Η Motor Oil αναλαμβάνει την αποκατάσταση του Λυρείου Παιδικού Ιδρύματος

11:48 1/8/2018 - Πηγή: Antinews

Στην άμεση αποκατάσταση ζημιών που υπέστη το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα, προχωρά η "Μότορ Όιλ Διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε.", σε συνεννόηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος, συμβάλλοντας έτσι στην αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών της πυρκαγιάς που έπληξε περιοχές της Ανατολικής Αττικής

Ειδικότερα, η εταιρεία θα αναλάβει την ανακατασκευή κτισμάτων που καταστράφηκαν από τη φωτιά όπως του ξενώνα κατοικίας των παιδιών,

του οικήματος υποδοχής και διημέρευσης, του οικήματος λογιστηρίου και κοινωνικής πρόνοιας, καθώς και της αποθήκης τροφίμων.

Επίσης, θα αντικαταστήσει οχήματα που καταστράφηκαν, τα οποία απαιτούνται για την κάλυψη των αναγκών μετακίνησης των παιδιών του Ιδρύματος, ενώ θα συμβάλει και στην ανάπλαση του εξωτερικού χώρου του Ιδρύματος.

"Στόχος μας είναι η προσφορά μας να βοηθήσει έτσι ώστε το Ίδρυμα να καταφέρει να συνεχίσει το σπουδαίο ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί για τα παιδιά της χώρας μας" αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρίας.

Παιδιά από το Λύρειο Ίδρυμα προτίθεται να φιλοξενήσει η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας

Από την πλευρά της η πρεσβυγενής Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας, πήρε την πρωτοβουλία να σταθεί στο πλευρό των ορφανών του παραδομένου στις στάχτες Λύρειου Παιδικού Ιδρύματος της πυρόπληκτης Ανατολικής Αττικής, και να τα φιλοξενήσει στην Πόλη του Μ. Αλεξάνδρου.

Ειδικότερα, o πρόεδρος της πρεσβυγενούς Κοινότητας, Εδμόνδος Κασιμάτης, επικοινώνησε με τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, Τέρενς Κουΐκ, και τού μετέφερε την πρόθεσή του να προτείνει στην Κοινοτική Επιτροπή Αλεξανδρείας να φιλοξενήσει παιδιά από το Λύρειο στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Όσα παιδιά και για όσο χρόνο χρειαστεί.

Σημειώνεται ότι επρόκειτο για μία ιδέα και πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, Γιάννη Σιόκα, ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι "δεν αρκούν τα "like", πρέπει και στην πράξη να δείχνουμε την υποστήριξή μας στους ανθρώπους αυτούς και κυρίως στα παιδιά… ".

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Κασιμάτης τόνισε, προς τον υφυπουργό Τέρενς Κουΐκ, ότι η Κοινοτική Επιτροπή βρίσκεται στο πλευρό των παιδιών αυτών και διατίθεται να φιλοξενήσει όσα παιδιά επιθυμούν οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, ώστε να βρουν μία καινούργια στέγη και μάλιστα στους νέους ξενώνες της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, που βρίσκονται μέσα στο Ελληνικό Τετράγωνο του Σάτμπι δίπλα από την Ελληνική Κοινότητα, τα Σχολεία, το Ελληνικό Προξενείο και τον Οίκο Ευγηρίας "ΜΑΝΝΑ".

Τέλος, εξέφρασε την οδύνη όλης της ελληνικής παροικίας της Αλεξάνδρειας για την τεράστια αυτή τραγωδία που στοίχισε τις ζωές τόσων συνανθρώπων μας, ευχόμενος ανάρρωση στους τραυματίες.

Πηγή: Capital.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα