«Αδειάζει» Μπόμπολα – Σαββίδη το Μαξίμου;

13:01 8/6/2017 - Πηγή: Antinews

Η είδηση από το δικαστικό ρεπορτάζ έχει ως εξής: «Δίωξη για απάτη ύψους 50 εκατ. ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος ασκήθηκε σε κατασκευαστική εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Μπόμπολα από την εισαγγελία Διαφθοράς.

Η υπόθεση που αφορά την κατασκευή αυτοκινητόδρομου στα Σκόπια, ερευνήθηκε από την εισαγγελία Διαφθοράς μετά από στοιχεία που συγκέντρωσε η OLAF (ευρωπαϊκή υπηρεσία καταπολέμησης απάτης) και όπως προέκυψε η απάτη στρέφεται σε βάρος των συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά τις καταγγελίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα Σκόπια, Ζόραν Ζάεβ, για ατασθαλίες στην εργολαβία του αυτοκινητοδρόμου Ντέμιρ Κάπια – Σμόκβιτσα που είχε αναλάβει η κατασκευαστική εταιρεία συμφερόντων Μπόμπολα.

Μάλιστα, η αντιπολίτευση είχε καταγγείλει ότι η υπόθεση κατασκευής του αυτοκινητόδρομο, ύψους 270.000.000 ευρώ, είναι μια μεγάλη υπόθεση διαφθοράς αφού η ελληνική εταιρεία, φέρεται, σύμφωνα με καταγγελίες να κέρδισε το έργο αν και η προσφορά της ήταν σημαντικά υψηλότερη (κατά 40.000.000 ευρώ) από αυτές των ανταγωνιστών της.

Η κατασκευαστική εταιρεία, από την πλευρά της, έχει χαρακτηρίσει «αβάσιμα και αδικαιολόγητα» τα σχετικά δημοσιεύματα του σκοπιανού και διεθνούς Τύπου υποστηρίζοντας ότι «από την έναρξη του παραπάνω έργου όλες οι δραστηριότητες και όλες οι σχετικές οικονομικές συναλλαγές εκτελούνται σύμφωνα με τους διεθνείς και τοπικούς νόμους και κανονισμούς. Αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε συναλλαγή καλύπτεται από συμβάσεις και τιμολόγια, οι φόροι υπολογίζονται και πληρώνονται και τελικώς όλες οι πληρωμές γίνονται μέσω τραπεζικού συστήματος, όπως απαιτείται από τον νόμο».

Σε νεότερη ανακοίνωσή της η Άκτωρ αναφέρει ότι δεν έχει περιέλθει σε γνώση της η άσκηση ποινικής δίωξης σχετικά με την εργολαβία "Construction of new motorway section Demir Kapija – Smokvica as part of Pan-European Corridor X".

Σε κάθε περίπτωση το ερώτημα είναι ένα και είναι μέγα: Πώς έτσι ξαφνικά ο εισαγγελέας διαφθοράς άσκησε δίωξη, όπως πληροφορούμαστε, σε εταιρεία του Μπόμπολα για μια υπόθεση που αφορά το 2013; Είναι τυχαίο το γεγονός ότι αυτό συμβαίνει ενώ είναι σε εξέλιξη ο επιχειρηματικός – μιντιακός πόλεμος και η προσπάθεια να πτωχεύσει η εταιρεία Πήγασος συμφερόντων της οικογένειας;

Σήμερα ή αύριο, λένε οι πληροφορίες ότι οι τράπεζες θα καταγγείλουν τα δάνεια της εταιρείας και αυτή θα οδηγηθεί σε πτώχευση ή εκκαθάριση εν λειτουργία. Ήδη, στην καταγγελία ομολογιακού δανείου ύψους 80 εκατ. ευρώ της Πήγασος Εκδοτική, προχώρησε η Εθνική Τράπεζα. Κάποιες άλλες πληροφορίες λένε ότι οι τραπεζίτες είναι οργισμένοι με τις κινήσεις του Φ. Μπόμπολα να πάει σε δόλια, ουσιαστικά, πτώχευση με αποτέλεσμα να διαγραφούν χρέη άνω των 160 εκατ. ευρώ. Και είναι τόσο οργισμένοι που λένε ότι θα κυνηγήσουν όλη την οικογένεια, όλες τις δουλειές που έχει.

Μήπως η αναγγελία της δίωξης στην εταιρεία στα Σκόπια είναι το πρώτο μήνυμα; Και μήπως θα ακολουθήσουν κι άλλα γιατί η πιάτσα λέει ότι δεν μπορεί μια από τις πλουσιότερες οικογένειες της χώρας να χρεοκοπεί μια εταιρεία αφήνοντας στο δρόμο τους εργαζόμενους και βάζοντας φέσι στις τράπεζες, δηλαδή στον ελληνικό λαό;

Αλλά, απ’ όλα αυτά τίθεται κι ένα επιπλέον ερώτημα; Μήπως η κυβέρνηση αποφάσισε να «αδειάσει» τον Φ. Μπόμπολα παρά τις υπηρεσίες που προσέφερε στηρίζοντας με την εφημερίδα «Έθνος» τον Τσίπρα, τον Παππά, τον Δραγασάκη και όλο το αριστερό ασκέρι; Μήπως δηλαδή θεωρούν στο Μαξίμου ότι πλέον ο Πήγασος και η οικογένεια Μπόμπολα είναι «βαρίδι» για τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες και τον πετάνε πριν τους πάρει μαζί; Διότι μην ξεχνάμε ότι οι μυστικές συναντήσεις του επιχειρηματία ήταν πολλές τελευταία και χωρίς… γάτα Ιμαλαΐων. Μήπως τώρα που το σχέδιο εισβολής του Σαββίδη στα μίντια έχει βαλτώσει η κυβέρνηση αποστασιοποιείται αν και το επιθυμούσε τόσο πολύ;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords