Κουβέλης: Ναι σε κυβέρνηση συνεργασίας

Θετικός σε ενδεχόμενο συμμετοχής σε κυβέρνηση συνεργασίας εμφανίζεται ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. Προσδιορίζοντας το πλαίσιο μιας προγραμματικής συμφωνίας, κάνει λόγο για «πολιτικές που θα ακακουφίσουν τους πολίτες και θα δημιουργήσουν βάσιμες ελπίδες ανάκαμψης».


Στη συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Ημερησία την Μ.Πέμπτη, ο Φ.Κουβέλης καλεί τους πολίτες να υποστηρίξουν

«τον προοδευτικό πόλο που συγκροτήσαμε για να ισχυροποιηθεί μια πρόταση που υπερβαίνει τη συντηρητική πολιτική και τον αριστερό λαϊκισμό. Στόχος μας είναι να συμμετέχουμε σε κυβερνητικές λύσεις με ξεκάθαρους όρους και διακριτές πολιτικές».

Αναλύοντας το πολιτικό περίγραμμα μιας τέτοιας κυβερνητικής συνεργασίας σημειώνει: «Για μας, απόλυτη προτεραιότητα παραμένει η μείωση της ανεργίας. Κανένα "success story" δεν υπάρχει με ποσοστό ανεργίας 30%.»

Ο Φ.Κουβέλης παρατηρεί ότι η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ - Προοδευτική Συνεργασία σε κυβέρνηση συνεργασίας σημαίνει: «Δεσμευτική συμφωνία για νέο επενδυτικό πρόγραμμα με στόχο τη μείωση της ανεργίας κατά 10% σε τρία χρόνια, [...] σταδιακή αύξηση μισθών και όχι μόνο κέρδη για τους λίγους. Με βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και αύξηση της παραγωγικότητας, με μείωση του κόστους δανεισμού και της ενέργειας των επιχειρήσεων και υποστήριξη της εξωστρέφειάς τους».

Παράλληλα, προσθέτει ότι η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ - Προοδευτική Συνεργασία σε κυβέρνηση συνεργασίας σημαίνει ότι «κανένας δημόσιος υπάλληλος άξιος και παραγωγικός δεν θα φοβάται για την εργασία του», καθώς επίσης «μέτρα ενίσχυσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, τόνωσης της ρευστότητας, φορολογική μεταρρύθμιση. Και φυσικά, πολιτικές για να δοθει ζωτικός χώρος στη νέα γενιά, σπάσιμο των κατεστημένων, ανατροπή της μιζέριας και των συμβιβασμών».


Ο κ. Κουβέλης εμφανίζεται αισιόδοξος για την εκλογική πορεία της ΔΗΜΑΡ, αναφέροντας ότι, όπως προκύπτει και από τις δημοσκοπήσεις, το κόμμα έχει υψηλή δημοφιλία στο χώρο των αναποφάσιστων, κάτι που -όπως λέει- του επιτρέπει να εκτιμά ότι η εικόνα του εκλογικού αποτελέσματος θα είναι τελείως διαφορετική από τις μετρήσεις των δημοσκοπήσεων.

Newsroom ΔΟΛ

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα