"Κόκκινο" από Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής σε αίτημα Π. Καμμένου

Ενδιαφέρουσα τροπή λαμβάνει το αίτημα του υπουργού Εθνικής Αμυνας και Προέδρου των ΑΝΕΛ κ.Πάνου Καμμένου να ‘επιστρέψει’ στην Δικαιοσύνη η υπόθεση απόπειρας πώλησης όπλων στην Σαουδική Αραβία, μετά την γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου (Επιστημονική Επιτροπή) της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Συμβούλιο αποφάσισε ότι δεν είναι δυνατό να παρακαμφθεί το Σύνταγμα

και ότι μόνη αρμόδια για τον χειρισμό της επίμαχης δικογραφίας για την υπόθεση πώλησης 300.000 βλημάτων στην Σαουδική Αραβία είναι η Βουλή. Αίτημα για να επιστραφεί στην Δικαιοσύνη η υπόθεση παράλληλα με σχετική επιστολή του ΥΠΕΘΑ προς την Βουλή ότι επιθυμεί να καταθέσει "ως απλός πολίτης" -κι όχι με το Νόμο περί ευθύνης υπουργών- είχε υποβάλει ο ίδιος ο κ. Καμμένος.

Η τροπή που λαμβάνει η υπόθεση μετά την σχετική γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής η οποία έγινε στις 16 Φεβρουαρίου, είναι ενδιαφέρουσα, καθώς, αναμένεται να τοποθετηθεί επί του θέματος και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Μάλιστα ο κ. Βούτσης σε ενημέρωση χθες το απόγευμα των κοινοβουλευτικών συντακτών για την υπόθεση Novartis και συγκεκριμένα για το εάν ο ίδιος ζήτησε γνωμοδότηση από το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής για τους κοινοβουλευτικούς χειρισμούς –να στηθούν ή όχι 10 κάλπες- απάντησε ότι αφ’ ενός δεν προσέτρεξε στο επιστημονικό συμβούλιο και αφετέρου πως "σε κάθε περίπτωση ο ρόλος του Συμβουλίου είναι καθαρά γνωμοδοτικός" και δεν δεσμεύει το Σώμα.

Το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής στην περίπτωση του κ. Καμμένου εκτίμησε ότι δεν γίνεται να προσπεραστεί το άρθρο 86 του Συντάγματος ενώ επισημαίνει ότι το μόνο αρμόδιο όργανο για τον έλεγχο της συγκεκριμένης δικογραφίας και την ενδεχόμενη άσκηση διώξεων κατά του Υπουργού είναι η Βουλή.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα