"Κόφτης" στις ακραίες προσωπικές επιθέσεις - 152 βουλευτές θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης

Και αν η ακραία πόλωση επιστρατεύεται εν όψει των εκλογών , κυρίως όταν επιστρέφει ο διπολισμός, για να συσπειρώσουν τα μεγάλα κόμματα τη βάση τους, οι προχθεσινές σκηνές στη Βουλή, μάλλον προκάλεσαν δεύτερες σκέψεις στα κομματικά επιτελεία ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ.

Την Ν.Δ "έδειξε" ο ΣΥΡΙΖΑ ως υπεύθυνη για την ακραία ανταλλαγή προσωπικών πυρών μεταξύ Αλέξη Τσίπρα

και Κυριάκου Μητσοτάκη, ωστόσο η αξιωματική αντιπολίτευση διαμήνυσε και χθες: Δεν θα μένει η λάσπη αναπάντητη, ως εδώ.

Θεωρητικώς - όπερ κατέδειξαν και οι ήπιοι τόνοι που κυριάρχησαν κατά την χθεσινή συζήτηση στην Βουλή- αμφότερα τα δύο μεγάλα κόμματα προσανατολίζονται σε σκληρή αντιπαράθεση απόψε μεν αλλά με αποφυγή προσωπικών αντεγκλήσεων μεταξύ Τσίπρα- Μητσοτάκη που ενόχλησαν μέρος της "βάσης" αμφότερων.

Μέχρι ο ...Παύλος Πολάκης εμφανίστηκε κατά την χθεσινή του παρέμβαση, προσεκτικός στους τόνους που χρησιμοποίησε, προδήλως γιατί έλαβε από το Μαξίμου, σχετικές οδηγίες.

Μένει να φανεί ωστόσο, το απόγευμα, οπότε και θα μιλήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί, εάν και σε ποιον βαθμό θα ευοδοθεί η πρόθεση ΣΥΡΙΖΑ- Ν.Δ να περιοριστεί η μεταξύ τους κόντρα σε αντιπαράθεση προγραμματικής και ουχί προσωπικής φύσεως.

152 βουλευτές

Από κει και πέρα, εκπλήξεις στην ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, δεν αναμένονται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί κοινοβουλευτική πλειοψηφία 152 βουλευτών πλέον, μετά και από την προσάρτηση του Θανάση Θεοχαρόπουλου ( νυν υπουργού Τουρισμού) στους "συνεργαζόμενους" με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, πριν από την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών και την αποχώρηση του Π. Καμμένου από το κυβερνητικό σχήμα η κυβέρνηση είχε λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από 151 βουλευτές.

Στους 145 που μετρά η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, είχαν προστεθεί οι έξι "πρόθυμοι": Έλενα Κουντουρά, Βασίλης Κόκκαλης, Θ. Παπαχριστόπουλος, Κώστας Ζουράρις, Σπύρος Δανέλλης, Κατερίνα Παπακώστα.

Ο παραιτηθείς Θ. Παπαχριστόπουλος αντικαταστάθηκε από τον πλήρως "συριζοποιημένο" Τέρενς Κουικ διατηρώντας την κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ στους 151 βουλευτές, η οποία το βράδυ μετά την ψηφοφορία αναμένεται να αυξηθεί κατά έναν ακόμη, μετά το "ναι" που θα εκφωνήσει ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Η ψήφος της Παπακώστα

Στις αρχές της εβδομάδος, είχε σημάνει συναγερμός με διαρροές που έφεραν την Κατερίνα Παπακώστα να εξετάζει το ενδεχόμενο να μην παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με την οποία συνεργάζεται.

Το αυτό βέβαια, συμβαίνει με την κ. Παπακώστα παραμονές κάθε κρίσιμης ψηφοφορίας για την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Μια εξήγηση όχι πολύ αυθαίρετη, είναι ότι η Κ. Παπακώστα η οποία έχει ιδρύσει δικό της κόμμα, επιθυμεί να εμφανίζεται ως διακριτός πόλος εντός της Κυβέρνησης, ως συνεργαζόμενη πρόεδρος ...κόμματος ώστε να μην απορροφάται πλήρως πολιτικά από το κυβερνών κόμμα.

Το ... θρίλερ ( sic) με το τι θα πράξει τελικώς, το διευκρίνισε με ανακοίνωσή της η ίδια, σημειώνοντας- σε ελεύθερη απόδοση- ότι διαφωνεί με το ύφος του Παύλου Πολάκη μεν αλλά συμφωνεί με την κοινωνική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ, συνεπώς δεν έχει λόγο να μην δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα