Η THQ Nordic εξαγόρασε τις Koch Media και Deep Silver

Μαζί και τα IP της δεύτερης, όπως Metro, Saints Row κ.α.

Σε μία ενδιαφέρουσα κίνηση προέβη η THQ Nordic, καθώς πριν από λίγες ώρες μέσω ενός δελτίου Τύπου ανακοίνωσε πως πλέον κατέχει το 100% της γερμανικής publishing εταιρίας Koch Media. Η εν λόγω εξαγορά κόστισε στην THQ Nordic

121 εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες ώρες. Αξίζει να σημειωθεί πως με αυτή την κίνηση η THQ Nordic έχει πλέον υπό τη σκεπή της και την Deep Silver, μαζί με όλα τα IP της, όπως τα Metro, Saints Row, Dead Island και άλλα. Ο Lars Wingefors, ιδρυτής και CEO της ΤHQ Nordic, δήλωσε πως η Koch Media έχει μία επιτυχημένη πορεία στον χώρο, παρά τις πρόσφατες ζημιές που προέκυψαν από τη μη επιτυχία κάποιων τίτλων της. Παράλληλα ανέφερε πως η THQ Nordic είναι πεπεισμένη πως τα studio που ανήκουν στη Deep Silver θα καταφέρουν να παραδώσουν τουλάχιστον τέσσερα AAA παιχνίδια, ανάμεσά τους το Metro Exodus της 4A Games, η επόμενη AAA κυκλοφορία της Volition Studios αλλά και μία σημαντική κυκλοφορία από το Dambuster Studio.

Από την πλευρά του ο CEO της Koch Media, Klemens Kundratitz, υποστήριξε πως η στρατηγική της THQ Nordic ταιριάζει άψογα με τη Koch Media, ενώ ανέφερε πως εκτός της εμπειρίας στην ανάπτυξη και στο publishing παιχνιδιών, η THQ Nordic έχει την ικανότητα, τη θέληση και το κεφάλαιο ώστε να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο στο μέλλον. Εκτός των παραπάνω έγινε γνωστό πως η Koch Media και η Deep Silver θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως αυτόνομες οντότητες, όμως δεν αποκλείεται οι εταιρίες να αρχίσουν να μοιράζονται IPs, assets και ανθρώπινο δυναμικό. Παράλληλα, η THQ Nordic αναμένεται να συνεχίσει να επεκτείνεται με την αγορά ακόμη περισσότερων studio και IPs στο μέλλον. Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός πως η THQ Nordic αυτή τη στιγμή έχει 24 παιχνίδια υπό ανάπτυξη, χωρίς να τα έχει ανακοινώσει ακόμη, τα οποία μαζί με τα άλλα 9 της Koch Media, εκτοξεύουν τον συνολικό αριθμό στα 33.

Η ιστορία της Nordic Games ξεκίνησε το 2011, από τον Σουηδό επιχειρηματία Lars Wingefors, και το 2012 αυτή αγόρασε τα δικαιώματα του ονόματος της THQ και το επανέφερε στο προσκήνιο, μετά τη χρεοκοπία αυτής στα τέλη του 2012. Αυτή τη στιγμή η THQ Nordic έχει τη βάση της στην Αυστρία, σε αυτή ανήκουν ομάδες όπως η Rainbow Studios, η Black Forest Studios, η Grimlore Games, η Mirage Game Studios και πολλές άλλες, έχει τα δικαιώματα σημαντικών τίτλων όπως τα Titan Quest, Darksiders, Red Faction, Spellforce κ.α., ενώ ασχολείται με την έκδοση τίτλων, όπως για παράδειγμα το Elex, και τη διάθεση τίτλων στα καταστήματα, όπως πρόσφατα το Pillars of Eternity II: Deadfire. Αξίζει να σημειωθεί, πως πριν λίγους μήνες, η THQ Nordic είχε ανακοινώσει το Biomutant, το οποίο αναπτύσσεται από τη νέα ομάδα ανάπτυξης Expirement 101 και αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του 2018.

pcps4xbox oneswitch
Keywords
Τυχαία Θέματα