Retro Gamers trailer

Τα retro games επιστρέφουν...κάθε Παρασκευή!

Σήμερα έχουμε την χαρά να σας παρουσιάζουμε το πρώτο τρέιλερ της εκπομπής Retro Gamers, την οποία και είχαμε ανακοινώσει μέσα στο καλοκαίρι.

Πρόκειται για την δεύτερη σταθερή εκπομπή του GameWorld (μετά το Game Maniacs) η οποία θα προβάλλεται

από την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου και κάθε Παρασκευή. Σε αυτήν θα παίζουμε και θα σχολιάζουμε παλιά κια αγαπημένα retro games. Δείτε το τρέιλερ που σας ετοιμάσαμε.

{youtube}PmnERk6osKY|500|300{/youtube}

Σχετικά με την εκπομπή
Το Retro Gamers απευθύνεται σε όλους τους καμένους που μεγάλωσαν με κονσόλες και υπολογιστές έως και 16-bit, δηλαδή στην εποχή που χαρακτηρίστηκε κυρίως από το 2D (σ.σ. το πρώτο PlayStation της Sony ήταν 32-bit). Τα χρόνια εκείνα με τα γραφικά της εποχής, το μυαλό μας ταξίδευε και έφτιαχνε εικόνες...από μόνο του, κάτι που δύσκολα μπορεί να καταλάβει ένας gamer που ασχολείται με το αντικείμενο μόνο τα τελευταία χρόνια. Το gameplay ήταν ευρηματικό, τα δε soundtracks πραγματικά μαγευτικά, καθότι οι sound engineers έδιναν βάση εκεί που μπορούσαν ώστε να καλύψουν τις όποιες γραφικές ατέλειες και να δημιουργήσουν όσο το δυνατόν καλύτερη ατμόσφαιρα.

Δεν θα υπάρξει κανένας περιορισμός ως προς την θεματολογία της εκπομπής. Θα ασχοληθούμε με τα πάντα! Θα σας δείξουμε όλες τις κονσόλες και τους υπολογιστές, τα σημαντικότερα games τους, θα φέρουμε καλεσμένους που ασχολούνται ενεργά με την retro σκηνή και θα διασκεδάσουμε παρέα. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι!

Background
Προσωπικά ασχολούμαι με τα games από το 1988, όταν και ξεκίνησα με έναν Amstrad και κάτι Atari clones (κονσόλες που έπαιζαν πολλά games του Atari 2600). Συνέχισα το 1990 με Amiga, NES κι αργότερα PC και τις μεταγενέστερες κονσόλες των Nintendo, Sony και Microsoft. Τις κονσόλες της Sega της είχα τιμήσει κυρίως σε φίλους, οπότε στο κομμάτι αυτό θα χρειαστώ την συνδρομή του Παντελή Δασκαλέλου.

Φυσικά έλιωνα στα Arcade και χαλούσα χαρτζηλίκια, όπως και όλοι εσείς που τα προλάβατε την προηγούμενη χιλιετία, πριν καθιερωθεί ο "παγκόσμιας ελληνικής πρωτοτυπίας" νόμος για τα φρουτάκια που έκλεισε επιχειρήσεις και φυσικά χρέωνε καθημερινά την χώρα μας με πρόστιμο, αφού η κυβέρνηση για πολλά χρόνια αρνούνταν να τον καταργήσει. Το θετικό ωστόσο είναι ότι μετά από τόσα κλεισίματα εταιρειών σήμερα μπορούμε να βρούμε παλιές παρατημένες Arcade καμπίνες για ελάχιστα ευρώ και με την βοήθεια ειδικών να φτιάξουμε το δικό μας Arcade και να το έχουμε σπίτι μας με ελάχιστο κόστος. Για το θέμα αυτό δημιουργήσαμε την Ομάδα "Arcade" ενώ όποιος θέλει να αποκτήσει μια arcade καμπίνα ή να φτιάξει μία δικιά του (αν έχει βασικές γνώσεις) μπορεί να μιλήσει με τον Στέφανο Μπαγιάστα που από το GameWorld Party και μετά θα μας τροφοδοτεί με καμπίνες στις εκθέσεις μας!

Ελπίζουμε από το Retro Gamers να μάθετε κάποια νέα πράγματα που δεν γνωρίζατε, αλλά και να θυμηθείτε τα παλιά. Ξεσκονίστε τα παλιά σας πληκτρολόγια και φυσήξτε τα cartridges γιατί η ώρα έφτασε.

Από αυτή την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου και κάθε Παρασκευή το GameWorld θα σας μεταφέρει σε ένα μαγικό ταξίδι στο χρόνο.

Σας περιμένουμε!

Keywords
Τυχαία Θέματα