Η Sony επεκτείνει τη συνεργασία της με την Epic Games

Με επένδυση ύψους $250 εκ.

Η Sony έκανε γνωστή της επέκταση της συμφωνίας της με την Epic Games, επενδύοντας στην αμερικανική εταιρεία $250 εκατομμύρια.

Η εν λόγω επένδυση από την πλευρά της Sony περιγράφηκε ως η δυνατότητα μεταξύ

των δύο εταιρειών να διευρύνουν την ήδη υπάρχουσα συνεργασία τους, ανάμεσα στον κορυφαίο χαρτοφυλάκιο από entertainment assets και τεχνολογία της Sony και social entertainment platform και το ψηφιακό οικοσύστημα της Epic Games, που μαζί αναμένεται να δημιουργήσουν μοναδικές εμπειρίες για καταναλωτές και δημιουργούς.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος και CEO της Sony, Kenichiro Yoshida: "Η ισχυρή τεχνολογία της Epic σε θέματα όπως είναι τα γραφικά, την τοποθετεί στο προσκήνιο της ανάπτυξης παιχνιδιών με την Unreal Engine και άλλες καινοτομίες. Μέσω της επένδυσής μας, θα αναζητήσουμε ευκαιρίες για περαιτέρω συνεργασία με την Epic για να ενθουσιάσουμε και να δώσουμε αξία στους καταναλωτές και κατ' επέκταση στη βιομηχανία, όχι μόνο στα παιχνίδια, αλλά επίσης μεταξύ της γοργής εξέλιξης της ψηφιακής ψηχαγωγίας."

Αξίζει να σημειωθεί πως η Epic Games εξακολουθεί και διατηρεί την ελευθερία της περί έκδοσης τίτλων και σε άλλες πλατφόρμες πλην του PlayStation, καθώς η Sony απέκτησε ένα τμήμα μειωψηφίας της αμερικανικής εταιρείας και συγκεκριμένα σε ποσοστό 1,4%, το οποίο δεν αποτελεί, αλλά ούτε και επαρκεί για ελέγχουσα μετοχή.

Υπενθυμίζουμε πως οι δύο προαναφερθέντες τεχνολογικοί κολοσσοί ήρθαν πρόσφατα σε συνεργασία, με την παρουσίαση της νέας Unreal Engine 5 να "τρέχει" στο PlayStation 5, επισημαίνοντας ορισμένες από τις τεχνολογικές δυνατότητες που θα φέρουν τα συστήματα νέας γενιάς στον τομέα της ανάπτυξης παιχνιδιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα