Σταματά η παραγωγή όλων των μοντέλων Xbox One

Η Microsoft αποφάσισε να σταματήσει οριστικά την παραγωγή του Xbox One, όπως επιβεβαίωσε πριν από λίγες ώρες στέλεχος της εταιρείας.

“Προκειμένου να εστιαστούμε στην παραγωγή των Xbox Series X/S, σταματήσαμε την παραγωγή όλων των κονσολών Xbox One στα τέλη του 2020”, δήλωσε στο Verge η Cindy Walker, senior director of Xbox console product marketing.

Θυμίζουμε ότι η Microsoft είχε ανακοινώσει τον Ιούνιο του 2020 πως η παραγωγή των Xbox One X και Xbox One S All-Digital θα σταματήσει, αν και το Xbox One S θα συνεχίσει να πωλείται ως η «go-to» Xbox One κονσόλα. Πλέον, έχουμε την επίσημη επιβεβαίωση ότι όλη η παραγωγή των Xbox One έχει σταματήσει, με τη Microsoft να εστιάζει όλη της την προσοχή στην παραγωγή των Xbox Series X/S.

Τα Xbox Series X/S έκαναν την εμφάνισή τους τον Νοέμβριο του 2020, επτά χρόνια μετά το ντεμπούτο του προηγούμενου μοντέλου, με τη Microsoft να επιχειρεί την αυξημένη αγοραστική κίνηση που έφεραν η πανδημία και τα lockdown.

Βέβαια, δεν μπορούμε να μην θεωρήσουμε ότι ρόλο στην παραπάνω απόφαση μπορεί να έπαιξαν οι ελλείψεις σε ημιαγωγούς και εξαρτήματα στην παγκόσμια αγορά που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες.

Να σημειώσουμε ότι οι άλλοι platform holders της αγοράς, αποφάσισαν να ακολουθούσουν “διαφορετικά μονοπάτια”, με την Sony να δίνει παράταση στην παραγωγή του PlayStation 4 καθώς τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα περιορίζουν την παραγωγή του νεότερου PlayStation 5, και η Nintendo να προχωρά σε μείωση κατά 20% στην παραγωγή του Switch λόγω των ελλείψεων.

The post Σταματά η παραγωγή όλων των μοντέλων Xbox One appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα