Η "ορχήστρα" του ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκούρδιστη και παίζει φάλτσα λίγο πριν από τις εκλογές

Πολάκης κατά Παπαγγελόπουλου και Καββαδία. Καββαδία κατά Μεγαλοοικονόμου. Πολάκης υπέρ Μεγαλοοικονόμου. Φίλης κατά Κυρίτση. Κασσιμάτη κατά Καραγιαννίδη. Κοντονής κατά Καλογήρου.

Οι παραπάνω είναι μόνον οι κόντρες που εκφράστηκαν χθες. Γιατί σοβούν κι έτερες στο κυβερνών κόμμα, με αιχμή κεντρικές επιλογές ( φυσούν τον ανασχηματισμό και δεν "κρυώνει" οι 53 λόγω Μωραίτη και Τόλκα) αλλά και λιγότερο κεντρικές που απηχούν σε ένα γενικότερο "ξεχαρβάλωμα" στην ενιαία έκφραση της "γραμμής" του κυβερνώντος κόμματος.

Ακόμη και για τον χρόνο των εθνικών εκλογών εξάλλου, παρά το γεγονός ότι

η κεντρική γραμμή ήταν "ετοιμαζόμαστε για εθνικές εκλογές τον Οκτώβριο", ουκ ολίγοι βουλευτές και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, έβγαιναν με διαρροές στα ΜΜΕ και έλεγε ο καθένας το μακρύ και το κοντό του.

Εδραιωμένη δημοσκοπική διαφορά υπέρ Ν.Δ, προσωπικές πικρίες , διαφορά ύφους και νοοτροπίας ανάμεσα σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και σε νεοφερμένους συνεργαζόμενους και μια εξαιρετικά ζόρικη περίοδο μπροστά για το κυβερνών κόμμα που βλέπει την ήττα στις εκλογές να κοντοζυγώνει με τους βουλευτές να έχουν το άγχος της εκλογής, τείνουν να μετατρέψουν τις κομματικές συνάξεις σε "πυριτιδαποθήκη".

Πολάκης μαινόμενος

Σφόδρα δυσαρεστημένος εμφανίστηκε ο Παύλος Πολάκης ο οποίος διαμαρτυρήθηκε στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ούτε λίγο ούτε πολύ γιατί υποθέσεις άλλες που βρίσκονται στην Δικαιοσύνη εξελίσσονται με εξαρετικά αργούς ρυθμούς, ενώ δικές του, εν προκειμένω η δικογραφία για την υπόθεση του τηλεφωνήματός του στον Γ. Στουρνάρα, "τρέχουν".

Απολογητική ήταν η απάντηση του Δ. Παπαγγελόπουλου που ψέλλισε: Έχουμε την κυβέρνηση αλλά δεν έχουμε την εξουσία.

Ο μαινόμενος Πολάκης ο οποίος μεταξύ άλλων βρήκε ευκαιρία να "απαντήσει" στις επικρίσεις που δέχεται από στελέχη των 53, όταν η βουλευτής που ανήκει στην Τάση, Αννέτα Καββαδία, επιτέθηκε στην Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου "φωτογραφίζοντάς" τη για παρεμβάσεις lifestyle και την καταστρατήγηση του εμπάργκο στον ΣΚΑΙ, έσπευσε να υπερασπιστεί την εκ του Βασίλη Λεβεντη ορμώμενη, βουλευτή, λέγοντας στην Αννέτα Καββαδία να μην κουνάει κανείς το δάχτυλο, καθένας κουβαλάει το φορτίο του.

Κοντονής κατά Καλογήρου

Πικρία διαρκείας μάλλον διέπει τον Σταύρο Κοντονή για την επιλογή του Αλέξη Τσίπρανα τον θέσει εκτός υπουργικού Συμβουλίου στον προηγούμενο ανασχηματισμό. Ο κ. Κοντονής, συχνά πυκνά, διαφοροποιείται και δημόσια με δηλώσεις του από τις κεντρικές επιλογές της Κυβέρνησης ( το έπραξε και κατά την προηγούμενη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση) ενώ χθες, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τα έβαλε με τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, για το ζέον θέμα των ημερών, τις επιχειρούμενες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα.

Άσκησε κριτική ωστόσο και στην Μυρσίνη Ζορμπά, υπουργό Πολιτισμού, για την άλλη απίθανη ιστορία των τελευταίων ημερών, την ανταλλαγή του Δρομέα με το άγαλμα του Μεγαλέξαντρου που "κοσμούσε" τα Σκόπια.

Το φαινόμενο της "ξεκούρδιστης" ορχήστρας εντός του κυβερνώντος κόμματος, επιχείρησε να αντιμετωπίσει ο ίδιος ο Τσίπρας, υπενθυμίζοντας ότι ο ...εχθρός καραδοκεί να πανηγυρίσει τη συντριπτική τους ήττα.

Φίλης "τράβηξε" το αυτί Κυρίτση

Μεγαλοπρεπές άδειασμα επιφύλαξε από τον "αέρα" του Open, ο Νίκος Φίλης στον Γιώργο Κυρίτση του οποίου η μνήμη απ ό,τι φαίνεται δεν είναι πολύ δυνατή.

Ο Γ. Κυρίτσης είπε πως δεν θυμάται να έχει σκοτωθεί κανείς από μολότωφ με τον πρώην υπουργό Παιδείας να του απαντά δημόσια ότι εκείνος θυμάται νεκρούς από μολότωφ, στη Μαρφίν.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ,syriza