Σε διαδικασία εξαγοράς από την Tencent η Sumo Digital

Το Sumo Group, μητρική εταιρεία του βρετανικού studio ανάπτυξης Sumo Digital, βρίσκεται σε διαδικασία εξαγοράς από τον κινέζικο τεχνολογικό κολοσσό Tencent, σε μια συμφωνία που θα ξεπεράσει σε αξία τα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια (919 εκ. λίρες).

Να θυμίσουμε ότι η Tencent αποτελεί έναν από τους επενδυτές του Sumo Group

από το 2019, όταν απέκτησε ένα μερίδιο της τάξεως του 8,75% στην εταιρεία. Πλέον, επιδιώκει να αποκτήσει πλήρως την εταιρεία, ανάλογα από το ποσοστό που θα εξαγοράσει από τους υπόλοιπους μετόχους. Είναι, ωστόσο, πιθανό ο στόχος της πλήρους απόκτησης να ολοκληρωθεί, καθώς στους μετόχους έχει προσφερθεί μια τιμή εξαγοράς που είναι αυξημένη κατά 43% για κάθε μετοχή από την τελευταία τιμή κλεισίματος του Sumo Group.

Η Sumo Digital είναι πιο γνωστή για διάφορους τίτλους που ανέπτυξε για μεγάλους publishers, όπως οι Crackdown 3, Sackboy A Big Adventure και Sonic & All-Stars Racing Transformed. Επιπλέον, το studio έχει εκδόσει δικούς του, μικρότερους τίτλους, όπως τα Snake Pass και Apple Arcade Spyder.

“Οι τρεις ιδρυτές της Sumo, που εργάζονται στην επιχείρηση, ο Paul Porter, ο Darren Mills και εγώ είμαστε παθιασμένοι με αυτό που κάνουμε και είμαστε πλήρως δεσμευμένοι να συνεχίσουμε τους ρόλους μας”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Sumo Group, Carl Cavers.

“Η ευκαιρία να συνεργαστούμε με την Tencent είναι αυτή που δεν θα μπορούσαμε να χάσουμε. Θα μπορούσε να φέρει μια άλλη διάσταση στην Sumo, παρουσιάζοντάς μας ευκαιρίες για να αφήσουμε πραγματικά το στίγμα μας σε αυτήν την καταπληκτική βιομηχανία, με τρόπους που στο παρελθόν ήταν απρόσιτοι”.

Να σημειωθεί ότι η Sumo θα συνεχίσει να επικεντρώνεται να εργάζεται σε «turn-key και co-developmeny projects” με τους βασικούς στρατηγικούς εταίρους του ομίλου στο μέλλον, έχοντας ως σημαντική βάση την επένδυση της Tencent. Εάν εγκριθεί η απόκτηση από τους μετόχους, το Sumo Group θα έρθει να προστεθεί στις Riot Games, Funcom και Grinding Gear Games ως μία από τις πρόσφατες αποκτήσεις studio από την Tencent.

The post Σε διαδικασία εξαγοράς από την Tencent η Sumo Digital appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα