Κοπτοραπτική του υπουργείου Εξωτερικών για τη Λιβύη και Διάσκεψη Βερολίνου

Έκπληξη προκαλεί η κίνηση του υπουργείου Εξωτερικών, να προχωρήσει σε "κοπτοραπτική" των δηλώσεων του ιδίου του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια. Ειδικότερα, να κόψει από τα δελτία τύπου, τα οποία απέστειλε σε όλα τα ΜΜΕ, τις δηλώσεις διαμαρτυρίας του για τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τη Διάσκεψη του Βερολίνου. Δηλώσεις που έκανε κατά την επίσκεψή του στο Μαρόκο.

Ειδικότερα, τόσο από το ελληνικό όσο και από το αγγλικό κείμενο,

απουσιάζει αυτό το σημείο των δηλώσεών του. Ο ίδιος, όπως εμφανίζεται να δηλώνει μπροστά στις κάμερες, δήλωσε: "Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί η Ελλάδα δεν είναι μέρος αυτής της διαδικασίας (σ.σ. διαδικασίας του Βερολίνου) και πολύ περισσότερο, δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί το Μαρόκο δεν προσκλήθηκε στο Βερολίνο". Από τη δήλωση Δένδια, στα κείμενα που έδωσε το υπουργείο Εξωτερικών στα ελληνικά ΜΜΕ, έχει μείνει η αναφορά του σχετικά με το Μαρόκο, αλλά έχει "κοπεί" η διαμαρτυρία του γιατί δεν προσκλήθηκε η Ελλάδα.

[photo_0]

Αναλυτικά, στα κείμενα που μοίρασε το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρεται:

-(Στο ελληνικό) "Επιτρέψτε μου να πω ότι εμείς, η Ελλάδα, εκπλαγήκαμε από το γεγονός ότι το Μαρόκο δεν προσεκλήθη στη συνάντηση του Βερολίνου την Κυριακή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Μαρόκο υπήρξε βασικός παράγοντας στη Συμφωνία του Skhirat η οποία επετεύχθη μετά από οχτώ μήνες σκληρής δουλειάς που αφιερώσατε κύριε Υπουργέ. Και όλη αυτή η εμπειρία σας δεν θα μπορέσει να αξιοποιηθεί στο Βερολίνο".

-(Στο αγγλικό) "May I be allowed also to say that we, Greece, were greatly surprised that Morocco was not invited at the meeting in Berlin on Sunday. We can not forget that Morocco was the cardinal factor of the Skhirat Agreement, which after eight months of hard work which you elaborated upon, Mr. Minister, was achieved. And all this experience now will not be present in Berlin".

[photo_1]

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα