Χάσαμε τους ταγούς μας… χάσαμε και τον Λουράντο!

Όλες αυτές οι θεαματικές κωλοτούμπες που έκανε ο Σύριζα στα δυόμιση χρόνια διακυβέρνησης του είχαν ως βασικό αποτέλεσμα την απογοήτευση και το μούδιασμα όλων εκείνων των αφελών που πίστεψαν στα φληναφήματά του, και κυρίως το ξεγύμνωμα και την απαξίωση των ταγών του λαού, δηλαδή των πανίσχυρων άλλοτε συνδικαλιστών.

Οι οποίοι (κυρίως για ιδιοτελείς λόγους) στοιχήθηκαν πίσω από το τσίρκο των σούργελων, παρασύροντας τον λαό που «εκπροσωπούσαν» στο βάραθρο της οικονομικής δυσπραγίας.

Συνδικαλιστές οι οποίοι τελικά αποδείχθηκαν οι χρήσιμοι ηλίθιοι του επιτήδειου Αλέξη, που αφού τους

αγκάλιασε και τους υποσχέθηκε τον ουρανό με τα άστρα, στη συνέχεια τους έφτυσε αμάσητους, στέλνοντάς τους για βρούβες ή αλλιώς στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, όπως θα έλεγε ο ήρωας της εφηβείας του, ο δημοκόπος Ανδρέας.

Έτσι, εκτός από τον συνδικαλιστικό νόμο που ξεδοντιάζει όχι μόνο τον ίδιο τον συνδικαλισμό αλλά κυρίως την εξουσία των αρχηγών του, ο Αλέξης με χειρουργικές κινήσεις, για τις οποίες δεν κουνιέται φύλλο, κατάφερε να πουλήσει τα αεροδρόμια στους Γερμανούς «κρατικοδίαιτους» επενδυτές (οι οποίοι κερδάνε στην διαιτησία με το δημόσιο, άρα εμείς οι φορολογούμενοι θα πληρώσουμε τελικά τις «επενδύσεις» τους), να πουλήσει τον ΟΣΕ, να βάλει πλώρη για «ξεπούλημα» της ΔΕΗ και των λιμανιών και οσονούπω να δώσει για εμπορική αξιοποίηση στους ιδιώτες το Ελληνικό. Κόντρα στη θέληση όλων των συνδικαλιστών των παραπάνω φορέων, οι οποίοι πείθοντας τους ψηφοφόρους μέλη τους, έφεραν στον Σύριζα εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους, πιστεύοντας ότι ο Αλέξης θα τους επιβραβεύσει ή έστω θα τους δικαιώσει… χα χα χα.

Παράλληλα, αύξησε κατά κόρον τους σταθμούς των διοδίων, αύξησε τον ΦΠΑ στα νησιά, αύξησε τους παντοειδείς φόρους και τα χαράτσια, μείωσε το επίδομα θέρμανσης, μείωσε τις συντάξεις, έστειλε για μπάνιο το ΕΚΑΣ, έφερε τους μισθούς στα 400 ευρώ (μικτά) το μήνα, θέριεψε την ανεργία και γενικά προχωράει ακάθεκτος προς την ολοκλήρωση του οράματός του να μας κάνει Βενεζουέλα. Να μας καταντήσει πένητες δηλαδή που θα εξαρτόμαστε από τα σποραδικά φιλοδωρήματα-επιδόματά του και θα πλακωνόμαστε στους δρόμους για μερικά γάλατα εβαπορέ, τα οποία έτσι όπως πάει η κατάσταση θα μας τα πετάνε από τα αεροπλάνα εν είδει ανθρωπιστικής βοήθειας οι «κακοί κσένοι τοκογλύφοι», που θα γονάτιζε ο Αλέξης (με τον Στρατούλη).

Ναι, αλλά έχουμε αξιοπρέπεια, όπως υπόσχονταν ο Δρ Μπαρουφάκης, και όπως πίστευαν όλοι εκείνοι οι διανοητικώς ανεπαρκείς που ψήφισαν Αλέξη δυο φορές.

Πάντως, όσο και να λυπάμαι τους δυστυχισμένους συμπατριώτες μας που όχι μόνο δεν ήξεραν αλλά ούτε καν ρώταγαν, πιο πολλοί λυπάμαι τους μπροστάρηδές τους…

Εκείνους δηλαδή που πρωτοστατούσαν στις διαδηλώσεις αγαναΧτισμού, που συμμετείχαν ενεργά στο κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, οι οποίοι πίστευαν όχι μόνο ότι ο Σύριζα θα σώσει την Ελλάδα, αλλά και ότι οι ίδιοι θα βολευτούν είτε ως βουλευτές, είτε ως διορισμένοι σύμβουλοι κλπ. σε κανέναν οργανισμό ή σε κανένα υπουργείο.

Δυστυχώς σε αυτό τους πρόλαβαν οι Καρανίκες και οι γκόμενοι της Σβίγγου, συν όλοι εκείνοι οι πσαικαζμένοι ανελίτες, που έχουν το μοναδικό παγκόσμιο ρεκόρ ως κόμμα, όπου οι διορισμένοι σε κυβερνητικά πόστα οπαδοί τους να είναι σχεδόν ίσοι σε αριθμό με το σύνολο των ψηφοφόρων τους! Και μάλιστα σε κυβέρνηση με … αριστερό πρόσημο! Πολύ γέλιο…

Έτσι, όλοι εκείνοι που σήκωναν μπάρες και προπηλάκιζαν τους υπαλλήλους στα διόδια, σήμερα έχουν να αντιμετωπίσουν κατασχέσεις λόγω των χρεών τους από τα διόδια που δεν πλήρωναν.

Οι άλλοι πάλι, που έδερναν συμβολαιογράφους και άλλους, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα των μπαταχτσήδων να μην πληρώνουν αλλά παρ’ όλα αυτά να διατηρούν τα εξοχικά και τις μεζονέτες τους, σήμερα κινδυνεύουν με αυτόφωρο αφού η παρεμπόδιση πλειστηριασμών θα διώκεται αυτεπάγγελτα, σύμφωνα με νέα τροπολογία που έφερε ο Σύριζα βράδυ, και που έχει κλασικά ως επίκεντρο τον άνθρωπο… Να δω την ζουρλή (και τον κολλητό της με την αφάνα, τον Τσε Ντουντούκα) με χειροπέδες κι ας κλείσω τα μάτια μου… Τον μόνο που λυπάμαι είναι τον κακόμοιρο αστυνομικό που θα κληθεί να την συλλάβει… Μπρρρ…..

Είναι πολλές οι περιπτώσεις των κυβιστήσεων σαν τις παραπάνω, με πιο χαρακτηριστική εκείνη με τα φαρμακεία, όπου η ΠΦΑ ψήφισε ή θα ψηφίσει νόμο (δεν κατάλαβα, διότι ακόμη είμαι ξεκαρδισμένος) που θα επιτρέπει σε όποιον θέλει να ανοίγει φαρμακείο, άσχετα αν είναι φαρμακοποιός ή … πιτσαδόρος. Στέλνοντας στο καναβάτσο τον ήρωα του συριζαϊσμού και μαχητικό εκπρόσωπο του κλάδου των φαρμακοποιών, τον θρυλικό Λουράντο, ο οποίος πολέμησε με νύχια και με δόντια τους σαμαροβενιζέλους αγωνιζόμενος και αυτός για τα δίκια του λαού που μόνο ο Αλέξης μπορούσε να ικανοποιήσει.

Σήμερα, όπως μαθαίνω, κάνει την πάπια, και αν πιστέψω τις φήμες τον έχουν με κομπρέσες και οξυγόνα οι δικοί του διότι ο Αλέξης του έγδαρε τα όνειρα. Πάντως πάλεψε δυνατά, έδωσε τον όμορφο αγώνα, αλλά τελικά έπεσε ηρωικά συμβιβαζόμενος και αυτός με την σκληρή πραγματικότητα του σοσιαλισμού αλά σύριζα. Προσπαθεί τώρα, μου λένε, να πάρει ανταλλάγματα (ισοδύναμα) από την κυβέρνηση που στήριξε με πάθος, ζητώντας να επιτρέπεται στα φαρμακεία να πουλάνε παράλληλα και … παστουρμά ή έστω αλλαντικά, όπως αρμένικα σουτζούκια κλπ. Για να μπορέσουν, λέει, οι καημένοι οι συνάδελφοί του να μπορούν να τα βγάλουν πέρα, τώρα που όχι μόνο οι διάφορες πολυεθνικές θα ανοίξουν τεράστια drug stores σε όλη την Ελλάδα, αλλά ακόμη και οι μπακάληδες και τα 4all θα πουλάνε ελεύθερα ντεπόν, ζαντάκ, λεξοτανίλ και προφυλακτικά δίπλα στα κασέρια και στους καφέδες…

Έχει πλάκα ο κομμουνισμός αλά γκρέκα, δεν λέω…

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα