Δεν ξεπουλιέται με μια απλή ψηφοφορία η Μακεδονία!!!

Για τις διαπραγματεύσεις στο Σκοπιανό, αφού επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα όνομα στο τραπέζι, εκτίμησε ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή πλειοψηφία στη Βουλή για το θέμα, τονίζοντας ότι «αυτό που χρειάζεται είναι μία πλειοψηφία βουλευτών, όχι μία πλειοψηφία κομμάτων. Και μια πλειοψηφία ευθύνης. Όποιος θέλει να πάρει ευθύνη είναι μία πλειοψηφία».

Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο Νίκος Κοτζιάς, υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι υπάρχει η

βούληση αυτή η κυβέρνηση να λύσει το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.«Και όσοι μας κάνουν κριτική ή μας βλέπουν καχύποπτα επειδή θέλουμε να το λύσουμε» συμπλήρωσε «πρέπει να θυμούνται ότι για τη χώρα θα ήταν πολύ καλύτερο να το είχαμε λύσει το 1992», ότι «οι δυνάμεις που μας εγκαλούν είναι αυτές που δεν πήραν την ιστορική ευθύνη να το λύσουν γιατί ταλαντεύτηκαν» και ότι «η χώρα και αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει στη διαπραγμάτευση του Κυπριακού ότι το εθνικό συμφέρον το βάζει πάνω από όλα».

Ωραία όλα αυτά, και φανταζόμαστε ότι απηχούν τις απόψεις της κυβέρνησης. Επομένως και του Πάνου Καμμένου ο οποίος μόλις προχθές έλεγε ότι δεν θα δεχθεί ονομασία με σύνθετο το «Μακεδονία». Δεν μπορεί θα το έχουν συζητήσει οι κ. Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς. Δεν μπορεί να είναι τόσο ανεύθυνοι ώστε να προτείνουν ένα όνομα που ο κυβερνητικός εταίρος δεν δέχεται.

Ιδιαίτερη σημασία έχει, ωστόσο, η επισήμανσή του ότι με απλή πλειοψηφία βουλευτών θα λυθεί το θέμα της ονομασίας. Λες και είναι ένα απλό νομοσχέδιο ή ένας προϋπολογισμός όπου θα ψηφίσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές των ΑΝΕΛ (μετά κωλοτούμπας ή όχι) και η… Μεγαλοοικονόμου, η ανεξάρτητη που χθες έδωσε ψήφο στον Τσίπρα.

Ένα θέμα που βρίσκεται επί 30 χρόνια στην επικαιρότητα, είναι εθνικό κι έχει προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις και αναταραχές, θα ψηφιστεί και θα περάσει με 151 βουλευτές!!!

Θα έρθει μια πρόταση στη Βουλή, επομένως, για παράδειγμα «Νέα Μακεδονία», «Βόρεια Μακεδονία» ή σκέτο «Μακεδονία» ενδεχομένως και θα σηκώσουν τα χεράκια τους κάποιοι βουλευτές, 151 χρειάζονται άλλωστε, και το θέμα θα λυθεί. Η κυβέρνηση Τσίπρα θα κάνει και πάλι το θαύμα της και όλοι θα ηρεμήσουμε. Μια χαρά δηλαδή. Αν μάλιστα θελήσουν να λύσουν και το θέμα της… Θράκης π.χ. θα φέρουν μια πρόταση για συνδιοίκηση με την Άγκυρα, θα το ψηφίσουν 151 βουλευτές και όλα καλά κι ωραία.

Μα τι λέτε ρε παιδιά. Αν δεν έχει γίνει κάποια συμφωνία κάτω από το τραπέζι με κάποια κόμματα (ενδεχομένως και τη ΝΔ) τότε μιλάμε για την απόλυτη ξεφτίλα. Ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα θα το περάσουν έτσι απλά; Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται. Δεν μπορεί να μην υπάρχει πλειοψηφία τουλάχιστον 200 βουλευτών, κάτι που προϋποθέτει πλειοψηφία κομμάτων. Τελεία και παύλα. Τα πραξικοπήματα έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Η χούντα της αριστεράς που θέλει να ξεπουλήσει τα πάντα θα βρει απέναντι όλους τους Έλληνες.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα