Αποκάλυψη: Έτσι στήθηκε η προβοκάτσια κατά του Στουρνάρα

12:20 7/3/2018 - Πηγή: Antinews

Σε μια απίστευτη προβοκάτσια, ενδεικτική του πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η χούντα που μας κυβερνά, προχώρησαν χθες ορισμένοι ημίτρελοι δημοσιογράφοι – εκδότες με την παρότρυνση των υπογείων του Μαξίμου.

Λίγο μετά τις 11 και μισή χθες το βράδυ, σε συγχορδία, με δύο ιστοσελίδες οικονομικού ενδιαφέροντος ανήρτησαν την είδηση… βόμβα ότι δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Γιάννη Στουρνάρα και της συζύγου του ώστε να ερευνηθούν για την υπόθεση Novartis.

Χωρίς κανέναν σχολιασμό ή χωρίς απόδειξη ότι έγινε κάτι τέτοιο, επικράτησε πανικός διότι δεν είναι και λίγο να μπλοκάρονται οι λογαριασμοί του κεντρικού τραπεζίτη. Ο οποίος μάλιστα βρισκόταν στην Φρανκφούρτη για τη συνάντηση της ΕΚΤ.

Η συνέχεια είχε και άλλο ενδιαφέρον καθώς δημοσιογράφοι από εφημερίδες, σάιτ, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις έπαιρναν τηλέφωνο την εφορία, και συγκεκριμένα το ΚΕΦΟΜΕΠ, αλλά δεν μπορούσαν να διασταυρώσουν την πληροφορία. Διότι δεν υπήρχε τίποτε απολύτως, ούτε από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ούτε από δικαστικές πηγές.

Την ώρα εκείνη στο Κόντρα, του γνωστού φίλου του Τσίπρα που μπαινοβγαίνει στο Μαξίμου από την πλαϊνή πόρτα, υπήρχε πολιτική εκπομπή.

Ένα «ορφανό» του ΣΥΡΙΖΑ, ένας βουλευτής από αυτούς που δεν ξέρουν να μετράνε ούτε μέχρι το 10, πήρε τη γραμμή από το Μαξίμου μέσω τηλεφώνου και με τη βοήθεια του… δημοσιογράφου της συμφοράς, «σήκωσαν» το θέμα αφήνοντας υπονοούμενα και γελάκια.

Μάλιστα ο βουλευτής «εξοργισμένος» καλούσε τον Στουρνάρα να παραιτηθεί αυτή την ώρα αφού του δέσμευσαν τους λογαριασμούς, αδιαφορώντας, αν και γνώριζε, ότι πρόκειται για fake news ή για φακ νιουζ που θα έλεγαν και οι σύντροφοί του.

Όπως ήταν αναμενόμενο επικράτησε η σχετική αναστάτωση όμως καθόλου τυχαίο δεν ήταν το γεγονός ότι κανένα άλλο site δεν έπαιξε την είδηση, πλην των δύο πρώτων «ψεκασμένων».

Η υπόθεση «στήθηκε» κατόπιν συνεννόησης πρώην τραπεζίτη που τρέμει για ένα πόρισμα που έχει βγει, μαζί με το Μέγαρο Μαξίμου που θέλει με κάθε τρόπο να «παραιτήσει» τον κεντρικό τραπεζίτη.

Ήταν τόσο κακοστημένη η προβοκάτσια αλλά τόσο σκόπιμη ώστε να πληγεί ο Στουρνάρας αλλά και να ανοίξει ξανά το γαϊτανάκι των επιθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση της Novartis, που οι τύποι αγνόησαν βασικά στοιχεία.

Το πρώτο είναι ότι όλοι τους έχουν πάρει χαμπάρι. Ξέρουν και για τον τραπεζίτη που σιτίζει εκδότες, ξέρουν και για τις «μαύρες» τρύπες που υπάρχουν και τα φιρμάνια που έχουν οι αρμόδιες αρχές.

Ξέρουν και για τη «συμμαχία» που έχει κάνει με το Μαξίμου για να «φάνε» τον Στουρνάρα. Έτσι, και ο τραπεζίτης θα γλιτώσει από τον εφιάλτη του και η κυβέρνηση θα φιμώσει την τελευταία φωνή που τους λέει ότι οδηγούν ξανά την Ελλάδα σε οικονομική καταστροφή.

Το δεύτερο είναι ότι κάποιοι αναρωτήθηκαν: Γιατί δέσμευση των λογαριασμών μόνο του Στουρνάρα κι όχι του Σαμαρά, του Άδωνι ή του Αβραμόπουλου; Για τα ίδια δεν κατηγορούνται;

Το τρίτο είναι ότι χωρίς άσκηση δίωξης, χωρίς ούτε καν μια κατηγορία από πλευράς δικαστών πώς θα έκαναν δέσμευση λογαριασμών; Αφού η δικογραφία είναι στη Βουλή και μάλιστα η Προανακριτική καταλήγει ήδη σε φιάσκο, πώς θα δινόταν μια τέτοια εντολή χωρίς να διώκεται οποιοσδήποτε για οτιδήποτε;

Το τέταρτο είναι ότι χθες το Μαξίμου και οι παπαγάλοι του διέρρεαν ότι «ο Στουρνάρας δε μπορεί να σταθεί ούτε ώρα. Να τον διώξει τώρα ο Ντράγκι». Αγνοούν όμως ότι η απομάκρυνση κεντρικού τραπεζίτη γίνεται μόνο κατόπιν αμετάκλητης καταδίκης κι όχι μόνο με κατηγορίες. Πολλώ δε μάλλον που στην περίπτωση της Novartis οι 10 δεν κατηγορούνται για το παραμικρό.

Είναι φανερό ότι βρισκόμαστε σε ασύμμετρο πόλεμο με την κυβέρνηση να χρησιμοποιεί όλα τα βρόμικα όπλα που υπάρχουν. Και προβοκάτσιες, και ψεύτικες ειδήσεις, και χρυσαυγίτες παπαγάλους, και ημίτρελους εκδότες που τους κόπηκε η διαφήμιση. Και θα το πάνε μέχρι το τέλος.

Το ερώτημα είναι τι θα κάνουν οι άλλοι. Τι θα κάνει ο Μητσοτάκης, ο Σαμαράς, ο Στουρνάρας κι όλοι όσοι νομίζουν ότι με το «σεις και με τα σας» και με την αστική ευγένεια, θα τα βγάλουν πέρα.

Τη Χούντα της Αριστεράς δεν την χαϊδεύεις, ούτε περιμένεις να πέσει μόνη της. Τη ρίχνεις προκειμένου να μη γίνει κι άλλη ζημιά, να μη μείνει η χώρα στο… γύψο και για άλλα πολλά χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Antinews