Οι τρεις καλύτερες σειρές της Capcom βάσει πωλήσεων

Σημαντικά ονόματα στην κορυφή.

Η Capcom έδωσε στη δημοσιότητα τα ετήσια οικονομικά στοιχεία της για το οικονομικό έτος 2018, και μπορούμε να πούμε ότι ανάμεσα στα στοιχεία υπάρχουν κάποια σημαντικά κομμάτια για τις συνολικές πωλήσεις όλων των franchises της ιαπωνικής εταιρείας.

Στην κορυφή βρίσκουμε τη σειρά Resident Evil, με πωλήσεις 91 εκατομμυρίων μονάδων, στις οποίες περιλαμβάνονται όλα τα παιχνίδια του franchise

συμπεριλαμβανομένων των re-releases. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η σειρά Monster Hunter, η οποία έχει πουλήσει 54 εκατομμύρια μονάδες, ενώ το Street Fighter δεν βρίσκεται πολύ πίσω, στην τρίτη θέση, με 42 εκατομμύρια μονάδες.

Στον αντίποδα, τα franchises με τις χαμηλότερες πωλήσεις είναι τα Commando και 1942, στα 1,2 και 1,4 εκατομμύρια αντίστοιχα. Και οι δύο τίτλοι ήταν αρχικά διαθέσιμοι στα arcades, πίσω στη δεκαετία του 1980, πριν μεταφερθούν στις οικιακές κονσόλες όπως το Famicom και το ZX Spectrum, με τα χαμηλά τους νούμερα να είναι αρκετά δικαιολογημένα, δεδομένου ότι υπήρχαν μόνο πέντε τίτλοι που κυκλοφόρησαν μεταξύ των δύο franchises. Το -εγκληματικά αγνοημένο- Okami έρχεται στη συνέχεια στην τρίτη θέση από το τέλος, με 2,6 εκατομμύρια μονάδες να έχουν πουληθεί -συμπεριλαμβανομένων των HD remasters.

Keywords
Τυχαία Θέματα