Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 9 μονάδων για τη ΝΔ - Αυτοδυναμία σε όλα τα σενάρια

Προβάδισμα 9 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, που παρουσιάστηκε

απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Η ΝΔ κινείται στο 36%, έναντι 27% του ΣΥΡΙΖΑ, με τρίτο κόμμα το Κίνημα Αλλαγής, με 7%, ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ με 5%, η "Χρυσή Αυγή" με 4%, ενώ το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου εμφανίζονται στο 3,5%.

Στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή, το προβάδισμα της ΝΔ είναι κατά τι μικρότερο, στο 8,5%, με την ίδια να λαμβάνει 35% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 26,5%. Το Κίνημα Αλλαγής κινείται στο 6,5%, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα που φέρονται να εισέρχονται στη Βουλή έχουν ακριβώς τα ίδια ποσοστά με εκείνα που έχουν και στην πρόθεση με αναγωγή επί των εγκύρων.

Προβάδισμα 9 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα περί καταλληλότερου πρωθυπουργού, με 37% έναντι 28%.

Στην παράσταση νίκης, η διαφορά παραμένει χαώδης, με όσους υποστηρίζουν ότι τις εκλογές θα κερδίσει η ΝΔ να φθάνουν το 71%, έναντι 17% του ΣΥΡΙΖΑ (διαφορά 54 μονάδων).

Το 48% των πολιτών προτιμά αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ ή έστω κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία, ενώ το 29% προτιμά μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή κυβέρνηση με κορμό το απερχόμενο κυβερνών κόμμα.

Το 37% των αναποφάσιστων ψηφοφόρων επιθυμούν κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ, ενώ ένα 16% κλίνει προς μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το 83% των ψηφοφόρων δηλώνει ότι είναι πολύ πιθανό ως σίγουρο ότι θα συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία, ενώ άλλο ένα 4% σημειώνει ότι είναι αρκετά πιθανό να βρεθεί στις κάλπες την 7η Ιουλίου. Ένα 4% δηλώνει ότι είναι ελάχιστα ή καθόλου πιθανό να λάβει μέρος στις εκλογές.

Όσον αφορά το ζήτημα του ντιμπέιτ, το 64% δηλώνει ότι θα το θεωρούσε αρκετά ή πολύ χρήσιμο, ενώ ένα 27% δηλώνει ότι θα ήταν ελάχιστα ή καθόλου σημαντικό.

Και στα τρία σενάρια, τέλος, όσον αφορά πεντακομματική, εξακομματική ή επτακομματική Βουλή, η ΝΔ εξασφαλίζει την αυτοδυναμία, με 155, 159 και 164 έδρες αντίστοιχα.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δημοσκόπηση Pulse, Προβάδισμα 9, ΝΔ - Αυτοδυναμία,dimoskopisi Pulse, provadisma 9, nd - aftodynamia