Ανακοίνωση ίδρυσης του studio Something Wicked Games

Στα πλαίσια της Gamescom 2022 έγινε γνωστή η ίδρυση του Something Wicked Games studio, με επικεφαλής τον Jeff Gardiner, πρώην στελέχους της Bethesda και senior producer στο “The Elder Scrolls V: Skyrim,” αλλά και lead producer στο “Fallout 4”. Ταυτόχρονα έγινε και η αποκάλυψη του πρώτου τίτλου που αναπτύσσει η νεοσύστατη ομάδα, το RPG “Wyrdsong” .

To “Wyrdsong” χαρακτηρίζεται

από τους δημιουργούς του ως ένα αποκρυφιστικό, ιστορικό παιχνίδι ρόλων και φαντασίας. Στο trailer της ανακοίνωσης του τίτλου μια φιγούρα που φορά τα διακριτικά του κόκκινου σταυρού των Ναϊτών Ιπποτών κάνει την εμφάνισή της, ενώ μια δυσοίωνη φωνή αναφέρεται σε δύο κόσμους, «έναν πριν από τη σκιά και έναν πίσω από το μάτι».

Η ομάδα της Something Wicked ανέφερε ότι το παιχνίδι διαδραματίζεται στην Πορτογαλία κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα και θα επικεντρωθεί στους Ναΐτες Ιππότες, ένα μεσαιωνικό, καθολικό στρατιωτικό τάγμα.

Ο Gardiner δήλωσε ότι θέλει το “Wyrdsong” να κάνει τους ανθρώπους να αμφισβητούν τη φύση της πραγματικότητας, κάνοντας τον παραλληλισμό για τους δύο κόσμους που αναφέρονται στο trailer. Μια άλλη έννοια που θα διερευνηθεί στο “Wyrdsong” είναι η επιλογή. Ο Gardiner εξήγησε ότι το όνομα του παιχνιδιού υποδηλώνει αυτό το θέμα (η λέξη wyrd χρησιμοποιείτο στα πρώιμα αγγλικά για το πεπρωμένο ή τη μοίρα).

Ο Gardiner τόνισε: «Θα ψάξουμε πραγματικά στην επιλογή και τις συνέπειες με έναν πολύ βαθύ και ουσιαστικό τρόπο που ελπίζουμε ότι κανένα άλλο RPG δεν έχει κάνει ποτέ πριν».

Τέλος, έγιναν γνωστές μερικές λεπτομέρειες για το νεοσύστατο studio αλλά και την χρηματοδότηση που έχει εξασφαλίσει, τον τρόπο λειτουργίας του αλλά και το μέλλον του στη βιομηχανία.

Στελεχωμένη από μια ομάδα βετεράνων σχεδιαστών, η ομάδα της Something Wicked έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση 13,2 εκατομμυρίων δολαρίων από τη NetEase. Το studio λειτουργεί με έναν εντελώς απομακρυσμένο τρόπο -ένα σημείο υπερηφάνειας για τον Gardiner- ο οποίος είναι ο επικεφαλής της ομάδας. Αυτή τη στιγμή εργάζονται απομακρυσμένα 13 άτομα ως μέλη της ομάδας από διάφορες περιοχές όπως από το Μέριλαντ, το Μόντρεαλ, την Ουάσιγκτον, τη Μινεσότα και τη Φλόριντα.

Ο Gardiner έκλεισε λέγοντας: «Είμαστε πολύ, πολύ ανοιχτοί στην προσθήκη νέων ατόμων στην ομάδας μας», αναφερόμενος στην αναζήτηση του studio για νέα ταλέντα. «Θα εντοπίσουμε και θα συνεργαστούμε με άτομα σε όλο τον κόσμο. Οπουδήποτε μπορούμε να βρούμε τους καλύτερους συνεργάτες».

Το “Wyrdsong” είναι ακόμα πολύ μακριά από την ημερομηνία κυκλοφορίας του, με τον Gardiner να πιστεύει πολύ στην αργή, διαρκή ανάπτυξη. Το σχέδιο του studio είναι να έχει 30 εργαζόμενους το δεύτερο έτος λειτουργίας του και να ξεπεράσει τους 70 εργαζόμενους ώστε το παιχνίδι να είναι έτοιμο προς κυκλοφορία.

The post Ανακοίνωση ίδρυσης του studio Something Wicked Games appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα