Η ΝΔ δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα του Τσίπρα

Η υπόθεση της αλλαγής ταυτότητας ή φυλομετάβασης τείνει να καταντήσει γελοία, κι όχι μια άκρως πολιτική μάχη που πρέπει να δοθεί σε συγκεκριμένα πλαίσια.

Κάτι ο «κηπουρός» του Γ. Παπανδρέου, Γ. Ραγκούσης, που μίλησε για ιεράρχες ομοφυλόφιλους, κάτι ορισμένοι… «μπετατζήδες» με φτερά που βγαίνουν και το παίζουν ειδικοί, κάτι κάποιοι «φλώροι» τύπου Καμίνη ή ορισμένοι προοδευτικάριοι, έχουν εκτρέψει την πραγματική συζήτηση.

Το

επόμενο διήμερο θα είναι πολύ κρίσιμο για πολλά κόμματα. Θα γίνουν ζυμώσεις και παζάρια ώστε τη Δευτέρα να παρουσιαστεί μια άλλη ρύθμιση η οποία θα ξεπεράσει τους σημερινούς σκοπέλους.

Η κυβέρνηση δεν αποκλείεται να λειάνει λίγο τις προθέσεις της για να ικανοποιήσει κάνα δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και δύο των ψεκασμένων. Όμως, σημασία έχει τι θα κάνει η ΝΔ η οποία έχει ανακοινώσει, διά του Κ. Χατζηδάκη, ότι θα καταθέσει τη δική της πρόταση στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προτύπων.

Να φανταστούμε ότι θα ζητήσει να πάει η δυνατότητα απόφασης από τα 15 στα 17 χρόνια ώστε όλοι να μείνουν ευχαριστημένοι, όλοι και να πάνε «τσιριμπίμ τσιριμπόμ» κι ευτυχισμένοι να ψηφίσουν το νομοσχέδιο. Κάποιοι πιστεύουν ότι η υπόθεση αυτή θα αυτοπαγιδεύσει τη ΝΔ και θα αποτελέσει ένα Βατερλό άνευ προηγουμένου σε θέμα που έπρεπε να βγει με καθαρές θέσεις. Κάποιοι εκτιμούν ότι μπορεί να μην το ψηφίσει η κυβερνητική πλειοψηφία και να πάνε οι πρόθυμοι της ΔΗΣΥ, του Ποταμιού και της ΝΔ και να δώσουν ένα ακόμη σωσίβιο στην κυβέρνηση. Και για να δούμε πως θα δικαιολογήσει στους δεξιούς ψηφοφόρους της μετά ο Κυριάκος την απόφασή του; Για να δούμε πώς θα μπορέσει να ξανακερδίσει το παραδοσιακό κοινό της; Για να δούμε πώς θα καταφέρει να κλείσει το χάσμα που σίγουρα θα ανοίξει με την Εκκλησία; Διότι εντάξει, να μην αποφασίζουν οι μητροπολίτες τι θα ψηφίζεται στη Βουλή, να μην είμαστε θεοκρατική Ελλάδα. Αλλά να μην φτάσουμε στο άλλο άκρο όπου μια παρέα ψευτοκουλτουριάρηδων, δικαιωματιστών θα κάνει άνω – κάτω τη χώρα, θα καταστρέψει τις παραδόσεις της, θα διαλύσει τις βασικές αξίες.

Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Κινδυνεύει να αυτοεγκλωβιστεί στο κόλπο που της έστησε ο Τσίπρας. Η κυβέρνηση είτε ψηφιστεί είτε όχι το νομοσχέδιο δεν έχει να χάσει και πολλά. Σιγά τις ψήφους που θα απολέσει, σιγά τον κόσμο που νοιάζεται για την αλλαγή φύλου.

Αυτή που θα χάσει είναι η ΝΔ αν πάνε οι βουλευτές της και σηκώσουν το χεράκι τους, υπάκουα, ήσυχα και χωρίς να πουν έστω και μια λέξη. Για να δούμε πώς θα το δικαιολογήσουν στον κόσμο που τους ψηφίζει; Σίγουρα θα χάσει πολλά περισσότερα ο Κυριάκος από αυτά που θα κερδίσει.

Και μόνο ένα πράγμα σώζει την Πειραιώς. Να αποσύρει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο ώστε να μην εξαναγκαστεί η ΝΔ να πάει σε μια ψηφοφορία – κόλαφο.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα