Wikileaks: Ούτε στο τηλέφωνο δεν βγήκε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας στον Καμμένο

Τελικά, τα πράγματα είναι σοβαρά. Διότι, μπορεί σύμφωνα με τις κυβερνητικές διαρροές, ο αμερικανός υπουργός Άμυνας να μην είδε τον Έλληνα ομόλογό του, όταν ο δεύτερος μετέβη πέρυσι τον Μάϊο στις ΗΠΑ, επειδή δήθεν εκλήθη εσπευσμένα να παρακολουθήσει μια “σοβαρή στρατιωτική επιχείρηση κατά τρομοκρατών”, αλλά τώρα φαίνεται ότι συνειδητά ο Ας Κάρτερ έκλεισε την πόρτα στον Πάνο Καμμένο. Μάλιστα, ο αμερικανός ούτε

καν δέχτηκε να μιλήσει στο τηλέφωνο με τον Έλληνα υπουργό. Αυτό φαίνεται από το μέϊλ που έστειλαν δυο Ελληνοαμερικάνοι λομπίστες, ειδικοί στις δημόσιες σχέσεις, οι Αντυ και Μάϊκ Μανάτος, σε 50 αμερικανούς “διαμορφωτές της κοινής γνώμης”. Το μέϊλ, το “ψάρεψαν” τα Wikileaks, και το έδωσαν στο φως της δημοσιότητας.

“Πρόσφατα -γράφουν στο μέϊλ που έστειλαν τον Ιούνιο του 2015- ο υπουργός Άμυνας, Αστον Κάρτερ, προσκάλεσε τον Έλληνα υπουργό Άμυνας στην Ουάσιγκτον, και περιέργως αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί του. Αρνήθηκε ακόμα και να φωτογραφηθούν ή να τηλεφωνηθούν, παρά την επείγουσα πρόσκληση από το γραφείο του”. Και προσθέτουν ότι η ενέργεια αυτή εξελήφθη από τους Έλληνες ως “εξευτελισμός”.

Οι δυο λομπίστες, ωστόσο, ουδεμία αποκάλυψη κάνουν γύρω από τα “κίνητρα” του Κάρτερ να προβεί σε μια τέτοια κίνηση. Ως γνωστόν, τότε, αναφέρθηκαν αρκετά, σχετικά με δυσαρέσκεια της Ουάσιγκτον για πολλά πάρε – δώσε που φέρεται να έχει ο κ.Καμμένος με κάποιους “κύκλους” στη Ρωσία. Τόσο ο ίδιος, πάντως, όσο και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, είχαν προσπαθήσει να υποβαθμίσουν το θέμα. Τώρα, όμως, αποδεικνύεται ότι πρόκειται για εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα, δεδομένου ότι δεν είναι δυνατόν να έχει τέτοιου είδους σχέσεις ο υπουργός Άμυνας της χώρας μας με τον ομόλογό του μιας υπερδύναμης με τον γνωστό, μεγάλο ρόλο που παίζουν οι ΗΠΑ στην περιοχή μας και γενικότερα.

Όποιους λόγους κι αν είχε ο κ.Αστον, ως εκπρόσωπος των συμφερόντων της χώρας του, είναι απαράδεκτο να συμπεριφέρεται έτσι σε εκπρόσωπο άλλης χώρας, τον οποίον, μάλιστα, ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ είχε προσκαλέσει σε επίσημη επίσκεψη στη χώρα του. Πόσο μάλλον, που ουδεμία εξήγηση έδωσε γι' αυτό, παρά τη φημολογία και τις διαρροές, μετά τη ματαίωση της συνάντησης. Τέτοιου είδους στάση παραπέμπει σε συμπεριφορές αποικιοκράτη προς υποτελή. Ο κ.Καμμένος, όμως, ο οποίος έπρεπε να δείξει ότι δεν είναι εκπρόσωπος μιας υποτελούς χώρας – αποικίας, γιατί αποφάσισε να “καταπιεί” αυτόν τον εξευτελισμό και να μεταβεί στις ΗΠΑ, όπου συναντήθηκε με μια κυρία, ασήμαντο στέλεχος του υπουργείου Άμυνας; Η μόνη εξήγηση που, υποθέτουμε ότι υπάρχει στο να δεχτεί μια τέτοια ταπείνωση, και μαζί του να ταπεινωθεί ένας ολόκληρος λαός, είναι για να δώσει τα διαπιστευτήριά του ότι περισσότερο από όλους τους άλλους “αγαπάει” τους αμερικανούς. Ας είναι. Πάντως, έτσι “αμυντική διπλωματία” δεν γίνεται. Όσο κι αν προσπαθεί έκτοτε να καλοπιάσει τους αμερικανούς και να εξομαλύνει τις σχέσεις του μαζί τους. Για να δούμε τώρα με τον νέο “σκληρό” πρέσβη που στέλνει η Ουάσιγκτον στην Αθήνα, πως θα τα πάνε; Ελπίζουμε, τέλος, ότι και η σχετικά πρόσφατη απόφαση για να πουληθούν παλιότερα μοντέλα F-16 Block30 στη Βουλγαρία, εάν αυτό γίνει τελικώς, δεν θα γίνει βάσει των αμερικανικών σχεδιασμών, αλλά για να εξυπηρετηθούν τα ελληνικά συμφέροντα.

[photo_0]

[photo_1]

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα