Call of Duty: Ghosts: Onslaught DLC (PS3)

Τεστάραμε την έκδοση του PS3, με το Maverick αγκαλιά και τέσσερα νέα maps.

Το Call of Duty: Ghosts είναι ένας τίτλος που έφερε πολλά νέα στοιχεία στην κατά πολλούς απαρχαιωμένη σειρά Call of Duty.

Το κλασικό Zombies Mode αντικαταστάθηκε από το Extinction, το Loadout mode έγινε Create a Soldier, ενώ υπήρξαν αρκετές ακόμη αλλαγές στο gameplay. Τι νέο θα μπορούσε να προσφέρει όμως ένα DLC; Στα τρέιλερ είχαμε δει να γίνεται αναφορά για ένα νέο όπλο, το Maverick, το οποίο έχει την ιδιότητα να χρησιμοποιείται ως Assault Rifle αλλά και ως Sniper Rifle, τέσσερις νέους χάρτες και ένα νέο κομμάτι στην ιστορία του Extinction.

Το Call of Duty: Ghosts Onslaught DLC κυκλοφόρησε στις 28 Ιανουαρίου για Xbox 360 και Xbox One και στις 27 Φεβρουαρίου για PC, PS3 και PS4.

Πάμε να δούμε αναλυτικά όλα όσα έχει να μας προσφέρει στην έκδοση για το PlayStation 3.

Shoot it
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Θα μιλήσουμε για το Maverick. Πρόκειται για το νέο όπλο που μπαίνει στο οπλοστάσιο όποιου αγοράσει το Onslaught DLC. Το ωραίο με το Maverick είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως Assault Riftle, όσο και ως Sniper Rifle.

Αυτό που μας απογοήτευσε όμως είναι πως δεν πρόκειται για ένα όπλο που μπορείτε πατώντας ένα κουμπί να του αλλάξετε τον τρόπο λειτουργίας εκείνη τη στιγμή, αλλά θα πρέπει να διαλέξετε διαφορετικό loadout. Δηλαδή, τη στιγμή που τρέχετε μέσα στην πίστα σκοτώνοντας ότι βρείτε μπροστά σας με το Maverick ως Assault, αν δείτε έναν εχθρό απέναντι σε μακρινή απόσταση να σας κλέβει το Charlie (από Domination), δεν θα είναι δυνατόν να κάνετε το Maverick Sniper. Σίγουρα το Maverick είναι αρκετά ωραίο και βολικό αλλά μάλλον διαφημίστηκε λίγο περισσότερο απ' ότι έπρεπε από τη στιγμή που πρόκειται απλώς για άλλο ένα Assault/ Sniper Rifle.

Ο Michael Myers είναι εδώ
Οι τέσσερις νέες πίστες προσφέρουν περισσότερα από ποικιλία στις τοποθεσίες που μάχεστε. Οι νέοι χάρτες είναι οι εξής Bayview, Containment, Ignition και Fog.

Το Bayview είναι ίσως ο πιο ωραίος αισθητικά χάρτης σε όλο το Ghosts. Πέρα όμως από τον ήλιο, το μίνι ενυδρείο και τα εστιατόρια, το Bayview έχει και ένα τρενάκι το οποίο μετακινείται και μπορείτε να ανεβείτε πάνω του. Φυσικά το να πάτε βόλτα με το τρενάκι τις περισσότερες φορές αποδεικνύεται λάθος αφού γίνεστε εύκολος στόχος για τους campers.

Το Containment map είναι η χαρά του camper. Στο κέντρο του χάρτη βρίσκεται μια μεγάλη γέφυρα η οποία έχει ένα φορτηγό που αν πλησιάσετε σας χαλάει το ραντάρ του χάρτη. Όπως καταλαβαίνετε, πρέπει να αποφεύγετε το φορτηγό (μέχρι να καλέσετε air support για να το καταστρέψετε), πράγμα που σημαίνει πως καλό είναι να σκοτώνετε τους εχθρούς σας από μακριά. Έτσι γίνεται επιτακτική η χρήση κάποιου Sniper ή άλλου όπλου με μεγάλο range.

{youtube}pzNWnZfFAX8|500|300{/youtube}

Το Ignition αποτελεί remake του χάρτη Scrapyard από το Call of Duty: Modern Warfare 2. Πέρα από την μικρή αλλαγή της πίστας και την έκρηξη του πυραύλου κατά τη διάρκεια του αγώνα, το Ignition δεν έχει να προσφέρει κάτι παραπάνω. Το καλύτερο το κρατήσαμε για το τέλος κι εννοούμε τον χάρτη Fog. Άμα ολοκληρώσετε το Field Order που σας ζητηθεί, το οποίο μπορεί να είναι για παράδειγμα να σκοτώσετε κάποιον πισώπλατα, τότε θα πέσει το Care package που σας μεταμορφώνει στον γνωστό ήρωα από τις ταινίες Halloween, Michael Myers. Ως Myers έχετε αυξημένη ταχύτητα κίνησης, ένα τσεκούρι για όπλο και μεγάλη αντοχή στα χτυπήματα. Όταν ένας παίχτης καταφέρει να μεταμορφωθεί σε Michael Myers, τότε αρχίζει να παίζει το theme από την ταινία Halloween.

Extinction Episode 1: Nightfall
Το Extinction θα μπορούσε να θεωρηθεί το Zombies Mode του Ghosts. Είναι survival με waves από εχθρούς, έχει easter eggs, κερδίζετε πόντους και με αυτούς αγοράζετε όπλα και ανοίγετε πόρτες μόνο που οι εχθροί είναι εξωγήινοι και όχι zombies. Αν και ήταν μια καλή προσπάθεια από την Infinity Ward, οι οπαδοί των zombies απογοητεύτηκαν αλλά το Nightfall φαίνεται πραγματικά ενδιαφέρον.

Η ομάδα σας αποτελείται από τέσσερα άτομα τα οποία καλούνται να διαλέξουν ένα role ανάμεσα στα assault, tank, healing και mechanical. Το role του καθενός καθορίζει τον τρόπο που θα παίξει και είναι πολύ σημαντικό καθώς το gameplay του Nightfall βασίζεται στην καλή συνεργασία μεταξύ των μελών της ομάδας. Οι εξωγήινοι έχουν εξελιχθεί, είναι πολύ πιο γρήγοροι και έξυπνοι από ότι ήταν πριν πράγμα που ανεβάζει τη δυσκολία του κάθε round. Το highlight του Nightfall όμως είναι το boss , ο The Breeder, αλλά και το νέο τέρας που θα πρέπει να αντιμετωπίσετε, ο The Phantom. Η μάχη με τον Phantom είναι δύσκολη καθώς χρησιμοποιεί συνεχώς το teleportation και σίγουρα θα σας τρομάξει μερικές φορές αφού δεν θα περιμένετε από που θα βγει. Παρόλα αυτά, πρόκειται για ένα διασκεδαστικό fight που θα σας αναγκάσει να σκεφτείτε τρόπους για το πως να βγείτε κερδισμένοι.

Αξίζει η αγορά;
Όσοι έχετε αγοράσει το Season Pass, δεν είναι ανάγκη να ξοδέψετε ούτε ευρώ για το Onslaught DLC αφού θα μπορέσετε να το κατεβάσετε δωρεάν. Σε περίπτωση που δεν έχετε το Season Pass και σκέφτεστε για το αν το Onslaught αξίζει τα 15 ευρώ της αγοράς του από το PSN ή όχι, πρέπει να ζυγίσετε τα θετικά και τα αρνητικά του. Οι τέσσερις χάρτες είναι κάτι το συνηθισμένο αλλά ο Michael Myers στον χάρτη Fog, αποτελεί μια από τις πιο διασκεδαστικές και περίεργες ακόμα προσθήκες. Το Nightfall φέρνει κάτι καινούριο και επιτέλους διασκεδαστικό στο Extinction mode που δυστυχώς δεν κατάφερε ποτέ να τραβήξει τα βλέματα των COD players όσο θα έπρεπε.

Διαβάστε την αναλυτική κριτική για το Call of Duty: Ghosts: Onslaught DLC στο Xbox 360.

Διαβάστε το review του Call of Duty: Ghosts από το GameWorld.

Keywords
Τυχαία Θέματα