Απίστευτο - Τώρα και τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων από το... μέγαρο Μαξίμου

Ποικίλα σχόλια, ως επί το πλείστον αρνητικά, προκάλεσε το γεγονός ότι το δελτίο ειδήσεων μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού, μεταδόθηκε εξ' ολοκλήρου με τον παρουσιαστή του να βρίσκεται στο προαύλιο του μεγάρου Μαξίμου.

Το τελευταίο παραχώρησε την έδρα του επικεφαλής της κυβέρνησης για το τηλεοπτικό δελτίο, ενώ στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε στον παρουσιαστή του καναλιού συνέντευξη. Είναι η πρώτη φορά στα ελληνικά (και ίσως παγκόσμια) δεδομένα που γίνεται κάτι τέτοιο.

Είναι, πράγματι, απορίας άξιον πως, τόσο από τη μεριά του πρωθυπουργικού

περιβάλλοντος, όσο και από την πλευρά του τηλεοπτικού καναλιού, συμφωνήθηκε να παραβιαστούν οι κόκκινες γραμμές της πολιτικής, που συμβολίζει το μέγαρο Μαξίμου, αλλά και της δημοσιογραφίας, και να βγει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του AlphaTV από αυτόν τον χώρο.

Μπορεί, οι επικοινωνιακοί σύμβουλοι της κυβέρνησης να προτείνουν τέτοιου είδους "αμερικανιές", προκειμένου να μετατραπεί σε υπερπαραγωγή και σόου η παρουσίαση της συνέντευξης του Έλληνα πρωθυπουργού, αλλά είναι εξαιρετικά αμφίβολο, αν όχι αδιανόητο, να βγάλει το κεντρικό δελτίο του ένα αμερικανικό κανάλι από την είσοδο του Λευκού Οίκου.

Βεβαίως, κάτι τέτοιο μπορεί να βολεύει το κανάλι, επουδενί όμως την εικόνα του επικεφαλής της κυβέρνησης μιας χώρας. Ιδιαίτερα, σε τέτοιες σοβαρές στιγμές που περνάει η χώρα εξαιτίας τόσο των εθνικών ζητημάτων, όσο και της κακής οικονομικής κατάστασης του λαού.

Η δημοσιογραφία δεν προορίζεται για να βρίσκεται στα μέγαρα και στα κυβερνητικά γραφεία. Και ούτε εκπέμπει από εκεί ωσάν να ήταν κεραία αναμετάδοσης των μηνυμάτων της εκάστοτε κυβέρνησης. Ελέγχει την εξουσία και επιβάλλεται να είναι απέναντι στην εξουσία.

Εάν η εκάστοτε εξουσία επιθυμεί την "ενσωμάτωση" (embedded) της δημοσιογραφίας, τότε κάτι δεν πάει καλά με τη δημοσιογραφία (και σίγουρα στην Ελλάδα πολλά δεν πάνε καλά με τη δημοσιογραφία). Τότε, ο μόνος κερδισμένος είναι η εκάστοτε εξουσία και το πολιτικο-οικονομικό σύστημα διαπλοκής, το οποίο, βέβαια, έχει αλώσει τα Μέσα "Ενημέρωσης".

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα