Διαπλοκή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ: Yπόθεση πατριωτική για τον Κυριάκο να καθαρίσει την κόπρο του Αυγεία

Παρακολουθώντας τη συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση του Noor 1, τις υπεκφυγές κορυφαίων υπουργών, τα όσα ακούστηκαν για τηλεφωνικές συνομιλίες, εξωθεσμικές παρεμβάσεις, κινητά τηλέφωνα μέσα στη φυλακή, προστασία υποδίκων ή επιχειρηματιών ένα πράγμα έρχεται στο μυαλό μας: Ότι η χώρα αυτή διολισθαίνει σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια.

Ότι αυτή η χώρα αντί να βελτιώνεται χειροτερεύει και γίνεται παράδειγμα προς αποφυγή. Ξεπερνάμε σε καφρίλα, ανοησία, βρομιά και δυσωδία ακόμη και την Κολομβία ή τις διεφθαρμένες χώρες ανά τον κόσμο.

Το μόνο που βελτιώνεται στην Ελλάδα είναι η… διαπλοκή. Έχουμε ξεφύγει προ πολλού και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι. Και η ελληνική κοινωνία έχει εθιστεί ή έχει διαβρωθεί τόσο πολύ που δεν της κάνουν εντύπωση τα όσα ακούει.

Για παράδειγμα ακούει ότι ένα ολόκληρο πλοίο γεμάτο με λευκό θάνατο είναι αντικείμενο έρευνας εδώ και χρόνια αλλά δεν υπάρχει καμιά εκτίμηση ακόμη για το τι έχει γίνει.

Ακούει ότι πολιτικοί, ποινικοί, επιχειρηματίες χορεύουν όλοι μαζί και δεν φαίνεται παράξενο. Ακούει δύο υπουργούς της κυβέρνησης της… ηθικής αριστεράς να θεωρούν περίπου… εθνικό καθήκον να συνομιλούν με ισοβίτη και δεν σπάνε την τηλεόραση.

Ο Πάνος Καμμένος να λέει ότι είναι υπόθεση εθνικής ασφάλειας να συνομιλεί επί 21 λεπτά σε 12 τηλεφωνικές επαφές και να μην υπάρχει ένας πρωθυπουργός να τον πετάξει έξω από την κυβέρνηση με τις κλωτσιές.

Ένας ολόκληρος Τσίπρας να ξέρει ή να υποψιάζεται ότι ο Μαρινάκης εμπλέκεται σε μια βρόμικη υπόθεση αλλά παρ’ όλα αυτά να του επιτρέπει να αποκτήσει κανάλι με τον περίφημο διαγωνισμό Παππά. Και να τον υποδέχεται μάλιστα και στο Μαξίμου. Κι αυτό είναι φυσιολογικό.

Είπε ο Καμμένος ότι πρώτη φορά μετά το σκάνδαλο Κοσκωτά η αξιωματική αντιπολίτευση συμπαρατάσσεται με επιχειρηματία. Αλλά ξεχνά ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι ο πολιτικός προστάτης του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.

Μα δεν υπάρχει καμιά αντίδραση για τα δύο πλοία γεμάτα με τσιγάρα τα οποία συνδέονται μάλιστα με την ΣΕΚΑΠ του κ. Σαββίδη του οποίου χαρίστηκε πρόστιμο για λαθρεμπόριο;

Υπάρχουν τόσο σοβαρές καταγγελίες για πολιτική – επιχειρηματική και δημοσιογραφική διαπλοκή που όμοιά της δεν έχει ξαναεμφανιστεί. Κάποτε λέγαμε ότι ο Κόκκαλης ή ο Ψυχάρης ή ο Μπόμπολας ήταν οι νταβατζήδες. Αλλά για σκεφτείτε το: Αυτά που ζούμε τώρα τους κάνουν όλους αυτούς να είναι «μαθητούδια» μπροστά στη νέα διαπλοκή που έσκασε μύτη μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ναρκωτικά τόνοι, λαθραία τσιγάρα εκατομμύρια, πολιτικοί προστάτες, υπουργοί συνομιλητές με ισοβίτες, τηλεφωνικοί κι όχι μόνον εκβιασμοί, εισαγγελείς κάνουν ό,τι τους δώσει εντολή ο κάθε σχετικός και άσχετος υπουργός. Φυλακισμένοι για τόνους ηρωίνης έχουν κινητά, παίρνουν όποτε γουστάρουν, κλείνουν deal. Αποκαλυπτικοί… δημοσιογράφοι λειτουργούν με πρακτορίστικες νοοτροπίες, συνομιλίες βγαίνουν στο φως. Τέτοια βρομιά, τέτοια δυσωδία αλλά ο κόσμος κάθεται και βλέπει τον Καμμένο και τον Κοντονή να κάνουν σα να μη συμβαίνει τίποτε.

Πραγματικά, το πρόβλημα είναι πολιτικό, θεσμικό, κοινωνικό. Η χώρα έχει πιάσει πάτο, ο βόθρος άνοιξε και βγήκαν τα λύματα έξω, όμως, σχεδόν τα πάντα θεωρούνται φυσιολογικά. Εισαγγελικές έρευνες που μπαίνουν στα συρτάρια, πολιτικοί που παίζουν το ρόλο του πορτιέρη ή του προστάτη επιχειρηματιών. Νεκροί μάρτυρες, φοβισμένοι φυλακισμένοι, εκβιαζόμενοι από πολιτικούς κι όχι μόνο.

Όμως, σιγά η πατρίδα κοιμάται και ονειρεύεται την παλιά διαπλοκή. Διότι η νέα είναι τόσο βρόμικη και τόσο εγκληματική που τρομάζουμε και στην ιδέα ότι μπορεί αυτό το σκηνικό να γίνει μόνιμο στην Ελλάδα.

Η κυβέρνηση δεν κάνει απολύτως τίποτε, αντιθέτως βολεύεται από την κατάσταση αυτή. Και είναι χρέος της αντιπολίτευσης, υπόθεση πατριωτική για τον Κυριάκο να καθαρίσει την κόπρο του Αυγεία. Με κάθε τίμημα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα