Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: Σε εκκρεμότητα η νέα ονομασία του ΣΥΡΙΖΑ

Αναβολή της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης, η οποία είχε προγραμματιστεί για την επόμενη Κυριακή, ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του προς την κεντρική επιτροπή επικαλούμενος την ανάγκη να υπάρχει χρόνος για να παρουσιαστεί το νέο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε καμία

αναφορά στη νέα ονομασία του κόμματος, πάρα τις χθεσινές διαρροές. Έχει λάβει ούτως ή άλλως το πράσινο φως για προσθήκη στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι διήμερες εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής ολοκληρώθηκαν εξάλλου πριν από λίγο κατά τις οποίες εγκρίθηκε ομόφωνα το κείμενο απολογισμού του ΣΥΡΙΖΑ και ο οδικός χάρτης προς το συνέδριο. Το γεγονός ότι παραμένει σε εκκρεμότητα η νέα ονομασία του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε τον γραμματέα του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη να ζητήσει την πραγματοποίηση Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ πριν από την ΚΕΑ όπου θα διατυπωθεί και θα εγκριθεί η συγκεκριμένη πρόταση του Αλέξη Τσίπρα. Ενδιαφέρον έχει το σκορ που καταγράφηκε στην μεταξύ προεδρικών και 53 ψηφοφορία για την πιο μείζονα διαφωνία σχετικά με τις δικαιοδοσίες που θα έχουν τα νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που θα εγγραφούν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και τούτο γιατί ηττήθηκε, για μόλις πέντε ψήφους, η πρόταση των 53 που προέβλεπε δικαίωμα ψήφου στο συνέδριο να έχουν τα νέα μέλη που θα εγγραφούν ηλεκτρονικά υπό την προϋπόθεση να έχουν δώσει αυτοπροσώπως το "παρών" σε μία τουλάχιστον συνεδρίαση της τοπικής τους οργάνωσης.

Τι προηγήθηκε

Η εσωκομματική αντιπολίτευση αντιδρά στον τρόπο εγγραφής των νέων μελών μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας καθώς έχουν σημειωθεί ανησυχίες ότι εάν υπάρχει αποκλειστική εγγραφή τους μέσω της πλατφόρμας τότε ελλοχεύει ο κίνδυνος για τη δημιουργία πολλών "εικονικών" ηλεκτρονικών ταυτοτήτων. Αυτό το θέμα έθεσε κατά τη διάρκεια των ψηφοφοριών και ο επικεφαλής των "53" Ευκλείδης Τσακαλώτος. Οι διαφωνείες επ' αυτού οδήγησαν τον Αλέξη Τσίπρα να λάβει τον λόγο ξανά και απευθυνόμενος στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που αντιμετωπίζουν με καχυποψία την εγγραφή μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας χωρίς να απαιτείται και αυτοπρόσωπη συμμετοχή τους στη συνεδρίαση οδήγησαν τον Αλέξη Τσίπρα στο να πει πως το θέμα δεν ειναι διαδικαστικό αλλά διαφορετικής πολιτικής κατεύθυνσης.

Στο μεταξύ, ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τη χθεσινή του αναφορά που προκάλεσε αντιδράσεις και σε ΝΔ-ΚΙΝΑΛ περί ανάγκης ελέγχου των αρμών της εξουσίας, αναφέροντας ότι "πρέπει να συζητήσουμε πώς θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το σχέδιό μας χωρίς καμία θεσμική παρεκτροπή".

Στο πλαίσιο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας είπε μεταξύ άλλων:

Καμία θεσμική παρεκτροπή

Να βρούμε τον τρόπο χωρίς ίχνος θεσμικής παρεκτροπής να υλοποιήσουμε το πολιτικό μας σχέδιο. Πολλές φορές δεν ήμασταν τόσο αποφασιστικοί όσο έπρεπε.

Ποιοι είναι οι αρμοί της εξουσίας; Ο κ. Μητσοτάκης ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξήλωσε σε μια νύχτα γενικό διευθυντή με 1.178 μόρια για να διορίσει κάποιον κολλητό του. Ποια αξιοκρατικη λογική μάς εμπόδισε εμάς να προβούμε σε υλοποίηση των κανόνων αξιοκρατίας και διαφάνειας;

Η κυβέρνησή μας αποδέχτηκε και ορθώς να παραμείνει διοικητής της ΤτΕ ο πρώην ΥΠΟΙΚ. Όφειλε να μην υπονομεύει το κυβερνητικό έργο; Το έκανε; Όχι πάντα. Τη στιγμή που δεχτήκαμε τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης Σαμαρά, εμάς μας επέβαλαν να διώξουμε τη Λούκα Κατσέλη από την ΕΤΕ.

Μη μας κουνάνε το δάχτυλο

Ο τολμηρά αυτοκριτικός αυτοσχεδιασμός μας ενοχλεί τη ΝΔ.

1.Ορθώς φοβάται ότι αυτή η διαδικασία της ειλικρίνειας θα μας κάνει καλύτερους και δυνατότερους.

2.Ορθώς φοβάται ότι ο ελληνικός λαός βλέπει τη διαφορά ανάμεσα σε εμάς και τη ΝΔ. Βλέπει μια δύναμη αλήθειας και από την άλλη μια δύναμη κουκουλώματος και εξαπάτησης.

Έφτασαν ξανά στο σημείο να μιλάνε για πρόκληση στους θεσμούς και αντιδημοκρατική συμπεριφορά για μια αναφορά μου για το ναρκοθετημένο πεδίο που παραλάβαμε σε σημαντικούς αρμούς της εξουσίας. Τώρα που επανεξελέγησαν φαίνεται ότι αναπαράγουν τις αιτίες που μας οδήγησαν στην κρίση. Μιλανε αυτοί σε εμάς για αντιθεσμική συμπεριφορά, αυτοί που μόλις βρήκαν την επιτροπή ανταγωνισμού στη μέση της θητείας της έσπευσαν να νομοθετήσουν ώστε να μη γνωρίζουμε ποιοι χρηματοδοτούν τα ΜΜΕ.

Μιλάνε αυτοί που έχουν κάνει λάστιχο τον κανονισμό της Βουλής.

Πάει πολύ να μας κουνάνε το δάχτυλο, τα ίδια έλεγαν κι όταν ήμασταν στην κυβέρνηση.

Κομματικά

Ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε εκεί που έφτασε γιατί ήταν πάντα κόμμα εν κινήσει. Αν υπάρχει ένας πολιτικός χώρος που συζητάει διαρκώς για το όνομά του είναι ο δικός μας.

Το μεγάλο στοίχημα που έχουμε μπροστά μας είναι να μην απογοητευτεί ο κόσμος που έρχεται κοντά μας από την αδράνεια.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα