Καταζητείται ο Ιβάν Σαββίδης για παράνομη εισβολή στον αγωνιστικό χώρο

Αναζητείται με τη διαδικασία του αυτοφώρου ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης για την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο στη διάρκεια του ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, όπως έγινε γνωστό από τις εισαγγελικές αρχές και μεταδίδει το skai.gr.

Η κατηγορία αφορά μόνο την εισβολή στον αγωνιστικό χώρο και όχι την οπλοκατοχή ενώ με τις ίδιες κατηγορίες αναζητούνται και οι τέσσερις σωματοφύλακές του.

Άγνωστο παραμένει

αν ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ θα παραστεί στο αυτόφωρο ή αν θα διαταχθεί η σύλληψή του.

Αιτία για την εισβολή του Σαββίδη στο γήπεδο ήταν η απόφαση του διαιτητή να μην μετρήσει το γκολ του Βαρέλα στο 90', αφήνοντας το αποτέλεσμα στο 0-0. Ο μεγαλομέτοχος του "δικεφάλου του βορρά" έφυγε από τη σουίτα του και κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο σε έξαλλη κατάσταση, ζητώντας το λόγο για το ακυρωθέν τέρμα.

Ήταν πραγματικά εκτός ελέγχου, με τους ανθρώπους της ασφάλειάς του να προσπαθούν να τον συγκρατήσουν. Μάλιστα, έκανε νόημα με τα χέρια "φεύγουμε", καλώντας ουσιαστικά τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ να αποχωρήσουν για τα αποδυτήρια, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια του "απαντά" όχι.

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σημειώνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η εισβολή στο γήπεδο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα είναι αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος, για το οποίο, σύμφωνα με τον νόμο, τηρείται η διαδικασία του αυτοφώρου που επιβάλλει τη σύλληψη του δράστη εντός 24 ωρών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το αυτόφωτο λήγει σήμερα το βράδυ.

Εν τω μεταξύ, στο Μέγαρο Μαξίμου μεταβαίνει εντός ολίγου ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος χθες άφησε υπαινιγμούς για διακοπή του πρωταθλήματος.

Όπως είπε χθες ο υφυπουργός, η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να πάρει "δύσκολες αποφάσεις" καθώς τέτοιου είδους ακραία φαινόμενα απαιτούν γενναίες αποφάσεις

Στα δικαστήρια θα κριθεί τώρα ο αγώνας μετά την απόφαση του διαιτητή να κατοχυρώσει το γκολ - που αρχικά είχε κριθεί οφσάιντ - υπέρ του ΠΑΟΚ.

Α. Γεωργιάδης: Από πού κρατάει τον κ. Τσίπρα ο Ιβάν Σαββίδης;

Από πού κρατάει τον κ. Τσίπρα ο Ιβάν Σαββίδης, διερωτήθηκε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας πως είναι αδύνατον να μπαίνει κάποιος με όπλο στο γήπεδο, από τη στιγμή που στο γήπεδο δεν οπλοφορούν ούτε καν οι αστυνομικοί.

Όπως είπε ο κ Γεωργιάδης, κάποιος που παραβιάζει εξόφθαλμα το νόμο, προφανώς αισθάνεται ότι έχει κάποιο πλεονέκτημα.

Η εικόνα ενός ανθρώπου που αισθάνεται ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει με σόκαρε, είπε ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στην είσοδο του οπλοφόρου Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο.

"Είμαστε έτοιμοι για δύσκολες αποφάσεις", λέει ο υφυπ. Αθλητισμού

"Η πολιτεία είναι έτοιμη για "δύσκολες αποφάσεις" σε συνεννόηση με την UEFA, δήλωσε ο υφυπουργός Γιώργος Βασιλειάδης μετά τα όσα μελανά συνέβησαν στο γήπεδο της Τούμπας στον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, για την 25η αγωνιστική της Super League. "Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να μας εκτρέψει από το στόχο μας", ήταν το μήνυμά του.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η δήλωση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη:

"Οι σημερινές εικόνες πληγώνουν πρώτα από όλα τους φίλους του ΠΑΟΚ και κατ' επέκταση όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου. Εικόνες όπου παράγοντες μπαίνουν οπλοφορώντας στους αγωνιστικούς χώρους μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω. Τέτοιου είδους ακραία φαινόμενα απαιτούν γενναίες αποφάσεις. Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια εξυγίανσης του ποδοσφαίρου απέναντι σε πανίσχυρους αντιπάλους και κατεστημένα κυκλώματα. Και φέτος μετά από χρόνια είχαμε το πιο συναρπαστικό και πιο δίκαιο πρωτάθλημα. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να μας εκτρέψει από το στόχο μας, ακόμη κι αν χρειαστεί σε συνεννόηση με την UEFA να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις".

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καταζητείται, Ιβάν Σαββίδης,kataziteitai, ivan savvidis