Αποκαλύφθηκαν οι «τοποτηρητές» και οι «κομισάριοι» που... θέλουν το κεφάλι του Στουρνάρα

Ο κακός χαμός έγινε χθες στην Ετήσια τακτική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας της Ελλάδος. Της Τράπεζας που να θυμίσουμε ότι δίνει ένα δις ευρώ μέρισμα στην κυβέρνηση για να το παρουσιάζει μετά ως πλεόνασμα της δικής της επιτυχίας.

Όπως όλοι ξέρουμε ο Γιάννης Στουρνάρας

τάχθηκε και πάλι υπέρ ενός μαξιλαριού ασφαλείας για μετά το μνημόνιο, επέμεινε δηλαδή στην προληπτική γραμμή στήριξης ώστε η ελληνική οικονομία να πάει εκ του ασφαλούς στην μετά μνημόνιο εποχή.

Μια άποψη που συμμερίζονται πολλοί, ακόμη και μέσα στο υπουργικό συμβούλιο, ασχέτως αν χαλάει η σούπα της καθαρής εξόδου που πουλάει με την οκά ο Τσίπρας και η παρέα του.

Επειδή λοιπόν ο Στουρνάρας είναι ο μόνος που μιλάει, γι’ αυτό και τον κυνηγάνε τα «μαντρόσκυλα» του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξαν και αντιδράσεις. Βγήκε π.χ. ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, Φραγκίσκος Κουτεντάκης, ως εκπρόσωπος του Δημοσίου στη συνέλευση και είπε ότι δεν βοηθά τη χώρα η άποψη του Στουρνάρα. Εν πάση περιπτώσει, αυτός ο τύπος για όσους τον ξέρουν, δεν θα ήταν ούτε φοιτητής σε αμφιθέατρο του Στουρνάρα, θα τον έκοβαν σίγουρα στο μάθημα.

Αντίδραση υπήρξε όμως και από τον Γρηγόρη Στεργιούλη, επικεφαλής των ΕΛΠΕ ο οποίος, παρ’ ότι είπε πως πιστεύει στην ανεξαρτησία της ΤτΕ τόνισε ότι προκαλείται αβεβαιότητα στην αγορά. Άλλος... καρεκλοκένταυρος που αγνοεί ακόμη και τι είναι η αγορά.

Ο κακός χαμός έγινε όμως αργότερα και αφορά ένα περιστατικό που είχε αποκαλύψει το Antinews. Συγκεκριμένα στο βήμα ανέβηκαν να μιλήσουν ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων Βαγγέλης Γερανιωτάκης και ο πρόεδρος του συλλόγου συνταξιούχων της ΤτΕ Γιάννης Ζογαδίνος. Και οι δύο υπεραμύνθηκαν της ανεξαρτησίας της τράπεζας, αλλά μίλησαν και για «τοποτηρητές» και «κομισάριους». Ο Ζογαδίνος ανέφερε στην ομιλία του ότι ο υποδιοικητής Θεόδωρος Μητράκος μαζί με ομάδα στελεχών της τράπεζας είχαν επισκεφθεί προ μηνών το γραφείο του Γιάννη Δραγασάκη προκειμένου να συζητήσουν όλοι μαζί πώς θα διώξουν τον Στουρνάρα από τη θέση του.

Τι έκανε ο Μητράκος όταν πήρε τον λόγο; Απολύτως τίποτε. Νόμιζε ότι έβρεχε κι όχι ότι τον έφτυναν.

Διότι καλό είναι να είσαι ο Ιζνογκούτ και να περιμένεις την ώρα σου αφού και από το Μαξίμου σου το έχουν τάξει. Αλλά πρέπει να έχεις και τη δύναμη να διεκδικήσεις αυτά που πιστεύεις ότι σου αξίζουν. Αλλιώς… τα λέει όλα η σιωπή.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα