Έρχονται οι Γερμανοί, μειώνουν τις τιμές στα φωτοβολταϊκά

08:52 2/2/2012 - Πηγή: Antinews

Ως το νέο Ελντοράντο παρουσίαζαν τα τελευταία χρόνια την επένδυση σε φωτοβολταϊκά, οι εκάστοτε κυβερνήσεις βάζοντας χιλιάδες Έλληνες στο κόλπο. Αρχισαν λοιπόν να «φυτρώνουν» φωτοβολταϊκά εκεί που κάποτε φύτρωνε στάρι και βαμβάκι. Οι παραγωγοί ενέργειας υπέγραψαν συμβόλαια με εγγυημένες τιμές ενώ πολλές συμφωνίες έγιναν και από ιδιοκτήτες σπιτιών που έβαλαν πάνελ στις στέγες τους.

Έρχεται λοιπόν τώρα η κυβέρνηση και μειώνει κατά 12,5% μεσοσταθμικά τις εγγυημένες τιμές αγοράς ενέργειας από φωτοβολταϊκά.

Η μείωση αφορά τις νέες συμβάσεις, οι παλαιές λένε θα διατηρηθούν σύμφωνα με τις παλαιές τιμές.

Οι μειώσεις ξεκινούν από 5% για τα φωτοβολταϊκά στις στέγες και 12,5 % για τις λοιπές εγκαταστάσεις, και κλιμακώνονται σε βάθος χρόνου έως 22%.

Κάποιοι που ξέρουν από την αγορά λένε ότι η μείωση στις τιμές έγινε για να αποθαρρυνθούν νέες επενδύσεις. Κάποιοι το συνδέουν με το σύστημα Ήλιος που είναι ήδη υποθηκευμένο στους ξένους. Σου λένε, δε μπορεί να έρθουν οι Γερμανοί για το Ήλιος κι εμείς να ασχολούμαστε με τους μικρούς, μπατίρηδες που θέλουν να πουλάνε ρεύμα. Έτσι, σιγά – σιγά θα εξαφανιστούν οι επενδυτές από τη συγκεκριμένη αγορά για να μείνουν οι μεγάλοι, οι Γερμανοί κι όσοι άλλοι θέλουν να αγοράσουν τον ελληνικό ήλιο.

Άραγε η μείωση στις τιμές να έχει σχέση με τη γερμανική επέλαση;

Keywords
Τυχαία Θέματα