Kαλύτερα να ασχοληθούν με τα οικονομικά του… διαστήματος

Υπάρχει μια φράση που χρησιμοποίησε ο Νίκος Παππάς σε ομιλία του στο Λονδίνο όταν τον ρώτησαν για την επιμονή του Στουρνάρα να λέει ότι η χώρα χρειάζεται προληπτική γραμμή στήριξης μετά το μνημόνιο, κι ότι η «καθαρή» έξοδος είναι ένα ανόητο παραμυθάκι της κυβέρνησης.

«Ο καθένας να κοιτάει τη δουλειά του. Ο κ. Στουρνάρας ήταν υπουργός μιας

κυβέρνησης που παρουσίαζε την προληπτική πιστωτική γραμμή στον ελληνικό λαό ως το βήμα προς τον παράδεισο».

Αυτά μας είπε ο υπουργός… Διαστήματος όπως είναι πλέον γνωστός μιας και το έργο του στην κυβέρνηση είναι παντελώς άγνωστο. Το έργο ως προς το χαρτοφυλάκιό του διότι στο παρασκήνιο κάνει άλλες… μπίζνες.

Εν πάση περιπτώσει ο κ. Παππάς δεν είναι από τις περιπτώσεις που πρέπει κανείς να ασχοληθεί.

Το πρόβλημα είναι για ακόμη μια φορά ο τρόπος που χειρίζεται η κυβέρνηση την οικονομία. Μοιάζει σαν τον… παπά που δεν πάει να κάνει τη δουλειά του αλλά να παίξει τον παπά σχετικά με το μέλλον της χώρας. Πάει και πάλι να ρίξει ζαριές προκειμένου να διαπιστώσει αν είναι καλό να βγούμε στις αγορές χωρίς στήριξη ή όχι.

Τι κι αν όλοι τους λένε ότι ενέχει μεγάλο ρίσκο η «καθαρή» έξοδος, τι κι αν η διεθνής οικονομική κατάσταση δεν είναι καλά, τι κι αν μπορεί να ξανακυλήσουμε σε μια κρίση που θα μας κοστίσει πολύ, μέρος της κυβέρνησης έχει κολλήσει στον άκρατο λαϊκισμό.

Αποφασίζει μια πολιτική η οποία κάνει κακό στην Ελλάδα αλλά πρόσκαιρο καλό στην ίδια. Εμφανίζονται ο Τσίπρας, ο Παππάς, ο Τσακαλώτος ως ευαίσθητοι που δεν θέλουν άλλα μέτρα, αλλά ξέρουν ότι μπορεί η χώρα να ζημιωθεί σε απίστευτο βαθμό και το μάρμαρο να το πληρώσουν άλλοι. Να το πληρώσει ο λαός και βεβαίως ο επόμενος πρωθυπουργός που θα κληρονομήσει το χάος.

Και το ερώτημα είναι προς τον κύριο Παππά και σε όλους τους υπόλοιπους της κυβερνητικής «συμμορίας»: Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους καλά για να αφήσουν τους υπόλοιπους να ασχοληθούν με αυτά που γνωρίζουν; Ο Ντράγκι, ο Στουρνάρας, ο Μητσοτάκης ή πλείστοι άλλοι οικονομολόγοι και πολιτικοί που επιμένουν στη θωράκιση της οικονομίας στη μετά μνημόνιο εποχή δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους και την κάνει η κυβέρνηση;

Μήπως είναι καλύτερα να ασχοληθούν με τα οικονομικά του… διαστήματος και να αφήσουν στους ικανούς και ειδικούς τη σωτηρία της πατρίδας;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα