Γιατί μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βολεύει εκείνους που θέλουν μια πτώχευση της Ελλάδας

00:07 6/6/2012 - Πηγή: Antinews

Παπαρήγα: μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα συγκρατήσει το λαό να μην ξεσηκωθεί σε περίπτωση πτώχευσης!!!

Γράφαμε προσφάτως ότι οι αλλεπάλληλες παρεμβάσεις Βρυξελλών- Δανειστών – Ξένου Τύπου που σείουν τον κώδωνα του κινδύνου εξόδου από το Ευρώ τροφοδοτούν στην πραγματικότητα τα δημοσκοπικά υψηλά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν κουνάς το δάχτυλο σαν να μαλώνεις μια κοινωνία που βρίσκεται σε απόγνωση, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ

που ρητορικά μπαίνει απέναντι τους, καθίσταται αυτομάτως στο μυαλό των ψηφοφόρων ο πόλος που τους αντιμάχεται.

Με λίγα λόγια όλοι αυτοί, που υποτίθεται ότι δεν θέλουν στην κυβέρνηση ένα κόμμα που δεν θα τηρήσει τις συμφωνίες, κάνουν το αντίθετο από την Κινέζικη ρήση: Αντί να βγάλουν το καρφί, το χτυπούν για να μπει πιο βαθιά στον τοίχο. Το ερώτημα που προκύπτει είναι τι επιδιώκουν; Μια βολική (συγ)κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που θα απογοητεύσει τον λαό με το “όλοι ίδιοι είναι” και θα περάσουν ότι θέλουν χωρίς διαδηλώσεις και απεργίες ή μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ- ΓΕΦΥΡΑ εξόδου από το ευρώ;

Την απάντηση έδωσε σήμερα η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Σε συνέντευξή της στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΜΠΕ εκτίμησε ότι «αν συμβεί η πτώχευση με κυβέρνηση ΝΔ, ο λαός θα ξεσηκωθεί ενώ μια κυβέρνηση της αριστεράς θα κρατήσει τον λαό σε αναμονή και ταυτόχρονα η απογοήτευση θα συμπαρασύρει και όλο το κίνημα».

Θυμάστε επίσης τι γράφαμε για τους κινδύνους που συνεπάγονται από μια διάψευση των εξοργισμένων που ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε αυτόν; Θα είναι τότε ο ΣΥΡΙΖΑ που θα πρέπει να ετοιμάζει ελικόπτερα….

«Δεν θέλουμε ο λαός να απογοητευθεί, γι’ αυτό πρέπει να υπάρχει ισχυρό και όρθιο ΚΚΕ», πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα.

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι υπό το κράτος μεγάλης λαϊκής δυσαρέσκειας υπήρξε μαζική μετακόμιση από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ και επεσήμανε ότι αυτό αποδεικνύει ότι είναι συναφείς χώροι, πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ δεν μπορεί να γίνει συνιστώσα της αριστεράς και τάχθηκε κατά της δημιουργίας ενιαίου Αριστερού Κόμματος στην Ευρώπη.

Ερωτηθείσα για τις εκλογικές συνεργασίες του ΚΚΕ με την «Ενωμένη Αριστερά» του 1974 και με τη «συγκυβέρνηση» του ’89, η κ. Παπαρήγα είπε ότι η πρώτη εκτιμήθηκε ότι έπρεπε να γίνει στις τότε συνθήκες προσθέτοντας ότι αυτό τελικά ναυάγησε ενώ για την δεύτερη είπε ότι κυριαρχούσε το αίτημα για «κάθαρση του σκανδάλου Κοσκωτά, το οποίο είναι παρωνυχίδα μπροστά σε όσα συνέβησαν στην συνέχεια» καθώς και το αίτημα να μην γίνουν αλλεπάλληλες εκλογές και έτσι συμμετείχε το ΚΚΕ κάτι το οποίο «τελικά το πλήρωσε».

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, είπε ακόμα ότι το κόμμα της δεν θα δώσει ψήφο ανοχής σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από τη στιγμή που δεν τον εμπιστεύεται ενώ ανέφερε ότι «μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ούτε τα ριζοσπαστικά συνθήματα του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80» ενώ εκτίμησε ότι «θα συμμορφωθεί “προς τας υποδείξεις” γιατί δεν έχει πολιτική ρήξης με την ΕΕ και τα μονοπώλια».

Η κ. Παπαρήγα πρόσθεσε  ότι το ΚΚΕ θα ετοιμάσει σχέδιο νόμου για την κατάργηση του Μνημονίου, της δανει

Keywords
Τυχαία Θέματα