Valve: “Δεν υπάρχει κάποιο παιχνίδι που να μην τρέχει στο Steam Deck”

Με την απόφαση της Valve να κυκλοφορήσει στην αγορά τη δική της φορητή κονσόλα, η αμερικανική εταιρεία κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον της κοινότητας, με ένα εύλογο ερώτημα, ωστόσο, να παραμένει γύρω από το κομμάτι των επιδόσεων του εν λόγω μηχανήματος.

Πρόσφατα, ο Pierre-Loop Griffais, developer για το Steam

Deck, ανέφερε σε συνέντευξή του στο IGN πως η ομάδα του εξετάζει διάφορα παιχνίδια ανά τα χρόνια, με τη σημαντικότερη δοκιμασία για αυτούς να ήταν οι κυκλοφορίες τις περασμένης χρονιάς. “Αυτή είναι η πρώτη φορά που έχουμε επιτύχει το επίπεδο απόδοσης που απαιτείται για να τρέχουν πραγματικά τα παιχνίδια της νεότερης γενιάς χωρίς προβλήματα“, δήλωσε.

Εν συνεχεία, συμπλήρωσε λέγοντας πως στόχος τους ήταν ολόκληρη η βιβλιοθήκη του Steam να μπορεί να τρέξει από το συγκεκριμένο hardware. “Πραγματικά, δεν βρήκαμε κάποιο [παιχνίδι] που να το δοκιμάσαμε στη συσκευή και να μην μπορούσε να το χειριστεί“, αναφέρει ο ίδιος.

Προχωρώντας σε πιο αναλυτικές πληροφορίες, ο Pierre αναφέρει: “Εάν οι χρήστες εξακολουθούν να εκτιμούν υψηλούς ρυθμούς ανανέωσης και υψηλές αναλύσεις σε [άλλες] πλατφόρμες, πιστεύω ότι το περιεχόμενο θα μειωθεί στο δικό μας 800p, 30Hz. Εάν οι χρήστες αρχίζουν να προτιμούν πολύ την ποιότητα της εικόνας, ίσως είμαστε σε μια θέση όπου θα μπορούσαμε να έχουμε συμβιβασμούς, αλλά αυτό δεν το έχουμε δει ακόμα.”

Το Steam Deck θα ενσωματώνει οθόνη 7″ και θα αποτελεί έναν φορητό υπολογιστή, με ολόκληρη τη βιβλιοθήκη του Steam να είναι διαθέσιμη προς τον χρήστη. Επιπλέον, ο Griffais ανέφερε στην ίδια συνέντευξη πως, από την πληθώρα των πρόσφατων κυκλοφοριών που δοκίμασαν στο εν λόγω μηχάνημα, δεν υπήρξε κάποιος τίτλος που να μην έφτασε σε ρυθμό ανανέωσης τα 30fps, τα οποία φαίνεται να είναι και ο στόχος της Valve.

Η ζήτηση που παρουσιάστηκε από την κοινότητα για την επερχόμενη κονσόλα της αμερικανικής εταιρείας ήταν σημαντικά μεγαλύτερη από όσο είχε προβλέψει, με αποτέλεσμα να προκύπτει καθυστέρηση στην κυκλοφορία συγκεκριμένων μοντέλων.

The post Valve: “Δεν υπάρχει κάποιο παιχνίδι που να μην τρέχει στο Steam Deck” appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα