Μπίζνες και ενέργεια στη συνάντηση Α. Τσίπρα - Γ. Ρος

21:03 7/9/2018 - Πηγή: Antinews

Οι εξαιρετικές προοπτικές των διμερών σχέσεων που ανοίγονται με την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα διάσωσης, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Α. Τσίπρα με τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης στον τουρισμό, στο real estate, στην ενέργεια, στις υποδομές, στο Νεώριο, στην Αλεξανδρούπολη,

στο Ελληνικό, στα λιμάνια, καθώς και οι προοπτικές που ανοίγονται σε συνεργασία με τις βαλκανικές χώρες με επίκεντρο την Θεσσαλονίκη.

Παραλλήλως συζητήθηκε το θέμα των start ups και οι εξελίξεις αναφορικά με την ΑΟΖ Κύπρου και τον ενεργειακό χάρτη στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αυτή την ώρα αναχωρούν η ελληνική και η αμερικανική αποστολή από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, καθώς ολοκληρώθηκαν μετά από τρεις ώρες οι συναντήσεις Τσίπρα- Ρος- Δραγασάκη-Παππά και Αμερικανών επιχειρηματιών.

Νωρίτερα το Capital.gr ανέφερε ότι:

Περίπου μια ώρα διήρκεσε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Αμερικάνο υπουργό Εμπορίου.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους κ.κ. Ρος και Δραγασάκη, των περίπου 20 Αμερικανών CEOs που πλαισιώνουν τον κ. Ρος, με τη συμμετοχή του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, Νίκου Παππά, του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρη Λιάκου, και του πρεσβευτή των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ.

Υποδεχόμενος νωρίτερα τον κ. Ρος στο ΥΜΑΘ ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του ενώπιον των καμερών ανέφερε ότι η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση και πορεύεται πλέον σε περιβάλλον ασφάλειας και ανάπτυξης, ενώ ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου τόνισε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν τη ΔΕΘ, την Ελλάδα και την οικονομία της.

Ο κ. Ρος εξέφρασε τη χαρά του επειδή, όπως είπε, η οικονομία της Ελλάδας βελτιώνεται, ενώ χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το μομέντουμ για τη χώρα μας.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί και με αξιωματούχους μεγάλων αμερικανικών επιχειρήσεων οι οποίοι συμμετέχουν στην 83η ΔΕΘ, στην οποία, τιμώμενη χώρα είναι οι ΗΠΑ.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα