Η ρεμδεσιβίρη δίνει ενθαρρυντικά αποτελέσματα ενάντια του κορονοϊού σε έρευνα με πιθήκους

19:17 9/6/2020 - Πηγή: Antinews

Το αντιικό φάρμακο της Gilead Sciences ρεμδεσιβίρη (remdesivir) απέτρεψε την πνευμονία σε μακάκους που μολύνθηκαν με τον νέο κορονοϊό, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύεται σήμερα, Τρίτη, στο ιατρικό περιοδικό.

Η ρεμδεσιβίρη είναι το πρώτο φάρμακο που δείχνει βελτίωση σε δοκιμές σε ανθρώπους για την COVID-19 και η εξέλιξη του στις κλινικές δοκιμές παρακολουθείται εκ του σύνεγγυς, καθώς τα κράτη αναζητούν μια θεραπεία για την ασθένεια, η οποία έχει μολύνει περισσότερους από επτά εκατομμύρια ανθρώπους και έχει σκοτώσει τουλάχιστον 400.000.

Στην έρευνα, 12 μακάκοι μολύνθηκαν σκόπιμα

με τον νέο κορονοϊό και οι μισοί έλαβαν από νωρίς θεραπεία με ρεμδεσιβίρη.

Οι μακάκοι που έλαβαν ρεμδεσιβίρη δεν παρουσίασαν ενδείξεις αναπνευστικής ασθένειας και μείωσαν τη βλάβη στους πνεύμονες, σύμφωνα με την έρευνα.

Οι λεπτομέρειες από τη δοκιμή σε πιθήκους είχαν δοθεί στη δημοσιότητα από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ τον Απρίλιο, αλλά τα ευρήματα αυτά δεν είχαν ελεγχθεί από ειδικούς -- ένα στάδιο που επικυρώνει μια ερευνητική εργασία.

Οι συντάκτες της έρευνας πρότειναν η ρεμδεσιβίρη να θεωρηθεί ως θεραπεία όσο νωρίτερα γίνεται προκειμένου να αποτρέψει την εξέλιξη της COVID-19 σε πνευμονία για τους ασθενείς.

Η ρεμδεσιβίρη εγκρίθηκε για επείγουσα χρήση σε ασθενείς στις σκληρά πληγείσες Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ινδία και τη Νότια Κορέα. Ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες τη χρησιμοποιούν επίσης σε ειδικά προγράμματα για ασθενείς.

Οι δοκιμές του φαρμάκου σε ανθρώπους είναι σε εξέλιξη και τα πρώτα στοιχεία έχουν δείξει πως το φάρμακο βοήθησε τους ασθενείς να αναρρώσουν πιο γρήγορα από την ασθένεια που προκαλεί ο νέος κορονοϊός.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα