Κ. Καραμανλής: Συναίνεση πολιτικών εκπροσώπων και τεχνικού κόσμου με στόχο ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο υποδομών

Απαιτείται συναίνεση μεταξύ πολιτικών εκπροσώπων και του τεχνικού κόσμου για την εκπόνηση ενός εθνικού στρατηγικού σχεδίου υποδομών για την επόμενη δεκαπενταετία, δήλωσε ο κ. Κώστας Καραμανλής, βουλευτής Σερρών, τομεάρχης υποδομών και δικτύων της ΝΔ.

Βασικές αρχές, σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή, είναι η διαφάνεια και η ισονομία, η προτεραιότητα στην περιφέρεια, ο σεβασμός στο περιβάλλον, ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός μακριά από τοπικά συμφέροντα, η έμφαση στο αποτέλεσμα και η προσέγγιση, πάνω από κομματικές αντιπαραθέσεις.

Όπως είπε στο επενδυτικό Forum

2018, που διοργάνωσε το ΤΕΕ, έχει παρατηρηθεί μείωση των επενδύσεων κατά 40 δισεκατομμύρια ευρώ την τελευταία δεκαετία, ενώ το ανεκτέλεστο υπόλοιπο μόνο για το 2017 έχει διαμορφωθεί στα 17 δισεκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον, αναφέρθηκε στις ασυνήθιστα χαμηλές προσφορές.

Όπως είπε ο κ. Καραμανλής, το 50% των εργολαβιών είχε έκπτωση από 30-50% ενώ το 25% ξεπερνούσε το 50%.

«Ασύμμετρες εκπτώσεις και οι υπερβάσεις στα χρονοδιαγράμματα παραμένουν τα ζητούμενα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Επισήμανε, ότι η ΝΔ δε σκοπεύει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο των κατασκευών. «Θα αντιμετωπίσουμε της μεγάλες και ασύμμετρες εκπτώσεις με ανάθεση επίβλεψης και σε ιδιώτες μηχανικούς και αξιοποιώντας αποτελεσματικότερα τα θεσμικά εργαλεία».

Στόχος, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τον τομεάρχη υποδομών της ΝΔ, είναι η ενίσχυση της βιομηχανίας των συνδυασμένων Μεταφορών, όπως άλλωστε ήταν και ο στόχος της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή με τη συνεργασία με την Cosco, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έκανε λόγο για την ολοκλήρωση έργων διαχείρισης απορριμμάτων, την ολοκλήρωση αντιπλημμυρικού σχεδιασμού, των έργων συντήρησης του οδικού δικτύου, των ΑΠΕ, των έργων αναβάθμισης των τουριστικών υποδομών.

Τέλος, ο κ. Καραμανλής άσκησε κριτική στην κυβέρνηση καθώς όπως είπε «δεν έχει ξεκινήσει κανένα από τα μεγάλα έργα, ενώ όσα έργα παραδόθηκαν είχαν ξεκινήσει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καραμανλής, Συναίνεση,karamanlis, synainesi