"Καμπανάκια" σε Τσίπρα από Ξανθό και Μπίστη κατά "αυριανικής" αντιπολίτευσης

16:33 4/5/2020 - Πηγή: Antinews

Συνέδριο και εσωκομματικές διαδικασίες – ελέω κορονοιού- δεν έχει ο Αλέξης Τσίπρας μπροστά του αλλά υπάρχει μια “ενδιαφέρουσα” και μάλλον ...απρόσμενη τροπή στις εσωκομματικές “περιπέτειες” της Κουμουνδούρου.

Ο Αλέξης Τσίπρας – έχοντας επιλέξει ενσυνείδητα και ξεκάθαρα- να λαξεύσει μετριοπαθές προφίλ ώστε να μπορέσει να προσεταιριστεί το κοινό του Κέντρου, μέχρι

τώρα μάλλον κινείται σε επίπεδο πολιτικής “αισθητικής” πλέον πιο κοντά στους μέχρι πρότινος “διαφωνούντες” του ΣΥΡΙΖΑ παρά στους “πολακιστές”- “αυριανιστές” του κόμματος.

Κοινώς, η χρονική συγκυρία δεν προσφέρεται για “φτηνές” αντικυβερνητικές επιθέσεις, σκανδαλολογία, “αίμα στην αρένα” και ασυνάρτητη κριτική στην Κυβέρνηση , όπερ ο κ. Τσίπρας έχει εμπεδώσει και μέσω των δημοσκοπήσεων ( προ πανδημίας ακόμη, με τα συμβάντα στον Έβρο που απέκρουσε επιτυχώς η Κυβέρνηση σφραγίζοντας τα σύνορα).

“Σύμμαχοι” στην προσπάθεια Τσίπρα να απεμπλακεί το κόμμα από τις φωνές αυτές, είναι οι εξ ευωνύμων του, οι οποίοι βρίσκονται παγίως απέναντι στις μεθόδους αυτές. Αλλά όχι μόνον.

Ξανθός και Μπίστης κατά τυχοδιωκτικών πρακτικών

Ο “κίνδυνος” διολίσθησης βέβαια σε έξαλλες κορώνες και τροφοδοσία των πιο λαϊκιστικών αντιπολιτευτικών “ενστίκτων” τινών “γκρούπιζ” του ΣΥΡΙΖΑ που επιλέγουν κυρίως δια των social media, να ασκούν από ασυνάρτητη ( εντελώς απολίτικη ) αντιπολιτευτική κριτική στην Κυβέρνηση έως και την υιοθέτηση σεναρίων συνωμοσίας, είναι πανταχού παρών για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δυο συνεντεύξεις που δημοσιεύτηκαν το σαββατοκύριακο, είναι ενδεικτικές του “μπρα ντε φερ” στο εσωτερικό του κόμματος για το πώς θα κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην μετακαραντίνα εποχή.

Πρώτο “καμπανάκι” σήμανε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός ( συνέντευξη σε ieidiseis):

1. Δεν πρέπει να επενδύσουμε στην αποτυχία της υγειονομικής στρατηγικής στη νέα φάση. Αυτό θα πλήξει ιδιαίτερα την πολιτική μας σοβαρότητα και αξιοπιστία. Η στήριξη των επιστημόνων που έχουν αναλάβει την πολύ μεγάλη ευθύνη της σωστής αξιολόγησης των ιατρικών δεδομένων και της χάραξης ενός ασφαλούς από άποψη Δημόσιας Υγείας “οδικού χάρτη” επανεκκίνησης της κοινωνίας, δεν σημαίνει προφανώς συναίνεση στις μεθοδεύσεις ή παραλείψεις της κυβέρνησης.

2. Υπάρχουν περιθώρια σκληρής κριτικής και πολιτικής αντιπαράθεσης, ιδιαίτερα στο πεδίο της Οικονομίας, της Εργασίας, των εισοδημάτων και των δικαιωμάτων των πολιτών, της επένδυσης στο ΕΣΥ, της χρηστής διαχείρισης του δημόσιου χρήματος. Εκεί μπορούμε να κατοχυρώσουμε το ρόλο της “ασπίδας προστασίας” της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας απέναντι στις δραματικές επιπτώσεις της ύφεσης που έρχεται.

Το μήνυμα του Ανδρέα Ξανθού, εύληπτο: Αφήστε τις εύκολες επιθέσεις σε Τσιόδρα και την επένδυση στην αποτυχία της άρσης των περιοριστικών μέτρων και ασκήστε σοβαρή αντιπολιτευτική κριτική στα πεδία που προσφέρονται.

Μπίστης: Ξεχάστε τον ΣΥΡΙΖΑ του 2012-2015

Ο πασοκογενής ( εκ του εκσυγχρονιστικού μπλοκ του ΠΑΣΟΚ) Νίκος Μπίστης, σε άρθρο του στο κυριακάτικο “Έθνος” , προειδοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ:

“Πρέπει να καταστεί σαφές σε κάποιους κύκλους της Αριστεράς ότι δεν υπάρχουν οι συνθήκες για επανάληψη του κύματος που σήκωσε τον ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2012- 2015”.

Η παρέμβαση του κ. Μπίστη πάντως είχε ξεκάθαρα άλλη αφετηρία και στόχευση από του κ. Ξανθού: το πώς θα “απαντήσουν” ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ στον “εκλογικό σχεδιασμό” της Ν.Δ.

Και επ αυτού, παραινεί αμφότερες τις ηγεσίες: “Είναι επείγουσα η άρση κάθε πολιτικού και ψυχολογικού εμποδίου πρώτα για την κοινή δράση και μετά για τη συμμαχία πάνω σε δεσμευτικό πρόγραμμα των προοδευτικών δυνάμεων.

Την πρωτοβουλία οφείλει να την έχει η ισχυρότερη δύναμη. Με ειλικρίνεια και χωρίς ηγεμονισμούς. Η μικρότερη οφείλει να ανταποκριθεί. Επίσης με ειλικρίνεια και χωρίς μικρομεγαλισμούς. Απλά πράγματα. Τα απλά, βέβαια, είναι και τα πιο δύσκολα”.

Οι δίαυλοι επικοινωνίας άλλωστε μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, είναι ανοιχτοί, παρά τις επιφυλάξεις που εκφράζονται σε αμφότερα τα κόμματα.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα