Κάηκε ο καταυλισμός της Μόριας στη Λέσβο, χιλιάδες μετανάστες στους δρόμους [εικόνες & βίντεο]

Σοβαρή είναι η κατάσταση στη Λέσβο, καθώς στις φλόγες τυλίχθηκε το hot spot της Μόριας με συνέπεια οι χιλιάδες μετανάστες που φιλοξενούνταν εκεί να έχουν απομακρυνθεί.

Σύμφωνα με μαρτυρίες εθελοντών από διάφορες οργανώσεις που βρίσκονται στη Λέσβο περίπου 4.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φύγει από τον φλεγόμενο καταυλισμό. Είχαν προηγηθεί άγρια επεισόδια μέσα στον καταυλισμό με συγκρούσεις μεταξύ ομάδων διαφορετικών εθνοτήτων.


Ακολουθήστε

Erik Marquardt ✔@ErikMarquardt

Der EU-Hotspot #Moria auf

Lesbos steht in Flammen. Wohl 4000 Refugees mussten evakuiert werden.

9:17 μ.μ. - 19 Σεπ 2016

5353 Retweet 55 "μου αρέσει"

Όλα αυτά μετά τα χθεσινοβραδυνά επεισόδια με ακροδεξιούς και αντιεξουσιαστές στην πλατεία Σαπφούς κατά τη διάρκεια της υποστολής της Σημαίας από στρατιωτικό άγημα, από το πρωί σήμερα επικρατεί, ένταση στο νησί με κατοίκους να διαδηλώνουν στην περιοχή της Μόριας, αλλά και πριν από λίγο μετανάστες που βρίσκονται στο hot spot να επιχειρούν να κάνουν πορεία στην πόλη της Μυτιλήνης, όταν κυκλοφόρησαν φήμες περί ομαδικής επαναπροώθησης στην Τουρκία.


Ακολουθήστε

Janine Louloudi @janinel83

Reports of grave destruction.. RT @jcarstensen: #moria destroyed in fire prob started in protest of #refugee policy

10:54 μ.μ. - 19 Σεπ 2016

33 Retweet "μου αρέσει"

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το ΑΠΕ από τη Λέσβο, βρίσκονται σε εξέλιξη εξεγέρσεις, συγκρούσεις και φωτιές στο hot spot της Μόριας.

Ακολουθήστε

Ana Núñez-Milara @Ana_N_Milara

! Miles de refugiados evacuados por incendio en el campo de#Moria en la isla de Lesbos, Grecia (fotos @BILD y @jcartensen)

11:34 μ.μ. - 19 Σεπ 2016

1010 Retweet 11 "μου αρέσει"

Από τις επτά περίπου το απόγευμα ξεκίνησαν οι φωτιές και οι άγριες αλληλοεπιθέσεις διαφόρων εθνοτήτων που ζουν μέσα στο hot spot.

Οι φωτιές έχουν επεκταθεί, ενώ πολλές εκατοντάδες προσφύγων και μεταναστών εγκαταλείπουν μαζικά τον χώρο. Πριν λίγο εκκενώθηκε και ο χώρος των ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων με τα φιλοξενούμενα εκεί παιδιά, να μεταφέρονται στην δομή του ΠΙΚΠΑ.

Λίγο πριν από τις 11.30 το βράδυ της Δευτέρας, η Πυροσβεστική ενημέρωσε ότι η πυρκαγιά στον καταυλισμό της Μόριας κατασβήστηκε.

Νωρίτερα το μεσημέρι περίπου 300 μετανάστες είχαν διαφύγει από το hot spot και επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στην πόλη, αλλά ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους σταμάτησαν και τους υποχρέωσαν να επιστρέψουν στον καταυλισμό.

Με την επιστροφή τους ξέσπασαν μεγάλες πυρκαγιές σε ελαιοκτήματα, νότια και βόρεια του καταυλισμού, τις οποίες προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο από την Πυροσβεστική η φωτιά στην αγροτική έκταση ετέθη υπό μερικό έλεγχο.

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα