O Τζήμερος, η Μπαλού και το μεταπολιτευτικό... μπάχαλο

Αν μη τι άλλο το θέμα της ημέρας είναι ο Τζήμερος. Ξυλοκόπησε αυτός την σύμβουλο του ΚΚΕ κ. Μπαλού ή μήπως δεν είναι τελικά αληθινά όσα καταγγέλλουν οι του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά η Δούρου και ο Καραμέρος που είναι γνωστοί για την… ειλικρίνειά τους.

Από τον… ξυλοδαρμό της Μπαλού δεν υπάρχει, όλως τυχαίως, κάποιο βίντεο, παρά μόνον οι καταγγελίες και πλάνα από τον Τζήμερο

να σκίζει αφίσες του ΠΑΜΕ. Αντιθέτως, κυκλοφόρησε βίντεο όπου στελέχη του ΚΚΕ ή δεν ξέρουμε ποιας άλλης παράταξης, πήγαν στο έδρανο του Τζήμερου, τον έβρισαν χυδαία, τον τράβηξαν έξω σηκωτό, του έσκισαν το πουκάμισο.

Πρόκειται έτσι ή αλλιώς για μια πράξη πολιτικής βίας, αντίστοιχη με το χαστούκι του Κασιδιάρη στην Κανέλλη, η οποία προηγουμένως τον είχε χτυπήσει με την εφημερίδα. Ίσως τελικά να μην έχει σχέση ποιος χτυπάει ποιον, αν και ειδικά το να χτυπά κανείς μια γυναίκα είναι άνανδρο. Επίσης, είναι γνωστό ότι ο Τζήμερος πολλές φορές προκαλεί, επιζητεί τη δημοσιότητα, είναι εκτός γραμμής. Άλλωστε, σε βίντεο που ανάρτησε και λέει ότι γι’ αυτό έγιναν όλα τα επεισόδια, στην κυριολεξία διαλύει ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ. Ειδικά τους πρώτους τους αποκαλεί «κωλοτουμπίστας» που δεν έχουν τσίπα μέσα τους.

Όμως, αυτό που έχει σημασία να τονιστεί δεν είναι τόσο το επεισόδιο και ποιος λέει αλήθεια όσο η αιτία. Το σκίσιμο των αφισών του ΠΑΜΕ ήταν η αφορμή. Η αριστερά στην Ελλάδα θεωρεί φυσιολογικό να μπουκάρει όπου γουστάρει και να κολλάει αφίσες. Η Μπαλού από το ΚΚΕ ή κάποιος άλλος από τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν φυσιολογικό να πάνε σε μια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και να κολλήσουν παντού αφίσες. Κι όταν πάει κάποιος να τις σκίσει να πλακώνονται στο ξύλο. Προς θεού, δεν δικαιολογούμε τον Τζήμερο αν πλάκωσε μια γυναίκα στις γροθιές. Αυτό που λέμε είναι ότι στην Μεταπολιτευτική Ελλάδα θεωρείται φυσιολογικό το μπάχαλο, απ’ όπου κι αν προέρχεται. Ειδικά από την αριστερά βεβαίως. Που κάνει καταλήψεις όπου και όποτε γουστάρει. Που κολλάει αφίσες και γράφει ρυπαρά συνθήματα όπου θέλει, που θεωρεί επαναστατική πράξη να κάνει μπάχαλο το πάντα. Μια Ελλάδα που δεν σέβεται το Πανεπιστήμιο π.χ. δεν έχει καμιά τύχη. Έχει πάει κανείς να δει τι γίνεται π.χ. στη Φιλοσοφική. Βρομιά, συνθήματα παντού και αφίσες, πάρτι όποτε γουστάρουν οι μπάχαλοι, η αριστερή κουρελαρία έχει μετατρέψει τα πανεπιστημιακά κτίρια σε χώρους καταλήψεων.

Οφείλουν λοιπόν κάποτε οι διάφορες Μπαλού αυτού του τόπου να σέβονται τους χώρους που φιλοξενούνται ή εργάζονται. Δεν είναι το σαλόνι του σπιτιού τους να κολλάνε αφίσες και να κάνουν ό,τι γουστάρουν. Ομοίως και ο Τζήμερος πρέπει να σέβεται τους άλλους και να έχει όρια στις αντιδράσεις του.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα