Eπικοινωνισμός και Mea Culpa. Εδώ ο κόσμος χάνεται και οι άριστοι χτενίζονται (Part 4)

Όταν κάνεις λάθος πρέπει να το παραδέχεσαι αντρίκια (όσο και αν η λέξη δεν υπηρετεί τους κανόνες της πολιτικής ορθότητας).

Mea Culpa λοιπόν.

Έκανα λάθος.

Γιατί;

Εξηγούμαι σταράτα: Στις 6μμ, της Τετάρτης 17.3.21, όταν το antinews.gr ανήρτησε το κείμενό μου με τίτλο «Επικοινωνισμός vs Γεγονότα: Σημειώσατε 2», δεν είχα δει τα δελτία ειδήσεων που ακολούθησαν, ούτε είχα ενημερωθεί ενδελεχώς για την επικαιρότητα της

ημέρας.

Με τεράστια έκπληξή μου διαπίστωσα το εξής: ενώ η Κυβέρνηση είχε μια σειρά από σοβαρά (και μεταξύ μας μερικά κάποια κωμικά) ανοιχτά μέτωπα, βρήκε τον χρόνο να πάρει άλλη μια πρωτοβουλία!

Ξεκινάμε με τα μέτωπα:

1.ΜΕΤΩΠΟ COVID-19: Τα κρούσματα της ημέρας (λάθος λέξη, αλλά δεν είναι του παρόντος), ξεπέρασαν τις 3.500 και οι νεκροί ήταν 56, επί συνόλου 7.252.

Στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Αθήνας, τον Ευαγγελισμό, οι ΜΕΘ/Covid έχουν φρακάρει. Και στο δεύτερο, το Λαϊκό, μεταφέρονται ασθενείς για να βρεθούν κρεβάτια για τους 630 διασωληνωμένους της ημέρας! Είχαμε 450 νέες εισαγωγές! Σπάσαμε όλα τα αρνητικά ρεκόρ! «Κινδυνεύουμε να γίνουμε Μπέργκαμο», προειδοποιούν έντρομοι οι λοιμωξιολόγοι.

2.ΜΕΤΩΠΟ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΩΝ: Με το CESME στο Αιγαίο και πριν οι Τούρκοι διπλωμάτες προλάβουν να αποχωρήσουν από την Ελλάδα, οι προκλήσεις συνεχίζονται, ενώ οι άκαιρες διερευνητικές ακυρώνουν το ενδεχόμενο κυρώσεων στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής.

3.ΜΕΤΩΠΟ ΒΟΥΛΗΣ: Ο Αλέξης Τσίπρας συγκρούεται με τον «Νονό» Άδωνι Γεωργιάδη για μια αμφισβητούμενη τελετή βάπτισης η οποία έλαβε (παρατύπως;) χώρα την Κυριακή, εν μέσω καθολικού lockdown (να ‘ναι καλά το μωράκι). [Ό,τι και να κάνει εγώ είμαι με τον φίλο μου τον Άδωνι].

4.ΜΕΤΩΠΟ ΟΥΑΓΚΑΝΤΟΥΓΚΟΥ: Ενώ ο Πρωθυπουργός καταγγέλλει από το Βήμα της Βουλής τα social media ως «κακά για τη Δημοκρατία», η Διεθνής των Kyriakistas (Hawru από το Ιράκ, Chia από το Λάγος), με επικεφαλής τον Martine από την πρωτεύουσα της Burgina Fasso, κάνουν likes, τιτιβίζουν μαζικά και πιθανότατα οργανώνονται για να ψηφίσουν και στις επόμενες εκλογές (σημ. της Ελλάδας, στις χώρες τους νομίζω δεν τους αφήνουν ακόμη).

5.ΜΕΤΩΠΟ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ: Ή ο ΤΡΙΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΡΙΓΩΝΟΥ (όχι Πανοράματος). Σε tweet του ο Κυριάκος εφηύρε το τρίγωνο με τις τρεις κορυφές! Μετά τον Ευκλείδη (όχι τον Τσακαλώτο) είναι ίσως η μεγαλύτερη μαθηματική ανακάλυψη!

Αποκλειστικό: Αναμένεται σε επόμενο Προεδρικό tweet ο τριγωνισμός του κύκλου!

Και εκεί που περιμέναμε για την αλλαγή του δυσμενούς πολιτικού κλίματος ένα ακόμη διάγγελμα ή κάποια game changing πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, τί σκέφθηκαν οι Άριστοι (άρρωστοι;) υπερεγκέφαλοι του Μαξίμου;

Κρατηθείτε!

Να συγκροτήσουν Επιτροπή για την Εθνική Στρατηγική για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ!!!

[Δεν κάνω πλάκα και επίσης δεν έχω τίποτα με τους ανθρώπους -ίσως με εξαίρεση έναν συγκεκριμένο που σε «εκδήλωσή» τους στη Θεσσαλονίκη είχε κρεμασμένη στο ύψος των γεννητικών του οργάνων την εικόνα του Αγίου Νικολάου, του ονοματοδότη μου. Ε, αυτό, απλός άνθρωπος είμαι και εγώ, το πήρα προσωπικά].

Πιο συγκεκριμένα είπε ο κ. Μητσοτάκης:

«Εργαζόμαστε όλοι για μια σύγχρονη και δίκαιη Ελλάδα και μια τέτοια χώρα δεν νοείται να αποκλείει ή να διαχωρίζει τους πολίτες της. Γι’ αυτό και τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα πρέπει να βρουν ισότιμη θέση στην οικονομική, πολιτική και κοινωνική ζωή της πατρίδας μας. Είναι ατομικό τους δικαίωμα, αλλά είναι και υποχρέωση της πολιτείας και νομίζω ότι είναι και μια ώριμη τομή προς όφελος του εθνικού συνόλου», ανέφερε ο tweetοπρόβλητος.

ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ!

Είναι όμως ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ;

Απορία φίλου μου περιπτερά: «Εδώ ο κόσμος χάνεται και οι άριστοι μα…. χτενίζονται;»

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ:

Προτεραιότητα σε μια δημοκρατική κοινωνία έχουν οι πλειοψηφίες. Σαφέστατα ένα δημοκρατικό σύστημα υπάρχει και για την προστασία των μειοψηφιών, αλλά όταν δεν κάνεις ό,τι μπορείς για τους πολλούς και νοιάζεσαι περισσότερο για τους λίγους, τότε ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ…

Πιο συγκεκριμένα: ποιοί είναι οι «λίγοι» που χρήζουν πρώτης σκέψης και φροντίδας;

Τα παιδιά, οι ασθενείς, οι ανήμποροι, οι άστεγοι.

Ποιά πρέπει να είναι η επόμενη προτεραιότητα της οποιασδήποτε κυβέρνησης;

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

Αυτή είναι ο πυρήνας και το τελευταίο υγιές κύτταρο της υπό αποσύνθεση ελληνικής κοινωνίας.

Κόρη – γιος – σύζυγος (η-ο), γιαγιά, παππούς, αδελφή, αδελφός.

Όχι η κατά τ’ άλλα διασκεδαστική CONCITA.

Και ενώ η μέση ελληνική οικογένεια έχει: α) απολέσει την τελευταία 10ετία το 25% του εισοδήματός της,

β) μόνο το περασμένο τρίμηνο Απριλίου - Ιουνίου ΄19 έχασε 2 δισ. ευρώ,

γ) μειώθηκε κατά 11,8% ό,τι είχε απομείνει για να μπει ένα πιάτο φαΐ στο οικογενειακό τραπέζι,

δ) τα 17χρονα παιδιά της δίνουν Πανελλαδικές εξετάσεις χωρίς να έχουν πάει ούτε 3 μήνες σχολείο,

ε) τα ψυχικά νοσήματα αυξάνονται εκρηκτικά,

και άλλα πολλά δυσάρεστα…

Τί κάνει η Κυβέρνηση των «Αρίστων» εν μέσω όλων αυτών;

Συστήνει Επιτροπή Σύνταξης Εθνικής Στρατηγικής για την ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΛΟΑΤΚΙ+.

Δεν έχει ανακοινώσει παρά μόνο δύο άλλα -εξ όσων μπόρεσα να ανακαλύψω Εθνικά Σχέδια [(για την Κυβερνοασφάλεια (12/20) και την ένταξη Μετανάστευσης και Ασύλου (1/19)]. Κανένα όμως σχέδιο για το δημογραφικό, το #1 πρόβλημα της Χώρας. Αντί να δώσει κίνητρα (όπως κάναμε εμείς με τον Κώστα Καραμανλή το 2008, καθιστώντας την τρίτεκνη οικογένεια πολύτεκνη),αντί να δει πως τα νέα ζευγάρια θα κάνουν παιδιά, θέτει ως προτεραιότητα εκείνη την κοινωνική ομάδα που -εκ φύσεως και θέσεως- δεν μπορεί να κάνει παιδιά…

ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ...!

Το βάζουμε εμείς λοιπόν μπροστά από σήμερα και δεσμευόμαστε σε 60 ημέρες να το παρουσιάσουμε.

Μετά από όλα τα παραπάνω δεν γελάω Κυριάκο μου...

Απορώ… και κλαίω από τα νεύρα μου.

Δεν μπορεί να συμβαίνουν όλα αυτά μαζί…

Δεν μπορεί με τέτοιο κολοσσό Πατέρα και τέτοια οικογενειακή πολιτική παράδοση.

Δεν μπορεί μετά από 10 χρόνια Κολλέγιο.

Δεν μπορεί μετά από 6 χρόνια Harvard και Stanford.

Δεν μπορεί μετά από 17 χρόνια στη Βουλή, 6 στην ηγεσία της «ΝΔ» και 1,5 στην Πρωθυπουργία.

Δεν μπορεί με 150 συμβούλους με διδακτορικά να σε περικυκλώνουν και να σε συμβουλεύουν.

Άλλη δουλειά δεν είχατε;

Μας ψυχοπλακώσατε, έχετε βαλθεί να μας τρελάνετε κιόλας;

Δεν μπορεί να μην έμαθες τι σημαίνει ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΠΟΙΗΣΗ.

Απορώ. Κάτι δεν καταλαβαίνω…

Ή έγινε τελικά κάποια συνάντηση με τον εξωγήινο Ε.T. στον Υμηττό, ή στο Μαξίμου αποφασίζει πια ο Άλεξ Πατέλης;

Βρε Κυριάκο μου γιατί ακόμη και τα σωστά τα κάνεις σε λάθος στιγμή;

Γιατί;;;;

Νίκος Καραχάλιος

Πρόεδρος FORUM2020.GR

Τα προηγούμενα Parts:

- Ανέμελος επικοινωνισμός (Part 1)

- Eπικοινωνισμός vs Γεγονότα... σημειώσατε 2 (Part 2)

- Eπικοινωνισμός και ραντεβού (Part 3)

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
mea culpa, mea culpa, αλέξης τσίπρας, αδωνις γεωργιαδης, antinews, αθηνα, αιγαιο, ελλαδα, τσιπρας, lockdown, βουλη, media, likes, εκλογες, γεωμετρια, tweet, εφηύρε, game, συγκεκριμένο, θεσσαλονικη, ωρα, οικογενεια, υγιές, κύτταρο, ιουνίου, πανελλαδικες 2012, νέα, εθνικο, σχεδιο, harvard, νεα δημοκρατια, σημαίνει, εθνικη τραπεζα, αλλαγη ωρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, Τελετή Λήξης, αλλαγη ωρας 2012, σχεδιο αθηνα, αλλαγη ωρας 2013, κρουσματα σημερα, κοινωνια, αλέξης τσίπρας, τι σημαινει, χωρες, βημα, δουλεια, εθνικη, ηγεσια, ιρακ, τα νεα, το βημα, υψος, ωρα, game, αλεξ, ανθρωπος, γεγονοτα, δευτερο, δωσει, εγινε, ευρω, ειπε, υπαρχει, εκρηκτικα, εξετασεις, εφηύρε, ζευγαρια, ζωη, εικονα, κυβερνηση, κειμενο, κύτταρο, κρεβατια, λαθος, μαξιμου, μηνες, μητσοτακης, μπορεις, νευρα, ομαδα, οικογενεια, οφελος, παιδια, πλακα, ραντεβου, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, σειρα, σχεδια, σχεδιο, σχολειο, τομη, antinews, δικαιωμα, εθνικο, γεωμετρια, harvard, χωρα, ιουνίου, κυριακη, likes, media, μπροστα, νεκροι, νοσοκομειο, tweet, σημαίνει, υγιές, γιαγια
Τυχαία Θέματα