Ιταλία: Ψήφο εμπιστοσύνης από τη Γερουσία ζητεί η κυβέρνηση - Αναταράξεις για το μεταναστευτικό

Η κυβέρνηση του λαϊκιστικού - "αντισυστημικού" Κινήματος Πέντε Αστέρια και της εθνικιστικής δεξιάς Λέγκας ζήτησε την Τρίτη ψήφο εμπιστοσύνης από τη Γερουσία, άνω σώμα του κοινοβουλίου της Ιταλίας, καθώς οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που προτίθεται να λάβει για τη μείωση των μεταναστευτικών ροών και τη διαφθορά έχουν δημιουργήσει εντάσεις μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εσωτερικών και ηγέτης της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι επιθυμεί να νομοθετήσει σκληρότερους περιορισμούς για τους αιτούντες άσυλο, με πολλούς γερουσιαστές

των Πέντε Αστέρων να τάσσονται κατά της αντιμεταναστευτικής γραμμής του.

Η ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης αναμένεται να διεξαχθεί την Τετάρτη και οι "αντάρτες" γερουσιαστές των Πέντε Αστέρων αντιμετωπίζουν το φάσμα της διαγραφής από το Κίνημα. Τα δύο κόμματα έχουν αθροιστικά πλειοψηφία και στα δύο σώματα του κοινοβουλίου, ωστόσο στη Γερουσία η πλειοψηφία αυτή είναι της τάξης των 14 γερουσιαστών.

Η κεντροδεξιά Forza Italia του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι τόνισε ότι θα απόσχει της ψηφοφορίας, ενώ το μικρό ακροδεξιό κόμμα "Αδελφοί της Ιταλίας" τόνισε ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα