Πληροφορίες για το Xbox και τα σχέδια της Microsoft

Τη μία μετά την άλλη διαδέχονται σημαντικές πληροφορίες για το Xbox και το μέλλον του. Αυτές προέρχονται από διαρροή των δικαστικών εγγράφων που χρησιμοποιήθηκαν στην πολύκροτη δίκη για την εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft. Μεταξύ άλλων, αποκαλύπτουν τα σχέδια του Αμερικανικού

κολοσσού για το μέλλον, αλλά και για τη σχέση τους με άλλες εταιρείες.

Ένα ενδιαφέρον γράφημα αποκαλύπτει την παρουσία του Xbox ως brand σε πλατφόρμες. Σε αυτό φαίνεται η διάθεση της Microsoft να επενδύει σε cloud και streaming τεχνολογίες. Ιδαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναφορά σε μια φορητή (handheld) συσκευή. Δυστυχώς, δεν διευκρινίζεται αν αναφέρεται στις ήδη συμβατές υπάρχουσες, ή αν αφορά σε μια εντελώς καινούρια, μη ανακοινωθείσα συσκευή.

Αναθεωρημένες κονσόλες και νέο υλικό

Συνεχίζοντας με τις πληροφορίες για το Xbox, ερχόμαστε στη διάθεση αναβαθμισμένων εκδόσεων των υπαρχουσών κονσολών Xbox Series. Ο πίνακας που αποκαλύφθηκε, αναφέρει μια αναβαθμισμένη έκδοση του Xbox Series S με περισσότερο αποθηκευτικό χώρο. Με ένα αναβαθμισμένο Series S να βρίσκεται ήδη στα καταστήματα, ενδιαφέρον προκαλεί η συνέχεια του πίνακα. Σύμφωνα με αυτόν, η πρώτη αναθεωρημένη έκδοση του Series X και η δεύτερη του Series s βρίσκονται στα σκαριά.

Τα εν λόγω μοντέλα θα είναι αποκλειστικά ψηφιακές κονσόλες με νέο σχεδιασμό και αναβαθμισμένα components. Η έλλειψη του blu-ray στο νέο Series X αντισταθμίζεται αυτή τη φορά από διπλάσιο αποθηκευτικό χώρο, με την κονσόλα να διατίθεται στην ίδια τιμή λανσαρίσματος του Series X. Να σημειωθεί επίσης πως δεν παρατηρείται βελτίωση των επιδόσεων, αλλά στη λειτουργία της κονσόλας και στη βιωσιμότητά της.

Η ανακοίνωση νέων εκδόσεων κονσολών, ωστόσο, δεν θα μπορούσε να μη συνοδεύεται και από ένα νέο controller. Το νέο χειριστήριο θα προσφέρει απρόσκοπτη σύνδεση με κονσόλες Xbox, συσκευές cloud και streaming, αλλά και συσκευές που υποστηρίζουν σύνδεση μέσω Bluetooth 5.2. Βελτιωμένα και ανθεκτικότερα πλήκτρα, haptic feedback και άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά συνθέτουν την εικόνα του νέου χειριστηρίου.

Τόσο οι αναθεωρημένες Series κονσόλες, όσο και το χειριστήριο, δεν έχουν επίσημα ανακοινωθεί. Ένα άλλο γράφημα, ωστόσο, ενημερώνει πως το χειριστήριο αναμένεται να ανακοινωθεί από την νέα χρονιά, ενώ οι κονσόλες εντός του 2025.

Οι σχέσεις με άλλες εταιρείες του χώρου.

Εξαιρετικής σημασίας αποτελούν μηνύματα που αποκαλύπτουν τη σχέση της MS με άλλες εταιρείες του χώρου. Ένα email που φαίνεται να έστειλε ο Phil Spencer αναφέρεται στη σχέση τους με τη Nintendo. Τονίζεται η θετική συνεργασία των δύο εταιρειών, αλλά δεν αποσιωπάται η διάθεση εξαγοράς της Nintendo στο μέλλον. Ήδη μέλη του συμβουλίου των μετόχων έχουν προβεί σε εξαγορές μετοχών της Nintendo, με μια εξαγορά να είναι πολύ πιθανή αν παρουσιαστεί η ευκαιρία στο μέλλον. Αντίστοιχες βλέψεις έχουν και για τη Valve, την εταιρεία πίσω από το Steam.

Η επόμενη γενιά Xbox

Μια ακόμα διαρροή αποκαλύπτει ότι η Microsoft σκέφτηκε να κυκλοφορήσει ένα νέο Xbox κάποια στιγμή, το 2028. Να θυμίσουμε ότι τον περασμένο Ιούνιο η εταιρεία είχε ορίσει ως “αναμενόμενη περίοδο άφιξης” ενός νέου Xbox το 2028. Τώρα, το αν η Microsoft σχεδιάζει ακόμα να κυκλοφορήσει νέο Xbox το 2028 δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη. Ωστόσο, το ακόλουθο γράφημα αποκαλύπτει ότι μπορούμε να περιμένουμε μια άλλη γενιά κονσόλων “υβριδικής” μορφής, που θα εκμεταλλεύεται τη δύναμη των cloud τεχνολογιών.

The post Πληροφορίες για το Xbox και τα σχέδια της Microsoft first appeared on GameOver.

The post Πληροφορίες για το Xbox και τα σχέδια της Microsoft appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα