Naruto Ultimate Ninja Storm 4: Road to Boruto Review

Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που η CyberConnect2 ολοκλήρωσε τη σειρά Ultimate Ninja Storm με τον τέταρτο αριθμημένο τίτλο. Έχοντας καλύψει λοιπόν όλα τα γεγονότα του δημοφιλούς manga, η εταιρεία βγάζει ένα νέο DLC, το οποίο καλύπτει την ιστορία της τελευταίας ταινίας Boruto: Naruto

the Movie, με πρωταγωνιστές τη νέα γενιά shinobi. Ο λόγος για το Road to Boruto, το πρώτο μεγάλο expansion του Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4, το οποίο φέρνει νέα ιστορία και νέους playable χαρακτήρες, προσφέροντας λίγες ώρες παραπάνω ενασχόλησης για τους φανατικούς της σειράς.

Όπως προαναφέρθηκε, το Road to Boruto expansion εξιστορεί τα γεγονότα της τελευταίας ταινίας Naruto. Για όσους δεν έχουν δει την ταινία, δίνω ένα προφανές spoiler alert. Η περιπέτεια ξεκινάει 15 χρόνια μετά το τέλος του manga, όπου πλέον ο Naruto έχει κάνει πραγματικότητα το όνειρο του και είναι ο έβδομος Hokage, μία θέση στην οποία αφιερώνει πολλές ώρες με πλέον ελάχιστο χρόνο για την οικογένεια του, κάτι που δεν αρέσει καθόλου στον γιo του. Από την άλλη, ο Sasuke συνεχίζει την περιπλάνησή του στον κόσμο, αυτή τη φορά στο κάστρο της “μητέρας του chakra” Kaguya, όπου βρίσκεται αντιμέτωπος τους δύο κακούς του παιχνιδιού, Kinshiki και Momoshiki Otsutsuki. Κάπου εδώ ξεκινάει το παιχνίδι. Έχοντας στον έλεγχο σας τον Boruto, περιπλανιέστε στην Konoha αλλά και σε άλλες γνώριμες περιοχές, στα πλαίσια του επερχόμενου chuinin exam, όπου μαζί με τους Sarada Uchiha και Mitsuki καλείστε να περάσετε όλα τα στάδια του exam, με τις μεγαλύτερες εκπλήξεις να έρχονται στο τέλος. Γενικά πάντως, αν ασχοληθείτε μόνο με την ιστορία θα δυσαρεστηθείτε, καθώς η διάρκειά είναι περίπου τρεις ώρες μόνο. Από την άλλη, η αυθεντική μεταφορά της ταινίας αλλά και τα καταπληκτικά boss fights (δύο στον αριθμό) είναι σίγουρο ότι θα σας ικανοποιήσουν.

Το παιχνίδι ακολουθεί πιστά τα γεγονότα της ταινίας Boruto: Naruto the Movie.

Η περιπέτειες του Road to Boruto διαδραματίζονται στο adventure mode, σε αντίθεση με το βασικό παιχνίδι που έχει δικό του story mode. Έχοντας όπως είπαμε τον Boruto μπορείτε να ταξιδέψετε ελεύθερα στην Konoha, να κάνετε διάφορα side quests ή missions και γενικά να ασχοληθείτε για περίπου 10 ώρες, αν θέλετε να τα κάνετε όλα. Η κάμερα είναι κάτι που θέλει λίγη συνήθεια, καθώς είναι ναι μεν τρίτου προσώπου, αλλά αλλάζει ανά σημείο, ώστε να παρέχει το καλύτερο δυνατό οπτικό εύρος. Το θέμα είναι πως η περιπλάνηση στην Konoha είναι περιορισμένη, κάτι που έχουμε δει και σε προηγούμενους τίτλους της σειράς. Τα side quests από την άλλη είναι τύπου “πήγαινε εκεί και φέρε μου αυτό”, ενώ και οι αποστολές αποτελούνται κυρίως από μάχες. Το κακό της όλης υπόθεσης είναι πως αν έχει ασχοληθεί με το adventure mode στο βασικό παιχνίδι, βρίσκετε ελάχιστες διαφορές ώστε να ασχοληθείτε ξανά. Ναι, είναι διαφορετικοί χαρακτήρες και διαφορετικές αποστολές, αλλά στον πυρήνα τους παραμένουν τόσο ίδια, που προσωπικά αν δεν ήταν για τις ανάγκες του review δε θα το περνούσα ξανά.

Στα ίδια επίπεδα παραμένει και το fighting, με τις κλασικές μάχες ένας εναντίον ενός ή τρεις εναντίον τριών να παραμένουν απαράλαχτες, με τα ίδια combos, τα ίδια jutsu και τα ίδια ultimate jutsu. Η μοναδική αλλαγή είναι πως πλέον στη διάρκεια της μάχης μπορείτε να κάνετε armor break ή weapon break, τα οποία μειώνουν την άμυνα και την επίθεση αντίστοιχα των εχθρών σας. Βέβαια, ένα μεγάλο αγκάθι του Ultimate Ninja Storm 4 είναι το αρκετά χαμηλό επίπεδο δυσκολίας, κάτι που δυστυχώς δεν έχει αλλάξει, οπότε οι νέες προσθήκες των breaks δεν παρέχουν κάτι ουσιαστικό αν είστε βετεράνοι, αντίθετα με αν ασχολείστε πρώτη φορά. Στο ήδη μεγάλο ρόστερ χαρακτήρων του UNS4 προστίθενται πολλοί εκ των χαρακτήρων της “νέας γενιάς”, όπως και οι νέες εκδόσεις παλαιών χαρακτήρων όπως οι Naruto Hokage και Sasuke (Boruto), με νέες κινήσεις (σε αντίθεση με την προσθήκη απλά νέας εμφάνισης). Για να γίνουν όμως playable πρέπει να ολοκληρώσετε την ιστορία, οπότε μη βιαστείτε να μπείτε στο online. Επίσης, μαζί με τους νέους χαρακτήρες συμπεριλαμβάνονται και χαρακτήρες που ήταν διαθέσιμη μόνο με προπαραγγελία κλπ, όπως οι χαρακτήρες της ταινίας The Last και ο Mecha-Naruto.

Η περιπέτεια διαδραματίζεται εξ ολοκλήρου στο adventure mode.

Στα γραφικά δεν υπάρχει κάποια αλλαγή σε σχέση με το Ultimate Ninja Storm 4. Υπέροχα animations, τρομερή λεπτομέρεια στους χαρακτήρες, τα ultimate jutsus για ακόμη μία φορά “λάμπουν” και οι μάχες με τα αφεντικά δίνουν έναν επικό τόνο στην εμπειρία. Εκεί που θέλω να σταθώ είναι στα περιβάλλοντα. Όσο περνούσε ο καιρός από την κυκλοφορία του UNS4 ήλπιζα να υπάρξει ένα facelift στα περιβάλλοντα, ειδικά στις περιοχές του adventure mode. Αυτό δεν έγινε ποτέ, γεγονός που είχα δεχτεί για τον βασικό τίτλο, από τη στιγμή που το adventure mode είναι προαιρετικό). Όμως όταν βασίζεις ολόκληρο DLC στο εν λόγω mode θεωρώ ότι πρέπει να κάνεις κάτι παραπάνω. Όχι ότι το παιχνίδι είναι άσχημο οπτικά, αλλά πολλά από τα περιβάλλοντα θυμίζουν port από Xbox 360. Στα του ήχου, η μουσική παραμένει η ίδια, πέραν μερικών προσθηκών στους τόνους της νέας περιπέτειας, κάτι θετικό καθώς ήδη η σειρά, αν και δεν έχει τα δικαιώματα του original soundtrack όπως οι τίτλοι της Ubisoft, έχει θέσει τον πήχη αρκετά ψηλά. Από την άλλη, η αχίλλειος πτέρνα παραμένει το αγγλικό voice acting, καθώς και το μηδενικό lip-sync στα αγγλικά, αν και στα ιαπωνικά όλα είναι σε πλήρη αρμονία.

Το Road to Boruto είναι το κερασάκι στην τούρτα του Ultimate Ninja Storm 4, προσφέροντας περισσότερους χαρακτήρες και νέα ιστορία. Είναι μια καλή αφορμή να ασχοληθείτε ξανά με το παιχνίδι για άλλες 3-10 ώρες και να εμπλουτίσετε το ρόστερ σας για το online. Αν δεν έχετε το Ultimate Ninja Storm 4, το πακέτο με το βασικό παιχνίδι και το Road to Boruto σίγουρα αξίζει. Από την άλλη, αν έχετε ήδη “λιώσει” το adventure mode του UNS4, δύσκολα θα βρείτε κάτι ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Όπως και να 'χει, το τελευταίο κεφάλαιο της σειράς ολοκληρώθηκε και αναμένουμε την επιστροφή του Naruto (ή του Boruto) σε κάποιον φρέσκο τίτλο.

Πιστή αναπαράσταση των γεγονότων της ταινίαςΑρκετοί νέοι χαρακτήρεςΕντυπωσιακές μάχες με αφεντικάΜικρή διάρκεια της ιστορίαςΒασίζεται στο adventure modeΕπαναλαμβανόμενα questsΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6.5

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PS4, Xbox One (review), PCΑΝΑΠΤΥΞΗ:CyberConnect2ΕΚΔΟΣΗ:Bandai NamcoΔΙΑΘΕΣΗ:Bandai Namco HellasΕΙΔΟΣ:ActionΠΑΙΚΤΕΣ:Single-playerΕΠΙΣΗΜΟ SITE:http://www.naruto-videogames.com/en/all-games/naruto-shippuden-ultimate-ninja-storm-4-road-to-boruto/HM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:3/2/2017PEGI:12

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
Τυχαία Θέματα