Γιατί η ΝΔ δεν ξεσηκώνει τον λαό

Πολλοί νεοδημοκράτες υποστηρίζουν ότι εάν στο τιμόνι της ΝΔ βρισκόταν ο Καραμανλής ή ο Σαμαράς οι δημοσκοπήσεις θα ξεκινούσαν από 40%.

Δηλώνουν δυσαρεστημένοι με την νωχελική αντιπολίτευση που ασκεί ο Μητσοτάκης, διερωτώμενοι «πως είναι δυνατόν ο Τσίπρας να έχει πει τόσα ψέματα, να έχει κάνει τόσες κωλοτούμπες και ο Κυριάκoς να μην είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί

το τέλμα στο οποίο βρίσκεται η κυβέρνηση;».

Το ίδιο έχουμε αναρωτηθεί πολλές φορές κι εδώ στο Antinews.

Μας φαίνεται αδιανόητο η ΝΔ να μην μπορεί να τσακίσει τον ολετήρα με... τόσες πάσες που της δίνει.

Αν πριν από δέκα χρόνια ένας δημοσιογράφος έγραφε ότι θα υπάρξει ένας πρωθυπουργός που θα έκανε έστω και τα μισά από αυτά που έχει κάνει ο Τσίπρας, είναι σίγουρο ότι θα έπρεπε να αλλάξει επάγγελμα, καθώς ούτε τη στήλη για τις κηδείες δεν θα του έδιναν να γράψει.

Κι όμως ο πρωθυπουργός αυτός υπήρξε κι έκανε πολλά χειρότερα από αυτά που φανταζόταν ο δημοσιογράφος.

Η ΝΔ ωστόσο, για άγνωστο λόγο, τηρεί στάση παρατηρητή.

Ίσως πιστεύουν στην Πειραιώς, ότι με αυτά που έχει υπογράψει ο Αλέξης η χώρα είναι δεμένη χειροπόδαρα, άρα η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Καλύτερα λοιπόν να ρίχνουμε τον πήχη, γιατί σε περίπτωση που βρεθούμε στο Μαξίμου, κι επειδή δεν ήμαστε αριστεροί, ενδεχομένως ο λαός να μας πάρει με τις πέτρες.

Παράλληλα, όποτε μας δίνει την ευκαιρία η κυβέρνηση με τις γκάφες της (είτε είναι τα αγγλικά του Αλέξη, είτε τα βλήματα του Καμμένου, οι διάφορες αριστερές παπάτζες κ.ο.κ) θα βγαίνουμε στα κανάλια και θα την κατακεραυνώνουμε. Έτσι θα δείχνουμε στους εν δυνάμει ψηφοφόρους μας ότι ο αγώνας κατά της πρώτης φοράς αριστερά είναι απηνής μπας και τους πείσουμε να μας ψηφίσουν.

Πιθανότατα είναι μια λογική εξήγηση για την στάση του Μητσοτάκη.

Έκτος αν ποντάρουν στην ανικανότητα του Τσίπρα, θεωρώντας ότι ο λαός θα τους αναγνωρίσει ότι υπερτερούν του ολετήρα και θα οδηγηθούν με ευκολία στην καρέκλα του Μαξίμου. Άρα ποιος ο λόγος να κουραζόμαστε...

Δεν είμαστε σε θέση να πούμε τι από τα δύο ισχύει.

Αυτό που μπορούμε να πούμε όμως με σιγουριά είναι ότι η εξουσία δεν είναι δεδομένη.

Ας παραδειγματιστούν λίγο από τον Τσίπρα τον οποίο συνεχίζουν να υποτιμούν.

Ένας τύπος που πέταγε μολότοφ στις πορείες, έφτασε να τον βραβεύουν οι Ευρωπαίοι για το πολιτικό του σθένος και ακόμη στην Πειραιώς τον αντιμετωπίζουν σαν το παιδάκι του δεκαπενταμελούς.

Και το πέτυχε διότι δεν θεωρούσε την εξουσία δεδομένη. Έκανε τα πάντα για να την κατακτήσει και κάνει τα πάντα για να τη διατηρήσει. Άλλωστε στην πολιτική έκτος του ότι όλα επιτρέπονται, αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Τώρα εάν έχουν ψυχολογικά προβλήματα που τους... γλεντάει ένας αμόρφωτος καταληψίας ας πάνε στον ψυχολόγο τους να τους τα λύσει.

Η ουσία είναι να σταματήσουν να τρέχουν πίσω από την ουρά της κυβέρνησης, να πάψουν να θεωρούν τα πράγματα δεδομένα και να ξετυλίξουν επιτέλους ένα πραγματικό όραμα για την Ελλάδα.

Έτσι ίσως καταφέρουν όχι μόνο να σηκώσουν τους δυσαρεστημένους νεοδημοκράτες από τον καναπέ, αλλά να ξεσηκώσουν και τον υπόλοιπο λαό όπως έκαναν ο Καραμανλής και ο Σαμαράς.

Ο μεν Καραμανλής με τον πόλεμο κατά της διαπλοκής του ΠΑΣΟΚ με τον Κόκκαλη σε συνδυασμό με την διακήρυξη της «Επανίδρυσης του Κράτους», ο δε Σαμαράς με τα «Ζάππεια» και τις «Φιλελεύθερες Μεταρρυθμίσεις».

Τα ισχυρά αυτά οράματα που είχαν αμφότεροι οι δυο ηγέτες είναι που κάνουν τον κόσμο να τους νοσταλγεί.

Αν συνεχίσουν στον ίδιο ολισθηρό δρόμο είναι σίγουρο ότι αποκλείεται να πιάσουν την πολυπόθητη αυτοδυναμία και η χωρά θα παραμείνει έρμαιο στις ορέξεις του λαοπλάνου.

Όπως έχουμε ξαναγράψει σε περίπτωση που η ΝΔ δεν είναι αυτοδύναμη η Φώφη θα ζητήσει οικουμενική με την συμμέτοχη του Τσίπρα. Είναι κομματάκι δύσκολο να αυτοκτονήσει πολιτικά μετά από τη νίκη που όπως όλα δείχνουν θα πετύχει. Η χώρα θα οδηγηθεί σε επαναληπτικές εκλογές με απλή αναλογική και η ΝΔ θα βαράει το κεφάλι της στον τοίχο. Και ποσώς ενδιαφερόμαστε για το κεφάλι της ΝΔ ή την ζημιά στον τοίχο....

Πλέον ο χρόνος είναι χρήμα. Ο Τσίπρας θα το πάει μέχρι τέλους. Σε περίπτωση, μάλιστα, που καταφέρει να ξαναβγεί στις αγορές και να δημιουργήσει το μαξιλαράκι ασφαλείας, που πρώτο το Antinews είχε αποκαλύψει, τότε οι δανειστές μπορεί να του δώσουν την προληπτική γραμμή στήριξης που ποθεί. Μνημόνιο θα είναι και πάλι, άλλα φαντάζεστε πως θα το παρουσιάσει. Εφόσον υπάρξει μια τέτοια εξέλιξη είναι ηλίου φαεινότερο πως η ΝΔ θα βρεθεί σε στρατηγικό αδιέξοδο τη στιγμή που οι εκλογές θα πλησιάζουν. Καραμπινάτη... πανωλεθρία δηλαδή!

Μπορεί να είμαστε υπερβολικοί. Ποιος ξέρει; Ο χρόνος θα δείξει...

ΥΓ. Πριν σπεύσουν οι διάφοροι καλοθελητές να μας κατηγορήσουν για... χρηματισμό από τον Τσίπρα ή άλλες σκοτεινές δυνάμεις καλό είναι να αναλογιστούν το εξής: Πιστεύουν βαθιά μέσα τους ότι ο Μητσοτάκης με τον τρόπο που πολιτεύεται μπορεί να κάνει τη διαφορά και να απαλλάξει την πατρίδα από τη λαίλαπα των κατσαπλιάδων; Aν ναι, τότε ζητούμε συγνώμη.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα