Κάναμε ρεπορτάζ για τους πρόσφυγες λένε οι Γερμανοί δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν στον Έβρο

Εξηγήσεις για το τι έκαναν σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη του Εβρου έδωσαν οι δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν στο χωριό Πραγγί Διδυμοτείχου και κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης.

Ο ένας εκ των δημοσιογράφων ανέφερε ότι πραγματοποιούσαν ρεπορτάζ για το κρατικό γερμανικό δίκτυο ARD και ακολουθούσαν την πορεία προσφύγων οι οποίοι έχουν εγκαταλειφθεί σε νησίδα.

Από το ARD ανέφεραν ότι οι δύο δημοσιογράφοι είχαν ζητήσει άδεια για να βρεθούν στην περιοχή, αλλά δεν είχαν λάβει απάντηση. Η εκτίμηση από τη γερμανική πλευρά είναι πως οι συλληφθέντες θα

αφεθούν ελεύθεροι.

Δυο Γερμανοί δημοσιογράφοι συνελήφθησαν σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή στον Έβρο

Από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. συνελήφθησαν το απόγευμα της Παρασκευής δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή του χωριού Πραγγί Διδυμοτείχου και κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης.

Οπως αναφέρει το Evros-news.gr, οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι εντοπίστηκαν να κινούνται σε περιοχή που απαιτείται ειδική άδεια από την XVI Μεραρχία Πεζικού και οι αστυνομικοί προχώρησαν στην σύλληψη τους και την προσαγωγή στο Α.Τ Διδυμοτείχου. Εκεί ισχυρίστηκαν ότι στο γερμανικό κανάλι ARD και βρέθηκαν στον Έβρο κάνοντας ρεπορτάζ για τους Τούρκους που επιστρέφουν από τη Γερμανία στην πατρίδα τους κρυφά μέσω του ποταμού Έβρου.

Οι δυο δημοσιογράφοι κρατούνται και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα της Ορεστιάδας που θα αποφασίσει για την τύχη τους, ενώ υπάρχει ήδη κινητοποίηση τόσο του καναλιού που εργάζονται όσο και της Γερμανικής πρεσβείας, με τηλεφωνήματα στις τοπικές αρχές προκειμένου να ενημερωθούν για το αδίκημα που υπέπεσαν οι συμπατριώτες τους και ποιά ακριβώς είναι η κατηγορία.

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κάναμε, Γερμανοί, Έβρο,kaname, germanoi, evro