Γιάννης Μουζάλας: «Ο Μουζάλας δεν πρέπει να παραιτηθεί»

Μια φράση που τα λέει όλα. Ένας υπουργός, υπεύθυνος για ένα μείζον θέμα αλλά και υπεύθυνος για όλα όσα έχουν γίνει με τους παγωμένους πρόσφυγες που έχουν εγκαταλειφθεί στο έλεος του χιονιά, μιλά σε τρίτο πρόσωπο για τον εαυτό του και αποφαίνεται. «Όχι δεν πρέπει να παραιτηθώ γιατί κάνω καλά τη δουλειά μου. Γιατί είμαι ευαίσθητος αριστερός, μέλος ΜΚΟ, φοράω κασκόλ κι όχι γραβάτα και είμαι αντισυστημικός».

Είναι η αποθέωση του κυνισμού μιας κυβέρνησης που πλέον έχει χάσει κάθε έννοια σοβαρότητας. Όμως, έχει ένα δίκιο. Δεν πρέπει

να παραιτηθεί, ούτε αυτός ούτε ο Τόσκας, ούτε κανείς άλλος υπουργός που αποδεδειγμένα είναι αποτυχημένος. Και δεν πρέπει διότι κάθε μέρα εκτίθενται με όσα κάνουν και όσα λένε. Και απομυθοποιούνται στα μάτια και των τελευταίων οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ ή των λεγόμενων... εναλλακτικών που νόμιζαν ότι με το να ψηφίσουν Τσίπρα και όλο το υπόλοιπο γκρουπούσκουλο θα έφερναν τη μεγάλη αλλαγή στην Ελλάδα.

Αν στη θέση του Μουζάλα ήταν ένας δεξιός υπουργός και οι μετανάστες πάγωναν στις σκηνές χωρίς να μπορούν να πουν το παράπονό τους στους δημοσιογράφους γιατί τους έχει απαγορευτεί η είσοδος στη Μόρια, ξέρετε τι θα είχε συμβεί;

Πρώτον θα κρεμόταν στα μανταλάκια ο υπουργός. Δεν θα μπορούσε να κυκλοφορήσει και σίγουρα στα social media θα τον «γλεντούσαν» κανονικά τα Συριζοτρόλ.

Δεύτερον o ΣΥΡΙΖΑ θα τον κατήγγειλε σε όλα τα διεθνή φόρα. Στον ΟΗΕ, στη Γιούνισεφ, ακόμη και στη... FIFA θα πήγαινε η αριστερά προκειμένου να στοχοποιήσει την «κυβέρνηση που εγκατέλειψε του μετανάστες και πρόσφυγες». Θα απαιτούσε καταδίκη για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τρίτον, παρά το χιόνι και τη βροχή θα γέμιζε η πλατεία Συντάγματος από «διαμαρτυρόμενους», «φιλάνθρωπους», «φιλειρηνιστές» και «ευαισθητούληδες» που θα ούρλιαζαν «να πέσει η Χούντα που δεν σέβεται τους κακόμοιρους».

Τέταρτον, θα ζητούνταν όχι απλά οι παραιτήσεις των υπουργών που σχετίζονται με το θέμα αλλά και όλης της κυβέρνησης.

Τίποτε από όλα αυτά δεν έχει γίνει με την παρούσα κυβέρνηση. Όλα καλά, ο Μουζάλας συνεχίζει το καταστροφικό του έργο και οι αντιδράσεις απλά χλιαρές.

Ανεξάρτητα από το αν οι πρόσφυγες και μετανάστες έπρεπε να είναι στην Ελλάδα, εφόσον βρέθηκαν εδώ δεν θα έπρεπε να βρίσκονται σ' αυτήν την κατάσταση. Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν τέτοιες ντροπιαστικές εικόνες που προσβάλλουν τη χώρα μας. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει τέτοια κυβέρνηση, αλλά ποιος ακούει;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα