Αυτοκίνητο έπεσε σε πεζούς στο Λονδίνο - Έντεκα τραυματίες

Έντεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν, όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζοδρόμιο έξω από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ. Ειδικότερα, η υπηρεσία Ασθενοφόρων του Λονδίνου έκανε γνωστό ότι διασώστες της προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες σε 11 ανθρώπους, που είχαν τραυματιστεί κυρίως στο κεφάλι και στα πόδια, μετά το περιστατικό με το αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε πεζούς έξω από το μουσείο Φυσικής Ιστορίας της βρετανικής πρωτεύουσας. Εννέα άνθρωποι χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομεία.

"Στείλαμε

μεγάλο αριθμό δυνάμεων στην περιοχή, μεταξύ αυτών την ομάδα επέμβασης σε επικίνδυνες συνθήκες, ασθενοφόρα και διασώστες άμεσης επέμβασης" δήλωσε ο Πίτερ Μακένα, αναπληρωτής διευθυντής των επιχειρήσεων, σε μια ανακοίνωση που εκδόθηκε.

"Είχαμε στενή συνεργασία με τα μέλη των άλλων υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών στο σημείο με κύριο μέλημά μας να μεταφέρουμε τους ανθρώπους σε ασφαλείς χώρους και να διασφαλίσουμε ότι έλαβαν την ιατρική βοήθεια που χρειάζονταν όσο το δυνατόν συντομότερα".

Η αστυνομία επιβεβαιώνει τους τραυματίες με ανακοίνωσή της και περιγράφει το περιστατικό στο Νότιο Κένσινγκτον του Λονδίνου ως τροχαία σύγκρουση, ενώ το κίνητρο της ενέργειας αυτής βρίσκεται υπό διερεύνηση. Ωστόσο, προηγουμένως, οι αρχές δεν είχαν αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο, ακόμη και αυτό της τρομοκρατίας.


Metropolitan Police ✔@metpoliceuk

The incident in #ExhibitionRoad #SouthKensington earlier is not being treated as a terror-related incident. It is a road traffic collision.

8:00 μ.μ. - 7 Οκτ 2017

236236 απαντήσεις 2.0922.092 Retweet 1.3291.329 "μου αρέσει"

Οι δε υγειονομικές αρχές του Λονδίνου αναφέρουν πως τραυματίστηκαν συνολικά 11 άνθρωποι, εκ των οποίων οι εννέα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Τα περισσότερα τραύματα εντοπίζονται στο κεφάλι και στα κάτω άκρα.

First footage from the scene outside the Natural History Museum where reports say a car mounted the pavement and hit a number of people pic.twitter.com/DhmuO5UUBc

First footage from the scene outside the Natural History Museum where reports say a car mounted the pavement and hit a number of people

5:13 PM - Oct 7, 2017

4747 Replies 811811 Retweets 327327 likes

Σύμφωνα με το skynews, οι αρχές έχουν συλλάβει έναν άνδρα και ερευνούν τις συνθήκες του συμβάντος. Το BBC, ακόμη, μεταδίδει πως τα μέτρα ασφαλείας ενισχύονται στην περιοχή γύρω από το μουσείο, ενώ φτάνουν συνεχώς περιπολικά της αστυνομίας.

Σύμφωνα με το Fox News, αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι ο ύποπτος την ώρα που οι αρχές τού πέρασαν χειροπέδες "έδειχνε περήφανος για την πράξη του και γελούσε".

skynews.com

Η διοίκηση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, από την πλευρά της, ανακοίνωσε ότι "ένα σοβαρό περιστατικό συνέβη έξω από τους χώρους του, ενώ συνεργάζεται με την αστυνομία".

Η στιγμή της σύλληψης ενός άνδρα από τη Μητροπολιτική Αστυνομία

Ο ανταποκριτής του skynews στο υπουργείο Εσωτερικών, Mark White, αναφερόμενος στο περιστατικό δήλωσε πως σε τέτοια έκτακτα περιστατικά είναι φυσικό να βλέπουμε καλά οπλισμένους αστυνομικούς, οι οποίοι ασφαλίζουν την περιοχή γύρω από το μουσείο, επιβεβαιώνοντας την παρουσία της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στην περιοχή. Εν τω μεταξύ, η πρωθυπουργός, Theresa May, ζήτησε συνεχή ενημέρωση για οποιαδήποτε σχετική εξέλιξη.

Τον Μάρτιο ένας άνδρας που έπεσε με το αυτοκίνητό του στη γέφυρα του Westminster στο Λονδίνο σκότωσε τέσσερα άτομα και στη συνέχεια μαχαίρωσε μέχρι θανάτου έναν αστυνομικό μπροστά από το βρετανικό κοινοβούλιο.

Τρεις τζιχαντιστές παρέσυραν πεζούς στη γέφυρα του Λονδίνου τον Ιούνιο και εν συνεχεία μαχαίρωναν διερχόμενους, αφήνοντας πίσω τους οκτώ νεκρούς πριν χάσουν και αυτοί τη ζωή τους από αστυνομικά πυρά. Τον ίδιο μήνα ένα όχημα έπεσε σε ομάδα ατόμων έξω από τζαμί στο βόρειο Λονδίνο σκοτώνοντας ένα άτομο.

Capital.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, skynews, BBC, Reuters, Fox News

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα