WWE 2K15

Ο κορεσμός στο απόγειό του.

Το WWE είναι από τα πιο διάσημα Wrestling shows που έχουν υπάρξει. Από το 1997, με την Attitude Era, το World Wrestling Entertainment έχει γράψει ιστορία τόσο με τους έντονους αγώνες, όσο και με τα storylines που θέλοντας και μη σε αναγκάζουν να παρακολουθήσεις. Την σειρά επιμελείται

κάθε χρόνο η Yuke’s αλλά από πέρυσι τον πρώτο λόγο έχει η 2K που αγόρασε το franchise μετά την χρεοκοπία της THQ.

Πέρυσι η Yuke’s έστρεψε το βλέμμα της πολύ παλιά με το 30 Years of Wrestlemania. Μας έβαλε στο ρινγκ με θρυλικούς παλαιστές του WWF όπως είναι οι Hulk Hogan, "Macho Man" Randy Savage, Million Dollar Man και άλλοι. Ζήσανε ξανά τις ιστορικές στιγμές όταν το show βρισκόταν στα ντουζένια του. Η κίνηση ήταν επιτυχημένη καθώς ευχαρίστησε τους περισσότερους fans που αγοράσαν το παιχνίδι. Οι λίγο μεγαλύτεροι σε ηλικία θυμήθηκαν τα εγονότα που είχαν δει κατευθείαν στη τηλεόραση, ενώ οι πιο μικροί οπαδοί έμαθαν εύκολα όσα δεν πρόλαβαν.

Σίγουρα αυτό αποτέλεσε ένα πολύ καλό promotion για το παιχνίδι καθώς έτσι ανέβηκε ακόμα περισσότερο στην εκτίμηση όλων και απέδειξε ότι το WWE είχε κάποια ιστορία, κάποιες ιστορικές στιγμές που το έφεραν στην κορυφή και ότι αυτό το..."έκτρωμα" που βλέπουμε σήμερα στα shows δεν έχει καμιά σχέση με την χρυσή εκείνη εποχή. Απ' την άλλη, το WWE 2K15 αλλάζει λίγο ύφος και κοιτάζει περισσότερο στο μέλλον παρά στο παρελθόν. Με την Visual Concepts (NBA, NHL, Major League Baseball) να αναλαμβάνει πλέον ηγετικό ρόλο μετά την περυσινή συνεργασία και την Yuke's που "έχτισε" τη σειρά να βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα στην ιεραρχία του development, θα καταφέρουν άραγε οι Καλιφορνέζοι να ανταποκριθούν σε ένα ακόμη franchise επάξια ή θα βρεθούν...έξω από τα νερά τους;

Campaign, bring the Pain
Τα modes είναι τα ήδη γνωστά Play, 2K Showcase και Online. Στο όπου παίζετε φιλικούς αγώνες με την CPU ή με φίλους σας στην ίδια οθόνη. Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε πολλά modes όπως κανονικό αγώνα, Steel Cage, Tag Team, TLC, Money in the Bank και άλλα.

Μέσα από το 2K Showcase, θα δείτε δύο κόντρες που συζητήθηκαν πολύ, καθώς φέτος οι developers εστίασαν σε δύο σχετικά νέες χρονικές περιόδους. Η πρώτη ιστορία αφορά την διαμάχη μεταξύ του golden boy John Cena και του CM Punk από το 2011 μέχρι το 2013. Το δεύτερο κομμάτι έχει να κάνει με την προδοσία του Triple H στον Shawn Michaels κατά το διάστημα 2002-2004.

http://www.youtube.com/watch?v=3D6vOvB_t4I

Το 2K Showcase περιλαμβάνει συνολικά 33 αγώνες από τους οποίους οι περισσότεροι επαναλαμβάνονται. Πριν από κάθε match, υπάρχει original video από το WWE που δείχνει τι είχε συμβεί. Το όλο σκηνικό θυμίζει ντοκιμαντέρ στο οποίο μπορείτε να δράσετε με την μορφή των αγώνων. Κάθε φορά που μπαίνετε στο ring, έχετε μια σειρά από objectives να ολοκληρώσετε.

Τα objectives τις περισσότερες φορές είναι προεταιρικά και υπάρχουν μόνο για να σας παρουσιάσουν όσο πιο πιστά γίνεται το σκηνικό. Συνήθως θα πρέπει να εκτελέσετε κάποιο finisher, να προκαλέσετε στον αντίπαλο critical damage ή να προσέξετε να μην χτυπήσετε. Πολλές φορές δοκιμάσαμε απλά να τελειώσουμε τον αγώνα με pinfall χωρίς να κάνουμε το Go to Sleep του CM Punk που ζητούσαν τα objectives και απλά κερδίσαμε. Συμβαίνει όμως ορισμένες φορές να βλέπουμε cutscenes στην μέση του αγώνα! Ενώ έπαιζα π.χ με τον Cena, βγαίνει ο Vince για να διακόψει αλλά δεν τα κατάφερε και μετά από ορισμένα δευτερόλεπτα συνέχισα τον αγώνα. Αγαπημένο σημείο, όταν χειριζόμουν τον Kane και έπρεπε να ρίξω τον Triple H στο φέρετρο για να τελειώσει η μάχη.

Who Got NXT
Εδώ η 2K αποφάσισε να δώσει μια ευκαιρία και στους πολλά υποσχόμενους Superstars μέσα από το Who Got NXT mode, το οποίο είναι exclusive σε PS3 και Xbox 360. Για όσους δεν γνωρίζετε περί τίνος πρόκειται, το NXT είναι ένα δεύτερο show του WWE στο οποίο μάχονται νέοι παλαιστές με σκοπό να κερδίσουν μια θέση στο Roster του Raw ή του Smackdown. Το NXT campaign περιλαμβάνει πέντε παλαιστές τους οποίους ξεκλειδώνετε μόλις τελειώσετε τους αγώνες μαζί τους.

Σε αντίθεση με το 2K Showcase, το συγκεκριμένο mode δεν έχει πραγματικές σκηνές από το NXT Show. Αυτό σημαίνει πως οι αγώνες χάνουν ακόμα περισσότερο το νόημά τους για τον μέσο fan. Όσοι παρακολουθούν συστηματικά το NXT θα αναγνωρίσουν τους αγώνες, όλοι οι υπόλοιποι απλά θα αναρωτιούνται. Το μόνο που ίσως σώζει την κατάσταση σε αυτό το σημείο είναι ο σχολιασμός που γίνεται στην αρχή ο οποίος περιγράφει τα βασικά για τον κάθε παλαιστή έτσι ώστε να τον γνωρίσετε λίγο καλύτερα.

Online και σύστημα μάχης
Μέχρι στιγμής το online κομμάτι του WWE 2K15 έχει φανεί αρκετά σωστό. Δεν παρατηρήσαμε lag κατά την σύνδεσή μας σε online αγώνα αλλά δύσκολα βρήκαμε αντιπάλους, κάτι που υποθέτω σε μερικές εβδομάδες δεν θα αποτελεί πλέον πρόβλημα. Το online περιλαμβάνει φιλικούς αγώνες για να τεστάρετε τις γνώσεις σας και ranked matches εάν αποζητάτε κάτι πιο δύσκολο. Τέλος, μπορείτε να κατεβάσετε διάφορες δημιουργίες από παίκτες όπως ακριβώς και στις προηγούμενες εκδόσεις.

Το σύστημα μάχης έχει αλλάξει και σε αυτή την έκδοση. Τα πάντα στο ring έχουν απλοποιηθεί. Ο ήχος, το impact που κάνει η κάθε κίνηση φαίνεται σαν να είμαι μηδαμινή. Ύστερα από αρκετούς αγώνες καταλάβαμε ότι ο γρηγορότερος τρόπος για να κερδίσει κανείς είναι χτυπώντας τον αντίπαλο πολλές φορές συνεχόμενα μέχρι να του προκαλέσει critical damage. Από εκεί και πέρα, ο χτυπημένος δύσκολα μπορεί να αμυνθεί και οι φορές που προλαβαίνει να αντεπιτεθεί είναι ελάχιστες. Αυτό ειναι αρνητικό αφού αν παίξετε με γρήγορο αντίπαλο που δεν σας αφήνει σε ησυχία -σαν τον Cena- υπάρχει περίπτωση να χάσετε επειδή ο Superstar σας δεν θα μπορεί να σηκωθεί, να αμυνθεί και να τρέξει σωστά.

Το WWE της 2K κάνει comeback αλλά δεν εντυπωσιάζει.

Cutscenes από τα Lidl
Τα γραφικά του WWE 2K15 σε PS3 και Xbox 360 δεν έχουν καμία διαφορά από αυτά της περσινής δημιουργίας, WWE 2K14. Φαίνεται ότι οι developers έστρεψαν την προσοχή τους στις next-gen εκδόσεις με αποτέλεσμα να αφήσουν λίγο πίσω τις κονσόλες της έβδομης γενιάς. Ο φωτισμός παραμένει ίδιος όπως και οι σκιάσεις. Μερικές φορές παρατηρήσαμε σκιές στο ring χωρίς να υπάρχει παλαιστής από πάνω αλλά το φαινόμενο αυτό δεν κράτησε για πολύ.

Τα σημεία όπου υπάρχουν πραγματικές σκηνές από το WWE είναι ιδιαίτερα προσεγμένα. Μακάρι να μπορούσαμε να πούμε το ίδιο όμως και για τα in-game cutscenes. Δεν υπάρχει lipsync, οι παλαιστές μοιάζουν σαν να μην γνωρίζουν που βρίσκονται ενώ σε μερικά σημεία το ένα μάτι του Cena κοιτάει αλλού. Πραγματικά περιμέναμε να είχε γίνει καλύτερη δουλειά σε αυτόν τον τομέα μιας και μέσω των cutscenes μπορούμε να δούμε τις κόντρες και τα storylines των Superstars. Αυτό είναι άλλωστε το αλάτι και το πιπέρι του WWE.

http://www.youtube.com/watch?v=Omon6i75gUY

Avenged Sevenfold!
Μερικά σημεία του WWE 2K15 μας στεναχώρησαν όσον αφορά στον ήχο. Όταν θα φτιάχνετε το entrance σας, δεν μπορείτε να βάλετε τα τραγούδια που έχετε περασμένα στην κονσόλα σας. Πέρα από αυτό, φέτος έχουμε μια πολύ μικρή γκάμα από songs που παίζουν όσο θα βρίσκεστε στο main menu. Συνολικά υπάρχουν 10 songs από τα οποία δύο αποτελούν συνεργασία του John Cena με τον Wiz Khalifa.

Ένα μεγάλο θετικό είναι ο βελτιωμένος σχολιασμός κατά την διάρκεια του match. Ο Michael Cole και ο Jerry Lawler κάθισαν για πρώτη φορά να ηχογραφήσουν νέες ατάκες από τις συνηθισμένες τους “stretching the truth”, “jumping to conclusion” κ.α. Ο σχολιασμός σίγουρα κερδίζει για φέτος μιας και έχει γίνει πορσεκτική δουλειά. Βέβαια ας μην ξεχνάμε ότι σχολιαστής ήταν και το Jim Ross παλαιότερα και είναι αρκετά περίεργο να μην τον ακούμε ειδικά στους αγώνες HBK-HHH.

Conclusion
To WWE 2K15 σε PS3 και Xbox 360 μοιάζει σαν ένα update της έκδοσης του 2K14. Οι αλλαγές υφίστανται μόνο στο campaign όπου αλλάζει η χρονολογία στην οποία διαδραματιζόνται τα γεγονότα. Τα γραφικά είναι ίδια με πέρυσι αλλά η 2K ανακοινωσε πως στις next gen εκδόσεις θα πρέπει να περιμένουμε ανώτερο οπτικό επίπεδο.

Ο σχολιασμός βελτιώθηκε κατά 100%, κάτι που θα έπρεπε να είχε γίνει καιρό τώρα. Μακάρι να είχε γίνει κάτι όμως για το lipsync κατά την διάρκεια των cutscenes. Tώρα περιμένουμε με ανυπομονησία την έκδοση του PS4 ή του Xbox One για να δούμε τις βελτιώσεις και το exclusive MyCareer mode.

Θετικά:
- Βελτιωμένος σχολιασμός
- Δυνατότητα να ξεκλειδώσετε νέους παλαιστές

Αρνητικά:
- Στάσιμα γραφικά
- Απρόσεκτα cutscenes
- Μέτριο replayability

Βαθμολογία
Γραφικά: 6
Ήχος: 7
Gameplay: 7
Αντοχή: 6
Γενικά: 6

To WWE 2K15 για PS3 και Xbox 360 δεν κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις φέτος, κυρίως γιατί έμεινε στάσιμο.

Χριστιάνα Θάνου

Keywords
wwe, wwe, hulk hogan, john cena, cm punk, xbox 360, xbox one, wrestling, era, world, franchise, χρεοκοπια, thq, wwf, hulk, hogan, nba, nhl, major, league, play, online, cpu, cage, tag, team, golden, john, punk, triple, http, youtube, original, video, ring, sleep, nxt, exclusive, ps3, xbox, raw, smackdown, συγκεκριμένο, σημαίνει, fan, lag, impact, lidl, update, ps4, www.youtube.com, john cena, ξανα, nxt, cm punk, δουλεια, ηχος, ντοκιμαντερ, τηλεοραση, τραγουδια, cpu, era, game, lidl, nhl, ps3, ps4, smackdown, xbox 360, youtube, αγωνες, αλατι, απλα, βγαινει, εβδομαδες, βλεμμα, βρισκεται, γεγονοτα, γινει, γινεται, δευτερο, διαστημα, δυνατοτητα, δειτε, δειχνει, δωσει, ευκαιρια, ευκολα, υπαρχει, εκτιμηση, εποχη, επρεπε, ιδια, ιδιο, ηλικια, ησυχια, υφος, θετικο, θυμιζει, ηχο, εκδοσεις, κινηση, λογο, ματι, μοιρα, μορφη, μπορειτε, νοημα, παντα, οθονη, πιπερι, ρολο, σιγουρα, συγκεκριμένο, σειρα, σκηνες, φορα, χρυση, cage, exclusive, fan, hulk, franchise, γνωσεις, john, golden, hogan, hulk hogan, ιδιαιτερα, impact, wrestling, κομματι, lag, league, major, μοιαζει, original, παιχνιδι, play, punk, raw, ring, σημαίνει, sleep, σωστο, tag, team, thq, online, triple, update, wwf, world
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις GameWorld