"Εμφύλιος" στους ΑΝΕΛ για τα περί σύμπλευσης με Ν.Δ σε πρόταση μομφής για Πρέσπες

Επιμένει ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Θεόδωρος Τοσουνίδης, στην θέση του πως το κόμμα του ίσως στηρίξει πρόταση μομφής της Ν.Δ για τη Συμφωνία των Πρεσπών εάν η αξιωματική αντιπολίτευση αλλάξει θέση, παρά τις "διαβεβαιώσεις" που φέρεται να έδωσε σε συνεργάτες του Πρωθυπουργού χθες, ότι... δεν τα εννοούσε ακριβώς έτσι.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. δήλωσε εκ νέου πως "είμαστε ανοικτοί να το συζητήσουμε" εάν η ΝΔ δεσμευτεί ότι δεν θα παραχωρήσει το όνομα Μακεδονία.

Πάντως, ο κ. Τοσουνίδης εξαπέλυσε

σφοδρή επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποκαλώντας τον υποκριτή, αφού όπως είπε δεν έχει άλλη πρόταση για το Σκοπιανό. Αυτή η πρόταση "είναι ένα κατηγορώ και μια καταγγελία σε έναν υποκριτή και διπρόσωπο Κυριάκο Μητσοτάκη που στα όρια της ανηθικότητας καπηλεύεται πατριωτισμό και ιστορία απλώς για να ανατρέψει μια κυβέρνηση", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τοσουνίδης.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βέττας χαρακτήρισε έωλη την πρόταση Τοσουνίδη, καθώς όπως είπε η θέση της ΝΔ δεν πρόκειται να αλλάξει και θα πατήσει και αυτή στην σύνθετη ονομασία. "Δεν δημιουργεί πρόβλημα στην κυβέρνηση η θέση του κ. Τοσουνίδη γιατί δεν πρόκειται να αλλάξει η πρόταση της ΝΔ", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βέττας.

Σχολιάζοντας την κίνηση του Πάνου Καμμένου για το plan B που παρουσίασε στις ΗΠΑ για την Συμφωνία των Πρεσπών, κ. Βέττας είπε ότι αυτή η τοποθέτηση δεν είναι σοβαρή, ενώ νωρίτερα ο κ. Τοσουνίδης ανέφερε ότι ο Υπουργός Άμυνας χειρίζεται πράγματα που δεν είναι προς δημοσιοποίηση.

Παπαχριστόπουλος: Εγώ τέτοιο πράγμα δεν ψηφίζω

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θ. Παπαχριστόπουλος πάντως, από την ίδια συχνότητα, πήρε σαφείς αποστάσεις από την πρόταση Τοσουνίδη, συστήνοντάς του να είναι "πιο προσεκτικός".

"Δεν ξέρω τι λέει ο κ. Τοσουνίδης και αν έκανε λάθος και το διόρθωσε, ξέρω ένα πράγμα και μιλάω για τον εαυτό μου. Πρόταση μομφής από τους ανθρώπους της διαπλοκής, της διαφθοράς και της μιντιακής δικτατορίας, των Offshore και των οικονομικών παραδείσων, δεν θέλω να ονοματίσω κανέναν, ο Παπαχριστόπουλος και όχι μόνο, δεν συμπλέει", ανέφερε επακριβώς και πρόσθεσε:

"Παλέψαμε για αυτά τα πράγματα για 3,5 χρόνια και δεν τα πετάμε. Αν ο κ. Τοσουνίδης έκανε λάθος ή όχι μου είναι αδιάφορο. Τέτοια πρόταση μομφής δεν υπάρχει περίπτωση να στηρίξουμε και καλά θα κάνει ο κ. Τοσουνίδης να είναι πιο προσεκτικός", δήλωσε ο κ. Παπαχριστόπουλος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος που άφηνε ανοιχτό τέτοιο ενδεχόμενο.

Άδειασμα σε Καμμένο και από Κουίκ

"Το υπουργείο Εξωτερικών μέσω του αναπληρωτή υπουργού Γ. Κατρούγκαλου έδωσε απάντηση, εκεί μπορώ να σταματήσω" ανέφερε από την πλευρά του ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Ομογένειας Τέρενς Κουίκ, ερωτηθείς εάν συμφωνεί με το περιεχόμενο των δηλώσεων του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου για ένα δικό του "Plan B" στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μιλώντας στον ρ/σ "Στο Κόκκινο" πρόσθεσε πως "είναι σαφές από την ελληνική πλευρά ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία πρόοδος για την ΠΓΔΜ, κυρίως με το ΝΑΤΟ, αλλά και με την ΕΕ, εάν δεν λυθεί το ονοματολογικό".

"Προσωπικά, θέλω να σταθώ με πολλή ευλάβεια στη συμφωνία, ότι μέχρι τον Μάρτιο αυτό το θέμα δεν το αγγίζουμε, εγώ θα την τιμήσω..." συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο κ. Κουίκ θύμισε ότι ίδιος ήταν "από τους δημοσιογράφους που από το 1992, 1993 υποστήριζαν τη θέση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για τη σύνθετη ονομασία, απέναντι στις απόψεις του Αντώνη Σαμαρά".

Εν τω μεταξύ, σχολιάζοντας τη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου των ΑΝΕΛ κ. Τοσουνίδη περί ενδεχομένου οι ΑΝΕΛ να συζητήσουν πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, εάν η ΝΔ δεσμευτεί να μην παραχωρήσει το όνομα Μακεδονία, ο κ. Κουίκ ανέφερε ότι "τέτοια θέση δεν έχω ακούσει μέσα στα όργανα του κόμματος, ή να την εκφράζει προσωπικά ο πρόεδρος κ. Καμμένος".

Κατά συνέπεια, ο κ. Τοσουνίδης "πρέπει να ξεκαθαρίσει εάν είναι δική του θέση, αν την υπαγόρευσε κάποιος που δεν ξέρουμε, θα πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικός. Εγώ, οφείλω να το πω, δεν έχω εξουσιοδοτήσει κανέναν να κάνει "γλυκά ματάκια" στη ΝΔ, και... τον ουρανό με τα άστρα να μου φέρουν στο πιάτο", όπως ανέφερε.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα