Για 25 ευρώ σκότωσε ο 58χρονος την εφοριακό στο Β΄ Νεκροταφείο

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις που έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με την άγρια δολοφονία της εφοριακού, Δώρας Ζέμπερη, για μόλις 25 ευρώ στο Β' Νεκροταφείο.

Ο 58χρονος που συνελήφθη χθες, σε μικρή απόσταση από το σπίτι του θύματός του, ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του, αναφέροντας τους "λόγους" που τον οδήγησαν σε αυτήν και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή.

Σύμφωνα με τον "Αντ1" όπως φέρεται να κατέθεσε κατά την ανάκρισή του ο μεσήλικας τοξικομανής, έχει διαπράξει κι

άλλες ληστείες σε νεκροταφεία, όμως ήταν η πρώτη φορά που πήγαινε στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών.

"Είδα το κινητό της. Θα το έπαιρνα να το πουλήσω για να πάρω τη δόση μου. Αντέδρασε, με χτύπησε και προσπάθησε να διαφύγει. Τότε θόλωσα. Έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να την χτυπάω. Φοβήθηκα μην με πιάσουν. Πήρα την τσάντα και το κινητό. Μετά πήδηξα τον μαντρότοιχο και με το μηχανάκι πήγα στην Ομόνοια για να πουλήσω το κινητό. Έχω κάνει ληστείες σε άλλα νεκροταφεία, σε αυτό πήγαινα πρώτη φορά" φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής ο δράστης της δολοφονίας.

Οι έρευνες της Αστυνομίας δεν έχουν σταματήσει, με τον 58χρονο να βρίσκεται πλέον στο επίκεντρό τους. Αυτό που ερευνάται τώρα είναι το ενδεχόμενο να ισχύουν τα λεγόμενά του για άλλες ληστείες σε νεκροταφεία. Παράλληλα, αναμένεται να κληθεί και ο ιερέας του Β’ Νεκροταφείου, ο άνθρωπος που υπήρξε αυτήκοος μάρτυρας της δολοφονίας της άτυχης εφοριακού και ο άνθρωπος που την εντόπισε, για να αναγνωρίσει τον καθ’ομολογία δράστη, αλλά και για να επιβεβαιώσει αν κυκλοφορούσε ή όχι στο νεκροταφείο.

Πώς έφτασε η Αστυνομία στα ίχνη του

Οι έρευνες για τον εντοπισμού του δράστη που κατάφερε 14 μαχαιριές στην 32χρονη ξεκίνησαν από τον τόπο του εγκλήματος. Εκεί εντοπίστηκε μία χαρτοπετσέτα πάνω στην οποία υπήρχε το γενετικό υλικό του δράστη και όχι ένα αποτσίγαρο, όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος του πατέρα της Δώρας, Απόστολος Λύτρας στο Καλημέρα Ελλάδα.

Το ίδιο γενετικό υλικό εντοπίστηκε και στον μαντρότοιχο του νεκροταφείου, γεγονός που οδήγησε τους αστυνομικούς στη βεβαιότητα ότι πρόκειται για τον δράστη της δολοφονίας.

"Το στίγμα του κινητού οδήγησε την Αστυνομία στον εντοπισμό του 58χρονου", σύμφωνα με τον δικηγόρο του πατέρα της Δώρας, Απ. Λύτρα. Οι αστυνομικοί ακολούθησαν το σήμα και ερεύνησαν ένα –ένα τα καταστήματα που πωλούν κινητά τηλέφωνα, μέχρι που εντόπισαν το κινητό της 32χρονης σε κατάστημα πώλησης μεταχειρισμένων. Στο κατάστημα υπήρχε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, το οποίο είχε καταγράψει τον δολοφόνο κι έτσι ταυτοποιήθηκε.

Ο δράστης συνελήφθη και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του για τα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα, ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστεία η οποία τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα, παράνομη οπλοφορία- οπλοχρησία.

Να αναφερθεί τέλος ότι, σύμφωνα με τον δικηγόρο Απ.Λύτρα, υπήρξαν πολλοί μάρτυρες της υπόθεσης, οι οποίοι φοβούνταν να μιλήσουν.

Βίντεο από την στιγμή της σύλληψης του 58χρονου

Βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης του 58χρονου που συνελήφθη ως δράστης της δολοφονίας της 32χρονης εφοριακού παρουσίασε το Star Channel. Όπως φαίνεται στα πλάνα οι αστυνομικοί ακινητοποιούν τον 58χρονο και του περνούν χειροπέδες.

Όλα έγιναν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα σε μια γειτονιά της Ριζούπολης.

Ο φερόμενος ως δολοφόνος περπατά αμέριμνος στο δρόμο και πέντε άνδρες της ασφάλειας τον πλησιάζουν, τον ρίχνουν κάτω, τον ακινητοποιούν, του περνούν χειροπέδες και τον βάζουν στο αυτοκίνητο της ασφάλειας που ήδη έχει φθάσει στο σημείο.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα