Α. Σαμαράς για την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό: Η κυβέρνηση δεν σταθμίζει τα δεδομένα

Τον έντονο προβληματισμό του και την μεγάλη ανησυχία του για τις συνέπειες της ρύπανσης στις ακτές της Αττικής, εκφράζει ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Ο κ. Σαμαράς ασκεί κριτική για την "ευκολία", με την οποία ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός, μίλησε για σύντομη άμβλυνση των επιπτώσεων της ρύπανσης, ενώ διερωτάται ποιος θα αποζημιώσει τώρα εκείνους που πλήττονται από την καταστροφή.


"Με

την ίδια ευκολία που ανάβουν το τσιγάρο τους, με την ίδια ευκολία λένε ότι σε 20 ημέρες θα είναι εντάξει. Πώς το λες αυτό τόσο εύκολα; Δεν σταθμίζουν τα δεδομένα. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά" ανέφερε ο κ. Σαμαράς, συνομιλώντας με δημοσιογράφους, κατά την έξοδό του από το γραφείο του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Βουλή.

Στην παρατήρηση δημοσιογράφου πως άλλα κυβερνητικά στελέχη "λένε πως σε δύο, όλα θα είναι εντάξει", ο πρώην πρωθυπουργός απάντησε: "Σε δύο μήνες; Εγώ λέω πως θα είναι και δύο χρόνια… Ας δουν σε παρόμοιες περιπτώσεις πόσο χρόνο πήρε μέχρι να καθαρίσει. Στην πατρίδα μου, στην Πύλο, θυμάστε πόσο χρόνο πήρε;". "Αν οι στέρεες ουσίες του μαζούτ πέσουν στο βυθό, χρειάζεται αντιμετώπιση με χημικά. Αυτό δεν θα έχει επιπτώσεις;", έθεσε το ερώτημα, τονίζοντας ωστόσο: "Μακάρι να διαψευστώ".

Τέλος, ο κ. Σαμαράς εξέθεσε τον προβληματισμό του για τις επιπτώσεις της οικολογικής καταστροφής στην κοινωνική και επιχειρηματική ζωή των περιοχών που μολύνθηκαν από την πετρελαιοκηλίδα, τονίζοντας: "Ποιος θα κλείσει ξενοδοχείο για διακοπές στην περιοχή; Και πώς θα δουλέψουν οι περιφερειακές επιχειρήσεις; Οι άνθρωποι αυτοί δεν θα ζητήσουν αποζημιώσεις; Ποιος θα τους αποζημιώσει;".

Τετ α τετ Μητσοτάκη-Σαμαρά

Συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ολοκληρώνοντας τον κύκλο των επαφών του ενόψει της μετάβασής του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Στο τετ α τετ Μητσοτάκη-Σαμαρά (που ήρθε ένα εικοσιτετράωρο μετά τη συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή) ετέθησαν επί τάπητος όλες οι εξελίξεις στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ-capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα