Κάποιος να μαζέψει τον κύριο Ντινόπουλο

Όταν γράφαμε για σημάδια παρακμής στην κυβέρνηση δεν περιμέναμε ότι τόσο γρήγορα η παρακμή θα γίνει... σήψη. Διότι πλέον υπάρχει κάτι πολύ σάπιο στο βασίλειο της Νέας Δημοκρατίας και πρέπει κάποιος επειγόντως να κοιτάξει την πληγή προτού αυτή κακοφορμίσει.

Το να τσακώνεται ένας υπουργός της ΝΔ με έναν υπουργό από το ΠΑΣΟΚ το καταλαβαίνουμε. Άλλωστε ποτέ τα δύο κόμματα δεν έκρυψαν την... αντιπάθειά τους και ο αναγκαστικός γάμος δε σημαίνει

ότι δεν υπάρχουν και διαφωνίες.

Αλλά να τσακώνονται δύο υπουργοί που ανήκουν στη ΝΔ και υποτίθεται ότι προωθούν τα συμφέροντα του κόμματός τους και πάνω απ' όλα της πατρίδας, ε, αυτό είναι καραμπινάτη παρακμή.

Ο λόγος φυσικά για την υπόθεση με την αξιολόγηση και τον έλεγχο των πλαστών πιστοποιητικών δημοσίων υπαλλήλων, κυρίως στου δήμους, και όλη αυτή η άγρια κόντρα μεταξύ Μητσοτάκη και Δούρου.

Παρ' ότι μας... χαλάει να στηρίξουμε το γιο του Κώστα Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι αυτός ο ιδιότυπος κουτσαβακισμός της Δούρου, αυτή η άθλια λαϊκίστικη αντίληψη της δημόσιας διοίκησης πρέπει να χτυπηθεί. Ακόμη κι αν έχουν γίνει λάθη στην όλη διαδικασία, το λόγο έπρεπε να έχουν τα δικαστήρια κι όχι κάθε άθλιο πολιτικό υποκείμενο που επηρεάζεται από την κομματική του ταυτότητα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το αντάρτικο το έχουν σηκώσει η Δούρου και η Συριζαίικη παρέα των δημάρχων, αρκετοί εκ των οποίων έγλειφαν κάποτε το ΠΑΣΟΚ. Και είναι αδιανόητο σε μια χώρα που πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις να υποχωρεί μπροστά στους κάθε Μπαλασόπουλους, σε κάθε άθλιο συνδικαλιστική που πληρώνεται για να κάνει μπάχαλο.

Ως εκ τούτου, ο νόμος για την αξιολόγηση και τον έλεγχο νομιμότητας πρέπει να εφαρμοστεί και το κάθε λαμόγιο πρέπει να πάει σπίτι του, και να πληρώσει κι από πάνω τους μισθούς που έπαιρνε. Ακόμη κι αν φταίνε πολιτικοί ή δήμαρχοι που τους διόριζαν χωρίς να ελέγξουν τα πτυχία τους, ο δρόμος της απόλυσης για τους επίορκους υπαλλήλους είναι ο μοναδικός. Κι έχει δίκιο ο Μητσοτάκης να στέλνει στον εισαγγελέα τους δημάρχους που κάνουν ό,τι γουστάρουν και γράφουν τους νόμους στα αριστερά παλαιά υποδήματά τους.

Με τη σκέψη ότι πιστεύαμε πως η κρίση θα μας έκανε πιο σοφούς και θα έβαζε τις βάσεις για ένα πιο σύγχρονο και διαφανές κράτος, θεωρούμε αδιανόητο να βγαίνει ένας υπουργός όπως ο Αργύρης Ντινόπουλος και να λέει με εκείνο το ύφος του «φτωχού πολιτευτή» της επαρχίας ότι "εγώ είμαι με τη Δούρου, καμιά απόλυση δε θα γίνει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση". Οποίος λαϊκισμός...

Δηλαδή στους δήμους κ. Ντινόπουλε δεν υπάρχουν λαμόγια; Δεν υπάρχουν τεμπέληδες; Δεν έχετε δει στους δρόμους έναν να κλαδεύει το δέντρο και τρεις να κάνουνε τσιγάρο; Δεν έχετε αντιληφθεί τι συμβαίνει στις υπηρεσίες απορριμμάτων που παίρνουν επίδομα ανθυγιεινής εργασίας ακόμη και αυτοί που βλέπουν το σκουπίδια από 10 χιλιόμετρα; Δεν σας έγινε καμιά καταγγελία ότι διορίστηκαν χιλιάδες λες και οι δήμος ήταν ο... Άγιος Παντελεήμονας που πήγαινε κάθε πικραμένος, κουτσός και στραβός;

Όμως, ο κ. Ντινόπουλος ήταν και ο ίδιος δήμαρχος και μάλιστα... βλαχοδήμαρχος από εκείνους που ανέβαιναν στις μπουλντόζες για να εκφράσουν τη λαϊκή αγανάκτησή τους. Σιγά μη χάσει τώρα τα ψηφαλάκια των δημοτικών υπαλλήλων και ρισκάρει τη θεσούλα του στη δύσκολη Β' Αθηνών. Από την άλλη είναι και αυτή η αιώνια αντιπαλότητα ακόμη και βουλευτών του ίδιου κόμματος για την εκλογική περιφέρεια. Μητσοτάκης και Ντινόπουλος εκτίθενται στη Β' Αθήνας οπότε είναι εν δυνάμει αντίπαλοι. Όχι όμως να μπαίνει το προσωπικό συμφέρον πάνω από αυτό της χώρας. Όχι να επικρατεί η λογική του κομματάρχη κι όχι του σοβαρού υπουργού.

Και δεν μπορεί να δίνει αβάντα στην κ. Δούρου αυτή τη χρονική στιγμή ο Ντινόπουλος. Κάποιος πρέπει να τον μαζέψει εκτός αν θέλει να... μεταπηδήσει στο στρατόπεδο της Δούρου και του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν παρέα στον λαϊκισμό που κατέστρεψε τη χώρα.

Ντινόπουλος: Ειρωνικό το σχόλιό μου για τη Ρένα Δούρου

«Μετά το ειρωνικό σχόλιό μου στον ΑΝΤ1 για τη Ρένα Δούρου, που πολλαπλώς παραποιήθηκε, θέλω να κάνω ένα σχόλιο αναφορικά με τη δήλωση του κυρίου Θεοδωράκη. Το Υπουργείο Εσωτερικών πράγματι "τάραξε στη νομιμότητα" τους δημάρχους, που αρνήθηκαν τους ελέγχους των συμβάσεων. Απέστειλε αμέσως όλα τα σχετικά έγγραφα στους Γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων για να εφαρμόσουν το νόμο.

Ο κ. Θεοδωράκης, όμως, ταράζει κυριολεκτικά και την αλήθεια και τη δημοσιογραφική δεοντολογία, κατηγορώντας με βαριές εκφράσεις το Υπουργείο Εσωτερικών για δήθεν παλαιοκομματική νοοτροπία. Αρκεί κανείς να ακούσει τις σημερινές δηλώσεις μου στα ΜΜΕ για να αντιληφθεί τον γκεμπελισμό και τη φασιστική νοοτροπία του κ. Θεοδωράκη».

Νωρίτερα, ο κ. Ντινόπουλος είχε εμφανιστεί δυσαρεστημένος με την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη και της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου.

«Δεν είμαι ευχαριστημένος με την ένταση που υπάρχει» είπε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, αλλά σημείωσε πως ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί. Εξήγησε ότι προέχει η «εργασιακή ειρήνη» στην αυτοδιοίκηση, η οποία έχει σοβαρότερα προβλήματα από «κάποιους κατεργαραίους υπαλλήλους του 2000». Και συμπλήρωσε ότι αυτές οι περιπτώσεις πρέπει να ελεγχθούν και να εφαρμοστεί ο νόμος.

Τόνισε ακόμη πως «ο κ. Μητσοτάκης εφαρμόζει τον νόμο και καλά κάνει», ενώ ανέφερε ότι ο ίδιος έδωσε εντολή στον γραμματέα της αποκεντρωμένης αυτοδιοίκησης να εφαρμόσει τον νόμο.

«Ανάμεσα σε αυτά που είπε ο κ. Μητσοτάκης και σε αυτά που είπε η κ. Δούρου τάσσομαι αναφανδόν υπέρ αυτών που είπε η κ. Δούρου. Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα. Θα εφαρμοστεί η νομιμότητα... Και βεβαίως η κυβέρνηση είναι αυτή που εφαρμόζει τη νομιμότητα», τόνισε ο κ. Ντινόπουλος.

Ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά πως «στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν θα γίνουν απολύσεις γιατί δεν προβλέπονται από συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας» και πρόσθεσε: «Θέλω μια εργασιακή ειρήνη στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η νομιμότητα πρέπει να τηρηθεί. Πάνω από όλα είναι ο νόμος».

Επίσης, σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm, ο κ.Ντινόπουλος διευκρίνισε τις δηλώσεις του υπέρ της Ρένα Δούρου.

«(Είμαι με την κυρία Δούρου) σε ό,τι αφορά τη ρήση περί νομιμότητας, «να τους ταράξουμε στη νομιμότητα». Που δεν είναι και δική της, αλλά του αείμνηστου Ηλία Ηλιού. Και δεν το είπα μόνο, αλλά το κάνω κιόλας, διότι πριν από λίγη ώρα έφυγαν τα έγγραφα προς όλες τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας και όχι μόνο προς αυτές που είναι αρμόδιες για τους πέντε δημάρχους. Διαβίβασα την αλληλογραφία που μου έστειλε χθες ο συνάδελφος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ούτως ώστε οι Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων να πράξουν αυτά που επιβάλλει ο νόμος. Ό,τι ακριβώς λέει ο ΣΥΡΙΖΑ: τους ταράζουμε στη νομιμότητα», σημείωσε ο υπουργός.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα