Για πρώτη φορά η χώρα διαπραγματεύεται, χάρις στον Σαμαρά

07:27 6/2/2012 - Πηγή: Antinews

Μια πιο νηφάλια ανάλυση των όσων συνέβησαν στο Μέγαρο Μαξίμου και των όσων θα συμβούν στη νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών βγάζει ένα και μοναδικό συμπέρασμα. Για πρώτη φορά ύστερα από τόσους και τόσους μήνες η Ελλάδα διαπραγματεύεται. Για πρώτη φορά οι ωμοί εκβιασμοί δεν περνούν στη λογική του σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω.

Και φυσικά δεν εννοούμε την Ελλάδα του κ. Παπαδήμου,

τους κ. Παπανδρέου, ή την Ελλάδα της κρατικοδίαιτης διαπλοκής, των συμφερόντων, και των εξαπτέρυγων. Εννοούμε την άλλη Ελλάδα που αγωνίζεται και παλεύει.

Ο ρυθμιστής των εξελίξεων είναι η ΝΔ κι αυτός με τον οποίο διαπραγματεύονται επί της ουσίας είναι ο Αντώνης Σαμαράς.

«Για πρώτη φορά γίνεται διαπραγμάτευση. Μας ζητούν  περισσότερη ύφεση, που η χώρα δεν αντέχει. Παλεύω, και θα παλεύω με κάθε τρόπο για να το αποτρέψω», δήλωσε μετά τη χθεσινή συνάντηση ο πρόεδρος της ΝΔ.

Θυμάστε τι έλεγαν η μαύρη προπαγάνδα και οι διάφοροι καλοθελητές τις ημέρες των επιστολών προς την Τρόικα; Ότι τάχα ο Σαμαράς υποχώρησε, ότι σταμάτησε να μιλάει για «επαναδιαπραγμάτευση» και μιλάει μόνο για «τροποποιήσεις»;

Θυμάστε τότε που ο Σαμαράς έλεγε ότι ο Παπανδρέου δεν διαπραγματεύτηκε τίποτα και το ΠΑΣΟΚ τον λοιδορούσε και ισχυριζόταν ότι «δεν μπορούν να γίνουν διαπραγματεύσεις»;

Τι συμβαίνει τώρα; Μήπως τελικά διαπραγματευόμαστε και μάλιστα σκληρά;

Και τι βλέπουμε πάλι να γίνεται από την στιγμή που τελείωσε η χθεσινή μαραθώνια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον  κ. Παπαδήμο; Μια συντονισμένη (αλλά και απελπισμένη) προσπάθεια των ίδιων παπαγάλων να πείσουν τον κόσμο ότι τάχα ο Σαμαρά «συμφώνησε σε όλα», «τα έδωσε όλα» κλπ κλπ. Θέλουν έτσι να υποβαθμίσουν και να μειώσουν το γεγονός ότι χάρις στον Αντώνη Σαμαρά δεν πέρασαν βασικά  υφεσιακά μέτρα

Βέτο Σαμαρά

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες τον βράδυ την ίδια στιγμή που τα παπαγαλάκια του Μαξίμου …οργίαζαν υποστηρίζοντας ότι “τα βρήκαν σε όλα”, οι Financial Times μετέδιδαν σε όλο τον Κόσμο ότι ο κ. Παπαδήμος απέτυχε να πείσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τα μέτρα λιτότητας και ότι οι διαπραγματεύσεις είναι σε αδιέξοδο.

Οι FT επισημαίνουν επίσης ότι “ο κ. Σαμαράς, απείλησε να ασκήσει βέτο για το νέο πακέτο βοήθειας εφόσον δεν γινόντουσαν από τους πιστωτές υποχωρήσεις για τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, υποστηρίζοντας ότι οι περικοπές θα παρατείνουν την ύφεση που διανύει ήδη το πέμπτο έτος…”

Και ο κ. Σαμαράς και ο κ. Καρατζαφέρης αντιτίθενται στις περικοπές κατά  25% για τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, του 35% στις επικουρικές συντάξεις και του κλεισίματος περίπου 100 κρατικών οργανισμών που θα επιφέρει απώλειες χιλιάδων θέσεων εργασίας. Σε αυτά να προσθέσουμε ότι εκτός του 13ου και 14ου μισθού, των επικουρικών και του πολύ σημαντικού θέματος των αντικειμενικών  αξιών ο Α. Σαμαράς επιμένει να μην μπουν νέες φορολογίες και χαράτσια.

Το γεγονός ότι δεν έκλεισε χθες το βράδυ  καμιά συμφωνία είναι μια πρώτη και μεγάλη νίκη.

Και αυτή η μικρή ή μεγάλη νίκη, ο καθένας όπως την κατα

Keywords
Τυχαία Θέματα